Nu er jeg altså spændt

... på at høre nogle førstehåndstryk fra nogle af jer, der i dag modtager ’Hemmelige haver’ med posten. Det er altid dejligt at få respons, og mange af jer plejer også at være søde til at lægge en kommentar, når I har læst og kigget i bogen. Jeg ser frem til jeres dom.

 

claus20100911_122006

33 kommentarer:

 1. Har efterladt mit "aftryk" på min blog - med tak til dig!

  Skøn, skøn bog fyldt med skønne og uforglemmelige haver!

  Claus - du er en ener!!!!!!!!

  SvarSlet
 2. Jeg har fået min. Desværre er jeg ikke hjemme i dag, så det bliver i morgen, jeg skal svælge i lækre billeder og havedrømme.
  Glæder mig SÅ meget

  SvarSlet
 3. Hvad kan man sige andet end:enestående, simpelthen! Hyggelig læsning, dejlige historier om haver og deres ejere, sjovt at se så forskellige haver kan være. Favoritten? Holger!! Har glædet mig til at se og læse om dette dejlige hemmelige sted. Eventyrligt. Billederne: fantastiske, meget indbydende. Lækker bog - og så til den pris! Klage: lidt tung til godnat-læsning!(ha-ha)
  tag du den bare med ro, den er helt sikkert et hit.
  Fortsat god messe
  Mange hilsner
  Anne, Mårslet

  SvarSlet
 4. Du får min "dom" her.. Det lyder ganske alvorligt, men det er det ganske givet ikke i den her situation.. ;)

  For bogen er så helt igennem fin.. Haver for enhver smag, levende haver, personlige haver, og ikke mindst haver med historie bag, og det elsker jeg!
  Der er fine fine billeder, og ideer som jeg allerede har taget til mig...!
  Og så blev jeg simpelthen så glad da jeg åbnede bogen, for de sidste dage har jeg været sunket lidt ind i de grå dage, hvor fugt og mørke mest af alt har hersket, men bogen fik mig lidt i omdrejninger, inden vi får set os om, så er det jo næsten forår igen, og udelivet bliver igen så meget mere fantastisk... :)

  Tusinde tak.. :)

  SvarSlet
 5. Øv, hvor dit kommentarfelt altså driller for tiden. Nu havde jeg lige skrevet en del tekst men havde glemt at logge ind først, og så er alting pist borte. Jeg kan også se, at mange i øjeblikket optræder som anonym.

  Jeg har fået mit skønne eksemplar i dag og kan ikke andet end bøje mig i støvet. SÅ GENNEMFØRT.

  Jeg har endnu ikke haft tid til andet end hurtigt smug bladre og glæder mig over og til at læse teksterne til de mange forskellige haver.

  En havebog kan godt i mine øjne blive lidt kedelig, hvis den kun omhandler én bestemt havestil. I denne bog er der jo masser, så ingen vil gå herfra uden at have måbet af beundring mindst en håndfuld gange.

  Tante Grøns og Syrenprinsens have var egentlig den, som jeg havde glædet mig mest til at se, og glæden udeblev ikke :)

  Flot værk - går du snart i gang med det næste ;)

  SvarSlet
 6. Kære du.
  Har endnu ikke købt bogen, da jeg har fået skarpe instruktioner om at der da skal være nogle ønsker tilbage til julemanden (så må vi jo se om jeg kan vente sålænge).
  Ville blot lige fortælle dig at standen ser absolut fantastisk ud, ikke mindst de smukke buketter jeg var spændt på at se efter præsentationen af dem tidligere.
  Lige et lille håb om at de flotte stativer/reoler kommer på bilkas net-butik så man ikke behøver advisere gemalen(læs: få hjælp til transporten) om de vilde indkøb førend de står i privaten.
  Knus og god weekend AnneLilla

  SvarSlet
 7. Kære, kære Claus,

  Du har gjort det igen!!
  Udgivet et værk fyldt med glæde, fryd, drømme og skønhed - samt fyldt med et væld af ideer, der forhåbentlig kan føres ud i livet hos mange af dine "klubvenner" - altså os grådige blog- og boglæsere.

  Har indtil nu kun nærlæst afsnittet om Tante Grøns have og Haven ved fjorden.

  Dette bliver vinterens bog!
  Brugt til at drømme sig igennem mørke korte dage, brugt til at danne hjernespind om vidunderfulde planter og blomster i de umiddelbare og nærmeste omgivelser i fremtiden.

  Godt drømme findes!

  Kærlig hilsen og go' vind på messen.
  Karen O.

  SvarSlet
 8. Den er fantastisk. Har kigget billederne igennem flere gange. Glæder mig super meget til at læse den. Sikke nogle dejlige hemmelige haver. Den bør alle have i reolen. Mange hilsener Fra Maj Britt

  SvarSlet
 9. Kære, kære Claus.
  Ja, man tror det jo næsten ikke muligt - at du kan blive ved med at overgå dig selv - men du beviser det gang på gang. Det kan godt være, vi har måttet vente lidt på "Hemmelige haver", men desto større er glæden så i dag. Whaw, en bog!!! Det er næsten ufatteligt, så dejlige billeder (ja, jeg har altså ikke haft tid til at læse i den endnu). Nogle har falkeblik - du har skønhedsblik. Med den bog i hånden er der altså ingen, der kan synes, november er lang og kedelig - den bog er bedre end alverdens vitaminpiller. I december er det lovligt at jule - gem så bogen væk, og den er som ny igen i januar og februar. Når de 2 mdr. er gået - vupti er det forår igen.
  Det vil jeg i hvert fald prøve af. Og så har vi jo bloggen ved siden af!!! Claus - du er i hvert fald med til at gøre min vinter overkommelig. Begejstret? Ja, mon ikke!!!
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 10. Kære Claus...

  Se hvad jeg har skrevet på min blog i dag...:-)

  http://hyacinthscottagehome.blogspot.com/

  Kærlig hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 11. Dejlig bog.Læst/kigget billeder flere gange og det skal der også gøres i morgen.Altid dejligt med 'kaffebøger'.

  Venlig hilsen Lotte

  SvarSlet
 12. Jeg havde ønsket mig bogen i fødselsdaggave. Mine kære forældre har bestilt den, men den nåede ikke at komme inden de kørte hjemmefra i morges. Så nu må jeg vente helt til næste fredag, hvor min mor kommer igen, for at se bogen. Glæder mig til at se den, så lige nu virker næste fredag laaaangt væk.

  SvarSlet
 13. Kære Claus

  jeg venter stadig i spænding - var desværre ikke hjemme, da posten kom forbi (hvem er det?) - så jeg må pænt vente til jeg kan hente pakken i den lokale Brugs i morgen. Havde ellers set frem til en hyggelig aften i dig selskab:-)

  Men er helt sikker på bogen er fantastisk - har med vilje ikke villet set den på nettet - og ikke at tage forskud på glæderne.


  Mange forvenings fulde hilsner
  Trine V.

  SvarSlet
 14. Hej Mester.

  Først tak for en kort samtale i eftermiddags, du er jo en travl mand, som alle vil ha fat i.
  Har nu bladret lidt i Hemmelige haver, og læst lidt hist og her, hvor ser den dog indbydende og spændende ud.
  Sjovt endelig at kunne sætte ansigt på Tanten, hvor ser hendes og "syrenprinsens" have, dog spændende og mesterlig ud.
  Glæder mig til weekenden hvor den vil stå på "armchair reading". :-)
  Fortsat god bogmesse i weekenden.

  Efterårshilsner Bettina

  SvarSlet
 15. Det er jeg også spændt på, men jeg har dog allerede læst et førstehåndeindtryk hos fru Hyachint og det lover godt:)
  Stort tillykke med bogen, Claus jeg glæder mig til at se den:)

  SvarSlet
 16. Hej Claus
  Din bog ankom til mig i dag :-) Nu står den på reolen og venter til jeg har god tid til at kigge i den. Jeg har ventet på den i et år og den "kræver" at man giver sig tid. Jeg har dog smugkigget lidt og det jeg har set, lever fuldstændig op til mine forventninger. Jeg glæder mig!
  I skal også lige have stor ros for at det er lykkedes at sende bogen så hurtigt efter bestilling. Det må være ny rekord.
  Mange Forventningsfulde Hilsener
  Karen Riemenschneider
  Frederikssund

  SvarSlet
 17. Kære Claus.. Lige kommet hjem med Hemmelige haver under armen, sad i metroen og var næsten ved at køre for langt i bar iver .Jeg kan kun give et førstehånds indtryk da jeg jo ikke har læst den endnu , men kun kikkede billeder..En god tung bog på 240 sider, en bog man virkelig kan fordybe sig i. Det jeg lage mærke til var også den forskellighed i haver som vi skal besøge..Nej hvor jeg glæder mig til nu at læse den og jeg skal nok kommentere på selve bogen når jeg har læst den.. Hemmelige haver nr 1 er på gaden JUBII Hurra Hurra..tak for i dag Claus..kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 18. Kære Claus

  Først vil jeg sige tak for en hyggelig passiar på jeres flotte stand i Forum. Det var en særdeles positiv oplevelse.

  Jeg susede lige op i cafeteriet med bogen for at smuglæse, efter jeg havde forladt standen. I sagens natur har jeg kun hoppet rundt for at se billeder og ..... ja, må indrømme at jeg ikke startede på side 1 men hoppede lige til Tante Grøns drømmedejlige have. Jeg er så heldig at have ikke blot mødt Tanten, men er også blevet adopteret af hende, for ikke at tale om at jeg har set hendes og Syrenprinsens have. Jeg kan berette, at du efter min mening har fået vist og portræteret både Tanten og haven flot.

  Bogen er fyldt med forskellige og helt vidunderlige haver, som jeg glæder mig til at læse mere om. Billederne giver mig helt enkelt lyst til at læse om haverne og de mennesker, som har lavet dem. De ser så dejlige ud - hver på deres måde.

  Jeg ringede til en havenabo for et par dage siden, for at fortælle at jeg gerne ville lave nogle ændringer, som også berørte hende. Årsagen var, at jeg ikke havde fået skabt den stemning i min have, som jeg søgte. Da jeg i din bog læste, at Tante Grøn beskrev sig selv som "stemningssylist", tændte pæren inde i mit hoved. Det er så godt et udtryk. Når jeg bladrer gennem den flotte bog med dine skønne billeder af vidunderlige haver, må jeg blankt indrømme, at jeg har usædvanlig lang vej igen, før jeg kan nærme mig en sådan titel. Men det kan jeg se, at der er mange andre, der kan.

  Tillykke med endnu en vidunderlig bog.

  SvarSlet
 19. Jeg gleder meg ikke mindre til jeg skal bestille boken og få den i hendene etter å lest disse jubelbrusende kommentarene. Jeg tror det er svært mange, stadig flere og flere, som er svært takknemlige for at det finnes en Cølaus Dalby! Det er jeg :) Så takk til deg kjære Claus for alt du gir oss av gleder og skjønnhet i hverdagen

  SvarSlet
 20. Godmorgen..

  Kan så fortælle at bogen er så endnu mere fantastisk når man læser den for alvor.. Igår aftes gik den med mig i seng, og jeg læste halvdelen i et drag (og faldt først i søvn halv to kan du så regne ud...) Du får en lille hilsen på min blog også... :)

  Go´weekend... :)

  KH Rakel.

  SvarSlet
 21. Kære Claus Dalby
  Hemmelige Haver er bare super. Jeg modtog den med posten i går, og har nået at bladre den igennem. Er lige startet med at læse. Er nået til Tante Grøn.
  Bogen er en rigtig inspirationskilde.
  De bedste hilsener
  Kirsten Miran

  SvarSlet
 22. kære claus. dejligt at få hilst på dig på messen.fik lige 3 bøger med under armen.
  har bladret den nye hurtigt igennem.skønne billeder.glæder mig meget til at fordybe mig i den.fortsat god messe.
  mange hilsener jette
  søster til Majasarv (gitte)glæder mig til at få min egen blog.

  SvarSlet
 23. Kære Claus.
  Skøn,skøn bog. Smukke billeder,blomster,haver,mennesker, stemninger, historier og drømme.
  Gode oplysninger,råd og tips følger
  med. Helt igennem pragtfuld bog,som er fuldt på højde med de foregående bøger.Som Du/I nok kan regne ud kunne jeg slet ikke lægge den fra mig,da jeg først fik den i hænderne.
  Men selvom den er læst og alle billeder nydt,vil det blive en bog som jeg vil tage frem og nyde i små bidder,på samme måde som jeg bruger dine andre bøger til at inspirere,frydes og glædes over.
  Tante Grøn, din have er bare skøn og jeg beundrer dig.
  Kærlig hilsen Dorit

  SvarSlet
 24. Hej Claus.
  Nå, så oprandt den store dag (fredag), hvor jeg modtog den med længsel ventede bog - og åh, hvor blev jeg ikke skuffet. Den er lige præcis så superskøn, som jeg havde forventet - jeg er ikke begyndt at læse den endnu, men har bladret hele bogen igennem og sukket over de lækre billeder, og nu ligger den på mit køkkenbord og pynter indtil jeg kommer i gang med at læse - har ikke haft tid, men jeg kan høre den kalder på mig. Så du har gjort det igen, Claus - skabt en lille mesterværk.
  Ha' det godt på messen - er desværre ikke selv lige i nærheden.
  Anita

  SvarSlet
 25. Ens første indtryk af 'Hemmelige haver' er at bogen er en flot, flot billedbog hvor de enkelte billeder er 'slik for øjnene'. Men bogen er meget mere end dét. Bogen hander om mennesker, så gå endelig i gang med at læse teksterne, så bliver bogen rigtig interessant!

  Hans Peder

  SvarSlet
 26. Kære Claus,

  håber I rigtig hygger jer på bogmessen og at du får langet en masse bøger over disken så du kan få betalt af på alle dine lyserøde perlehyacinter og hundetænder:o)

  Da jeg jo er blogløs, håber jeg at jeg må låne din, til at sende et par kærlige hilsner?

  Kære Frøskuffen, Bettina, Nette og Dorit: SOM LOVET OVERFØRER JEG STRAKS AFTALTE PENGEBELØB TIL JERES KONTONUMRE:o) :o))

  Nej, spøg til side: Det var slet ikke nødvendigt, at bestikke jer, for at få jer til, at skrive noget pænt om Tante Grøns og Syrenprinsens have, så derfor vil jeg gerne have lov, at sige jer alle tusind tusind tak for jeres søde ord, som jeg værdsætter meget højt og som jeg gemmer i mit hjertes lønkammer. Så kan jeg altid hive jeres venlige ord frem på en gråvejrsdag, for at få solen til at skinne.

  Pst Nette...kan du så se, at få slukket for den pære, så din letantændelige havehjerne ikke brænder sammen!!!!!! Og Nette...pst pst...jeg snød også og sprang direkte til afsnittet om "Tante Grøns have"!!!

  De kærligste weekendhilsner og tanker til alle jer, der sidder derude og dyrker armchairgardening med jeres nyerhvervede november-støttebind:o)

  SvarSlet
 27. Hej Claus
  Først ros til din søde medarbejder på forlaget for at sende bogen med girokort, da det ikke ville lykkedes for mig at betale med kort. Det afværgede en bekymrende panikagtig weekenddepression!
  Jeg modtog bogen fredag som håbet, bladrede, så og skimmede alt, hvad jeg kunne nå, inden jeg skulle til middag. Af frygt for at blive opfattet som uhøflig, lod jeg bogen blive hjemme.
  Har læst og kigget grundigere i dag, er simpelthen fuldstændig pjattet med Janes buskede høns, farvesammensætninger og ja, orangeriet er bestemt heller ikke til at kimse af. Nico og Sørens helt utrolige park og selvfølgelig TANTE GRØNS have. Er ellers i gang med en krimi, men spændingen omkring morderens identitet er dog intet at regne for afsløringen af tantens.
  "Hemmelige haver" er en dejlig bog, lige efter forventningerne med fordybelse i havernes indretning, historie og mennesker. Man kommer til at føle, at man kender disse heldige haveejere en lille smule hver især, lidt som om, at man selv har været der.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 28. tjaaeee, jeg kan først komme med anmeldelse juledag..... hvis altså, at jeg får hvad jeg ønsker mig i julegave :-) men jeg er sikker på at den er helt vidunderlig.

  SvarSlet
 29. Kære Claus,

  for et stykke tid siden, fremkom der et forslag om, at lave et slags have-datingbureau her på bloggen , så jeg håber det er ok, at jeg også liiiige sender et par hilsner til nogle af dine andre blogdisciple, som har skrevet så sødt til mig?

  Kære Paw, Inga, Frk Anemone og sidst men ikke mindst Helle i Schweiz:

  Mange tusind tak for jeres søde, varme og hjertelige ord. De glæder meget mere end I kan forestille jer. Takket være denne uundværlige blog, har jeg mødt så mange pragtfulde menneskelige juveler på min havevej.

  ¤Paw, jeg kan personligt bevidne overfor Santa Claus at du ER meget venlig og hjælpsom overfor ældre damer så derfor har du mere end nogen fortjent et gavekort til Bilkas haveafdeling i julegave:o)

  Helle, jeg håber at den blå kulsukker trives nede i Alpelandet?

  Tror også lige jeg vil prøve om jeg kan finde mig endnu en haveven via dit dating-bureau, kære Claus:

  Jeg er en blomstergal, lavstammet, midaldrende lyshåret havekvinde, der søger blomstergal haveven m/k. Helst mellemhøj nordisk type med haveforklæde, eget forlag og et haveanlæg af en helt særlig skønhedsværdi, da jeg er lidt kræsen. Alt over 3000 kvadratmeter har interesse. Folk m/k med eget vinteropvarmet og ventileret orangeri vil blive foretrukket. Jeg er meget glad for fugle - især hvide duer. Må gerne være bosiddende i herskabelige omgivelser tæt på bøgeskov, hvor der ikke blæser ret meget og hvor vinteren højst varer 1 mdr.

  Som tak for venskab tilbyder jeg at overtage alle planter, frø, løg, knolde og stiklinger der evt. måtte være i vejen for nye havedrømme, så der kan fremskaffes plads og jomfruelig jord til nye haveideer og kreative tiltag. :o)

  Tusind tak for lån af din blog, Claus:o) Håber du får hilst på rigtig mange medlemmer af din store "blog-familie" inde på bogmessen.

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 30. Kære Claus...

  Nu har jeg læst bogen fra perm til perm og hvor er det bare en skøøøn læsning med alle de dejlige billeder du har taget. Du er en MESTER...:-)
  TANTE GRØN var selvfølgelig det første jeg slugte.Nu skulle nysgerigheden om denne hemmelige dame med den smukke have jo afsløres. Og ja både damen JYTTE og hendes have er begge skøøøøøne og herligt må det være at have en Syrenprins i huset og haven..:-)
  De engelske rækkehuse i Klampenborg fik mig til at gå tilbage i tiden hvor vi havde familie boende i et af dem, så der har jeg kommet en del.
  Holger i skoven var en dejlig historie og hans Gerda's smukke, smukke have. Den lille bro faldt jeg helt for og husets spændende arkitektur. Meget engelsk...:-)
  De unge i kolonihaven har jo lavet deres eget paradis.Sørens rosenhave er fantastisk.
  Stenhuggerne Gitte og Michaels hårde arbejde minder lidt om vores eget. Her var også en masse undelige ting gravet ned fra gamle dage, her blæser det på samme måde og knækker træer og planter går ud af samme grund.
  Vel Mors er jo ikke så langt væk fra os.
  Ja jeg kunne blive ved, men hvert kapittel i bogen er som sagt slugt, men bogen kan sagtens læses igen og igen og billedene bliver man aldrig træt af at se.
  Så stort tillykke med endnu et vellykket bogbarn..:-)

  Kærlig hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 31. Kære Claus
  Alle dine bøger er skønne. Men jeg synes at din bog ”Hemmelige Haver” er din bedste bog indtil nu.
  Jeg kan godt lide kombinationen af de skønne haver og deres ejere.
  Nu har vi i årevis set på kendte menneskers hjem og interiør, og nu er tiden kommet hvor vi gerne vil se de særlig dygtige haveejeres haver. Og det skal være en hel bog, det er ikke nok med et par sider i et blad.
  Og det er jo helt fantastiske skønne haver, du har fået lov at berette om og derved også vise de smukkeste fotos derfra. Den ene have er mere vidunderlig og skøn end den anden. Virkelig til inspiration, uanset om man har en lille- eller stor have. Og uanset om man måske ikke har den store mulighed for at lave så meget, som man gerne ville. Der kan altid være en lille idé her eller der, som kan bruges.
  Og så synes jeg også det er meget smukt, at du bruger det samme layout i dine bøger.

  Mange hilsner
  Mette Marie

  SvarSlet
 32. Og nu er det så at jeg vender tilbage her for at fortælle mit indtryk af bogen som jeg har ejet i 1 1/2 uge. Jeg kan ikke læse en havebog fra ende til anden - sluger først overfladisk synet af de skønne billeder og springer ellers rundt og læser hist og pist og først senere læser jeg hele afsnit - på den måde oplever jeg også nyt hver gang jeg åbner bogen.
  Selvfølgelig kastede jeg mig allerførst over afsnittet om Tante grøn og syrenprinsens have som jeg også har oplevet i virkeligheden. At se billederne af syrenerne i blomst glædede mig utroligt - for det har jeg ikke set i virkeligheden. Men altså at læse afsnittet var dejligt og rørende - jeg ser syrenprinsen tage sin morgenrunde og jeg mærker den glæde og kærlighed de to har til hinanden og deres fælles glæde i haven, når de fortæller at de nogle aftaler at lade være med at tale om have - smiler stort og sender dem varme tanker.
  Afsnittet om Holger i skoven har jeg netop læst og igen er det jo fantastiske billeder du har taget og det er et fortryllende sted hus og have emmer af ro og er så smukt. Her bliver jeg også rørt over at et yngre par som har godt gang i deres karriere bryder op og tager Gerdas arv af hus, skov og skovarbejdere med en respekt at hun lærer regnskab og han søger nyt job. Det er så fantastisk, tænk hvor mange der ville sælge og leve af pengene frem for at tage den udfordring.
  Jane Nørgaard, hvis bøger jeg stadig kaster mig over når jeg skal dekorere - og tænk hun bor her i nærheden og hvor er hendes have skøn og fuld af charme.
  Ja man kan jo blive ved og jeg har stadig gode afsnit til gode:)
  Kære Claus, det er en bog lige efter mit hjerte - fuld af inspiration både i billeder og i tekst. Du skriver med kærlighed og respekt om de mennesker som har ramt dig. SMUKT!
  Mange hilsner fra Lisbeth

  SvarSlet
 33. endnu en dejlig bog fra din hånd..har læst den 2 gange. skøn skøn. kom bare med nogle flere...

  SvarSlet