’Mine’ stativer

Hen over årene er der rigtig mange, der har spurgt på ’mine’ stativer til slyngplanter. Det var nogle, som jeg for snart mange år siden fik lavet hos en smed, og jeg har aldrig haft intentioner om at sælge dem.

 

Claus20090808_123541[6][1] Claus20090808_124111[5][1]

 

Men for et par år siden spurgte en smed, om han måtte lave stativerne og sælge dem. ”For min skyld ingen alarm,” sagde jeg, og jeg gav også lov til at han måtte bruge mit navn. Det fortrød jeg dog, da jeg så, at stativerne kom til at koste omkring 3000 kroner stykket inkl. transport. Jeg kan godt forestille mig, at der var nogle der tænkte, at stativerne blev så dyre, fordi jeg skulle have kassen for brug af mit navn. Men, nej. Jeg skulle ikke have noget.

 

Claus20090830_062242[13][1]

 

Som varslet kommer stativerne i Bilka til foråret nærmere betegnet begyndelsen af marts, og jeg er glad for at kunne fortælle, at det her kommer til at koste kr. 899,-. Der kommer også en lidt lavere model til kr. 699,-. Stativerne er lavet i 10 mm jern, samme kraftige kvalitet som mine egne.

 

claus20111007_133608

 

Også plantereolerne har jeg fået specifikationer på. En endesektion (en kvart cirkel) kommer til at koste kr. 599,- For midtersektionen (et rektangel) bliver prisen kr. 599,-. Disse er på lager i beyndelsen af marts.

 

Bemærk, at alt er håndlavet.

46 kommentarer:

 1. Hvor ser det dog flot ud Claus!
  Godt at man ikke også er gået på kompromis med kvaliteten :-)

  Kærligst Lisbeth K

  SvarSlet
 2. Der er STRAKS skrevet gavekort til Bilka på min jule-ønskeseddel :-D

  SvarSlet
 3. Den "nye" priser lyder da straks mere attraktive ;0)

  SvarSlet
 4. Ihhh så skal jeg da ud og handle til Marts...de er rigtig flotte de stativer. Jeg har ledt hver gang, jeg har været på Loppetur i Belgien, men har bare ikke være heldig...
  Hvis ikke du kender Jernihaven.dk skulle du kigge forbi hans hjemmeside, han laver også flotte stativer i 10 mm rundjern og til meget fordel agtige priser, måske du kan få et par ideer. Jeg har en kæmpe rosenportal, som jeg købte hos ham, den gav 1200,- for, Den var 2,70 meter i højden inden den blev gravet ned og 1,5 m bred og der vokser New Dawn opad..vildt smukt..
  Kan du have en smuk dag
  *smil* fra Tine

  SvarSlet
 5. Fantastiskt fina Klätterstöd. // Anna

  SvarSlet
 6. De stativer vil da helt klart også stå på min ønskeliste. Gavekort til Bilka er da en god idé, som jeg straks vil benytte.
  Fy for en smed der ovenikøbet fik lov til kvit og frit at benytte dit navn! Nå, nu bliver han overhalet indenom, og husket på, at det man sender ud får man tilbage.
  Vil glæde mig til at få fingre i de lækre stativer.

  SvarSlet
 7. Kære Bente - når jeg nævnte den pågældende smed, var det ikke for at nedgøre ham. Jeg tror ikke, at han tog overpris, hvis vi sammenligner med danske håndværkspriser. 'Mine stativer bliver ´fremstillet i Polen via et dansk firma.

  SvarSlet
 8. Næh du har nok ret mht. til at det var prisen og danske lønninger kan jo ikke konkurrere med poske....endnu.
  Så godt ord igen - til den kære smed.

  SvarSlet
 9. god ide med stativer i bilka ,3000 for et plantestativ er da lige grov nok. Men da jeg lige så dine klokkeranker ville jeg lige sige dig at mine klokker,i blå, først i denne uge er sprunget ud,troede aldrig de ville komme,men hvor er de skønne mange hyggelige hilsner
  Maj-Britt

  SvarSlet
 10. Kære Claus

  Lyder rigtigt godt for jeg er vist nødt til at anskaffe mig mere end 1 stativ! Jeg har også udtænkt en plan om, hvordan jeg får dem transporteret hjem. For uden jydekrog og trailer går det vist ikke :-)

  SvarSlet
 11. Det er da en fantastisk god pris. Jeg fik lavet to stk. i foråret og gav 1.300,- kr. pr. stk. og fik så af vide at de nok skulle have kostet 1.600,- kr. i stedet for, men at nu havde jeg jo fået prisen inden de blev produceret.
  Glæd jer dem af jer der får fingrene i dem i Bilka, de er bare så flotte, både med og uden blomster.
  Jeg syntes godt nok de var kæmpe store da jeg fik dem, men nu syntes jeg det ikke.
  Det er bare sådan nogen lækre ting du har fået indført i Bilka Claus. Tusind tak for det.
  NB. og så bor jeg kun 5 minutter fra Bilka :-)

  SvarSlet
 12. Gavekort til Bilka er helt klart på min ønskeliste til jul og fødselsdag. Jeg skal have fat i mindst 2 stativer til mine ærteblomster.
  VH Lisbeth fra Silkeborg

  SvarSlet
 13. Hej Claus
  De stativer og reoler har jeg ventet på i årevis. Jeg synes også stativerne er fine om vinteren...ja, og reolen ville være perfekt til et lille julestemningsarrangement ved indgangen. Men ak! Endnu en grund til at glæde sig til foråret.
  Til Lisbeth K. i forrige indlæg om de helt uimodståelige hundetand. Har du set den bog som hedder "Året har 12 måneder" af Nina Ferlov?, jeg snuplede over bogen på Forlaget Klematis, da jeg bestilte "Hemmelige haver". Den ser ud til at være fyldt af sirlige akvareller.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 14. Hold da op en pris - jeg håber virkelig at der er sat en større produktion i gang for dem bliver der da rift om!
  Jeg siger også tak både for info og for at du har indgået det samarbejde med Bilka:D

  SvarSlet
 15. Kære Pia - Ja, Nina Ferlovs akvareller er fantastiske. Jeg vil vise nogle af dem i næste uge.

  SvarSlet
 16. Hej Claus. Jeg fik en smed til at lave to stativer efter dine mål lige efter du havde lagt dem ud på din hjemmeside. Dengang var prisen kr. 900 pr. stk. Et år senere var prisen steget hos samme smed til kr. 1600 pr. stk. Jeg tror heller ikke at den første pris var realistisk hos en dansk håndværker. Jeg er superglad for stativerne - de har den pondus som klatreplanter fortjener. Jeg villhelt sikkert holde øje med trappe stativerne i Bilka. Varme hilsener fra Karin fra Fyn

  SvarSlet
 17. Efter besøget i din have i sommers, hvor Lennart virkelig fik nærstuderet dine stativer, blev et svejseværk indkøbt så vi selv kan producere vores egne efter ønskemål :)

  SvarSlet
 18. Hej Claus.

  Jeg har sagt det før. Og siger det gerne igen.
  Du er en SKAT.
  Rigtig god Bogmesse.
  Kh
  Inge-Lise Thomassen

  SvarSlet
 19. Kære Santa Claus... Jeg er en lille artig dreng på 41 år, der har været sød hele året, Derfor skriver jeg til dig for at fortælle dig at jeg ønsker mig jern stativer og plantereol til jul..Syntes selv at jeg har hjulpet ældre damer og været en god dreng hver dag hele året ...Derfor skal min ønskeseddel ud i god tid..Håber at min mor og far forstår hvad en plantereol og et jernstativ ville gøre for mig , Så kære Mor og Far ingen sokker og underhyler i år...jeg ønsker mig.... kærlig hilsen lille Paw.

  SvarSlet
 20. Hej Claus
  Jeg vil begynde at spare op til de skønne ting, der kommer i Bilka i foråret - og ja kvalitet koster penge, men priserne skal selvfølgelig også være overkommelige for alle have-ejere. Jeg er i den heldige situation, at min mand (trods hans manglende begejstring for have/havearbejde) bare siger: "Så køb det",når der er noget, jeg har forelsket mig i! Lucky me!!!
  Kærligst Egtved-Pigen

  SvarSlet
 21. Kære Claus. Tusind tak for tippet om hvornår stativer og plantereol kommer, det er rart at have den parkeret i sit lille hoved.
  Hav en rigtig god messe. Jeg glæder mig til de 2 hemmelige haver jeg har bestilt kommer ( ja den ene er en gave, jeg kan godt nøjes med en selv selvom min mand nok også vil læse den)
  Mette

  SvarSlet
 22. Claus, det er sikkert helt vildt meget for sent, men jeg har faktisk tænkt på, om det var muligt at Bilka kunne sælge de der jerngruskanter (altså til afgrænsning mellem rusgang og bed) til en favorabel penge?
  Husker at have set dem i din have (som jeg ind til videre kun har besøgt virtuelt), og jeg synes de er den allermest enkle og stilistisk pæneste form for afgrænsning.

  Husker også at min mormors have i Brønshøj i det nordlige København havde sådanne (ja de er der sikkert endnu), da jeg var barn.

  Som sagt, det er sikkert for sent i forhold til indkøb af forårs-og sommersortiment, men drømmer altså om dem... Til en overskuelig pris.

  Bedste toradagshilsner
  Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 23. Mon du ser dette? Nu prøver jeg...

  ER det mon muligt at vriste nogle mål ud af dig på disse lækkerier?

  SvarSlet
 24. Kære Mette - det vil ikke kunne betale sig at lave dem selv. Inden længe kan du købe stativerne i Bilka til kr. 899,-

  SvarSlet
 25. Kære Mette - nu bliver jeg helt i tvivl. Måske er det ikke stativerne, du mener. Måske vil du heller ikke lave dem selv. Måske skal du bare se, om du har plads. Forklar mig lige præcist, hvad det er, du gerne vil havwe må på.

  SvarSlet
 26. Claus, fik du set mit spørgsmål og jernkanterne til afgrænsning mellem grus og bed?

  SvarSlet
 27. Lige over Mettes spørgsmål i denne kommentar-Roll.
  Det er fra 8/122011.

  :)

  SvarSlet
 28. Kære Marianne - så fandt jeg dig. Nej båndstål, som jernkanterne hedder, kommer ikke i Bilka. Men du kan købe dem hos firmaer, der handler ed jern. Søg på nettet.

  SvarSlet
 29. Hej igen
  Nej, svigerfar er godt nok smed, men det er kun for at se om der er plads, der hvor jeg drømmer om at placere reolen og om den krukke jeg forestiller mig skal rumme stativet er stor nok i diameter og hvor højt stativet er :-)
  Bilka leverer jo fragtfrit hvis ordren er over 1000,- så det kan på ingen måde betale sig at min svigerfar bakser med det, for derefter skal transportere det til den anden ende af landet.
  KH Mette

  SvarSlet
 30. Kære Mette - det høje stativ er 215 cm højt og har en diameter på 56 cm.

  Sektionerne til plantereolerne måler 60 x 60 cm.

  SvarSlet
 31. Tusind tak for mål - der er godt nok tale om fuld valuta for pengene, troede slet ikke det store plantestativ ville være SÅ højt. Dejligt!
  Jeg beklager, hvis jeg fik "spammet" sig med 3-4 kommentarer, men det så ud som om de ikke blev gemt herfra.

  SvarSlet
 32. Ok, det vil jeg gøre, Claus. Tak.

  Så fik vi målene på wigwams'ne. Super.

  Er det muligt at få mål OG pris på rosenbuer?

  Varme Aftensmil i en kold tid;
  Marianne
  Den Helbredende have

  SvarSlet
 33. Kære Marianne - rosenbuen er 230 cm høj og 50 cm dyb. Åbningen er 170 cm. Pris - kr. 1299,-

  SvarSlet
 34. Er der nogen der ved om plantestativerne er kommet i Bilka/ andre steder?

  SvarSlet
 35. Så stativerne i Bilka (Horsens) igår. Super flotte !!

  SvarSlet
 36. Kommer stativerne i Bilka igen i år? Jeg mangler nogen!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de skulle være ude i butikkerne i næste uge. Dbh Claus

   Slet
 37. Hej Claus
  Jeg har været i bilka idag, der var mange af de andre fine ting, men ingen rosenbuer.
  Håber snart de får dem.
  Venlig hilsen Heidi

  SvarSlet
 38. Kære Heidi - må desværre skuffe dig. Buerne kommer ikke i år.

  SvarSlet
 39. Det er jeg ked af at høre, skulle ellers have brugt 3 stk. til nye rækkehus.
  Men tak for svaret. :(

  SvarSlet
 40. Hvor finder jeg plantereolerne? Har en men ville gerne mere til den.
  På forhånd tak..

  SvarSlet
  Svar
  1. De er ikke på lager i år. Kommer måske tilbage

   Slet
 41. De er vel håndlavet i Kina..?

  SvarSlet
 42. Hej Claus
  Er der nogle planer om at stativerne kommer til salg i år hos Bilka.
  mvh jette Friis

  SvarSlet
 43. Jeg så
  stativerne i Bilka i går, men desværre ikke reolerne. Spurgte en medarbejder i havecentret, men han vidste ikke, om de fik dem.
  Claus, ved du det?

  SvarSlet