Mon det kan hænde?

A pro pos den indtil nu milde vinter: Mon det kan hænde, at vi år ikke alene kan opleve juleroser, men også påskeklokker, blomstre til jul?

 

397628050_f8a0b3bdf1[1]

 

Jeg husker – tror det er en lille halv snes år siden – at jeg kunne plukke en buket påskeklokker (som mange faktisk også kalder for juleroser) ind til julebordet.

 

Lad os se, hvordan det går i år. I morgen, når jeg kommer hjem, vil jeg lige ud og skrabe bladene til side for at se, om knopperne ligger som små æg i en rede nede mellem stænglerne.

 

Nå. Nu er det bogmessen, det gælder. Den sidste dag …

16 kommentarer:

 1. Jeg ønsker mig også en god mild vinter i år, fortsat go' bogmesse

  SvarSlet
 2. Rigtig god dag med din bogmesse, håber du får solgt en masse bøger. Her hos mig er de første juleroser sprunget ud... så mon ikke de når det andre steder før jul:) Anne Gine

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  ja, her i huset ønsker vi en grøn vinter iår, vi syntes at der har været så rigeligt af sne, de sidste par år. Men for det ikke bliver alt for trist med grå tåge og snusk regn kunne et par grader barfrost og klar himmel være sagen. (Ikke en masse sne.)
  Det kunne være rigtig dejligt hvis juleroserne kunne blomster her til jul, de ville være rigtige smukke, når der ikke er ret meget andet i haven på den årstid.
  Håber der har været rigtig mange inde og besøger dig og dine hjælper inde på bogmessen. Det bliver sikkert rart at komme hjem i vante omgivelser, hvor der kan falde en smule ro på, efter en hektisk periode med skrivning af "Hemmelige Haver" og mange møder.
  Jeg glæder mig som et lille barn til på tirsdag, hvor jeg håber bogen "Hemmelige Haver" lander på matrikel her, med din autograf i. Men også til at læse om Tante Grøn, som jeg kan læse rigtig meget positivt om her på bloggen, men også om alle de andre spændene haver, som du har fundet frem til.
  Forsat god dag på bogmessen.
  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 4. Jeg har selv tænkt at med lidt overdækning af glasklokke (hvis jeg havde en) ville det måske kunne lade sig gøre.
  Fast tradition i mit barndomshjem var at min far gravede en stor klump op i november og satte den i en spand i kælderen og i julen stod julerosen i fuld flor i stuen.

  SvarSlet
 5. Uha det har jeg slet ikke fået kigget efter - har jo egentlig lukket haven af og begravet mig i arbejde. Men har fået en masse tulipanløg (1200 stk) helt uventet i gave, så må hellere se at komme igang med at lægge igen. Hvis vi ingen vinter skal ha og jeg kan lægge dem løbende så forskyder jeg vel bare blomstringen lidt?
  Mange tak for en dejlig dag på bogmessen - fantastisk at se dig igen og er meget imponeret over din store hukommelse! Tænk alle de mennesker du kan huske navn og profession på! Virkelig imponerende ! Og mange tusinde tak for kortene, som kom i sorte rammer da jeg kom hjem. Dejligt at skifte lidt ud på væggen. Håber barselsgaven smagte - da jeg pakkede æsken blev jeg ved med at komme flødechokolade i (for i mit hoved er det det du spiser) men så kom jeg til at tænke på at det var jo ikke faktisk viden, så øverste lag blev mørkt. Prøver altid at bedømme om folk er til mørk eller fløde, marcipan eller nougat. Arbejdsskade! Skal selvfølgelig hilse igen fra Lennart :) Ha en dejlig sidste dag på messen

  SvarSlet
 6. Hvor er de flotte.. Her i Hillerød har vi haft let frost de meste af formiddagen. Nu har den dog sneget sig over 0 grader.

  Din blog er virkelig spændende at følge med i, og giver mig stor inspiration!

  Venligst
  Leon

  SvarSlet
 7. Kære Anne Gine
  Er det mon ikke den 'rigtige' julerose, Helleborus niger, som blomstrer hos dig? Jeg har i hvert fald set denne art med bristefærdige, hvide knopper bl.a. i Gedved i Jylland for en lille måned siden.
  Og tak, Claus, for at du minder os om disse dejlige planter. Det fik mig et øjeblik væk fra computeren, hvor jeg arbejder i dag, for at hente din bog om netop Helleborus, som jeg med skam at melde ikke fik nærlæst, da den udkom. Så efter at have kigget lidt i den igen har jeg nu noget armchair gardening at glæde mig til, når jeg er færdig med arbejdet.
  Jeg håber, at du fortsat har en rigtig god og indbringende dag på din smukke stand på messen, og til alle Jer derude, som har fri,
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 8. hej
  ja denne flotte påske klokke, som jeg jo ved du har en del af. de er bare så flotte og pynter op i denne kolde og mørke tid, købte mig sidste vinter en selv så nu håber ejg på at det bliver en mild vinter så ejg kan få den af se der ude.

  håber din bog messe har været god.

  SvarSlet
 9. Hej Claus,

  Smukt billede. Jeg har først her i efteråret plantet mine to juleroser fra krukker over i haven, så der er ikke "gevinst" før næste år, tror jeg. Jeg har dog købt hele 10 mindre Helleborus Niger til at lyse op i stuerne herinde. De skulle så plantes ud i haven til foråret. MÆÆN, om de ikke er gået hen og blevet luset allesammen i løbet af 10-14 dage, så nu bliver de sat udenfor døren,og så må de plantes i haven næste week-end. I denne nåede jeg det ikke - jeg har lagt løg. Og NU tror jeg godt jeg kan stå imod flere tilbud om 50% i rabat, når jeg ser dem. Det er hårdt for ryggen - men jeg kan dårlig vente til foråret.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 10. Hej Claus

  Det er så sandelig rigtigt at vejret er mildt. 6 af de prydløg jeg satte for en måned siden er på vej op, skuddene titter 3-5 cm op over jorden. Sikken en uorden, de kan vel dårligt nå at komme op og blomstre inden vinteren og hvad sker der så lige - kan jeg forvente at "blive snydt" for synet til foråret eller?? har du nogen erfaring at øse af på det område?
  Mette

  SvarSlet
 11. Hej Claus
  Det ville være vældig skønt med påskeklokker i blomst ved juletid! Til gengæld har en kæmpevalmue taget lidt fejl af årstiden og står i fuldt flor i en af nabohaverne, det ser lidt, hvad skal jeg sige - overraskende ud!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 12. Kære Claus

  Tak for et lille hyggeligt møde i dag på bogmessen, dejligt at hilse på dig igen. Måske er du kommet godt hjem nu, du må være lidt træt.

  Jeg har kun nået at bladre lidt i Hemmelige haver, jeg glæder mig så meget til at læse mere. Og mere... Sikke en skøn bog, skønne haver og sidst, men absolut ikke mindste, skønne, skønne mennesker, bla vores alle sammens yndlingstante...

  Kh Anne Mette

  (PS En lille hilsen på min blog, håber du tilgiver mig....)

  SvarSlet
 13. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 14. Käre Claus,för du har verkligen blivit en kär vän som ger mig god fornöjelse och dansk läsövning om kvällarna. Nu väntar jag bara på "Hemmelige haver". jag vet att du har mycket att stå i men säg mig, när du har tid, vad är skillnaden botaniskt sett mellan påskeklokker och juleroser. Eller är det bara så enkelt som att den ena heter H. orientalis och den andra H. niger?
  Varma höstkramar till dig från Margareta

  SvarSlet
 15. Det var trevligt att få träffa dig på Bokmässan, och nu har jag hunnit njuta av de första av de hemliga trädgårdarna! Kul också att boken innehåller så mycket praktiska odlingstips. En sak vi inte blev kloka på var dock varför man skulle blanda fjädrar i jorden när man planterar klematis. Är det något långtidsverkande sätt att tillföra kalk, eller vad tillför det? Detta har varit ett underligt odlingsår, och vi hade faktiskt några julrosor (de klassiska, inte påskeklockor) som blommade redan för någon månad sedan, men jag hoppas att resten kan hålla sig till i vår.
  Allt gott
  Kerstin (från Lund)

  SvarSlet
 16. Hej alle
  De hvide er her allerede 4 stk, helt udsprungne og en masse knopper. I det hele taget er der meget, der bærer præg af det milde efterår, eksempe-lvis blomstrer primulaerne lystigt, spændende at se om de orker igen til foråret.
  Kiki

  SvarSlet