Nu vil vi se blomster ...

Vil vi ikke? Forleden fortalte jeg om, hvorledes påskeklokkerne her i haven har sat knopper nede ved jorden, og juleroserne er på vej til at blomstre.

 

_1750 _1734

 

Hvis man vil opleve det helt store flor af forskellige typer og krydsninger af juleroser og også af påskeklokker, bør man her i weekenden tage til Gartneriet Spiren ved Skælskør. De holder nemlig juleåbent lørdag og søndag.

 

_2018 _1996

 

Jeg har lige talt med Marianne Rostén, der fortæller, at der er rigtig meget i blomst, og at der er gammeldags hjemmebagte æbleskiver på panden og hjemmelavet glögg i gryden.

 

20090302_141417 _1802

 

Hvem der bare havde tid til at køre et smut derned. Jeg er slemt fristet, men må hellere blive hjemme og lave noget konstruktivt. Der er nok at se til ...

10 kommentarer:

 1. Det ville være en fornøjelse at se "Spiren" men en arbejdsweek-end venter :o) Til gengæld må vi jo bare holde øje med dem vi har i haven hver især og glæde os over dem når de dukker op.
  Rigtig god week-end :o)

  SvarSlet
 2. Det hade varit väldigt roligt men det är lite för långt att ta sig från Särö över Kattegatt så jag får njuta av dina bilder. Förliden påsk var vi i Ulriksdals trädgård i Skåne, beundrade alla och handlade några av deras överflöd av Helleborus. Nu har jag klippt av bladen som du sa´ och fann härliga knoppar av både H. niger och H. hybridus. Men söte Claus, säg vilka är det ni i Danmark kallar påskeklokker? Glad advent önskar dig Margareta.

  SvarSlet
 3. Kære Margareta - Helleborus niger er julerose og Helleborus orientalis er påskeklokke

  SvarSlet
 4. Ja Claus hvem der bare havde tid til en " spire tur" Fantastiske smukke billeder du viser!.
  Rigtig god weekend og arbejds lyst ;-)
  K. Gro
  Ps. nu hvor du har udgivet `Hemmelige haver`, ja så har Tour de blog damerne også afsløret vores billeder fra Tante Grøn`s have :-)

  SvarSlet
 5. Det frister bestemt med et besøg i Skælskør, men det må nok blive i det nye forår i stedet for.

  SvarSlet
 6. Jeg besøgte Gartneri Spiren i marts, og det var en dejlig oplevelse. Udvalget er kæmpestort, og man kan gå rundt så længe man vil og lade sig friste. Priserne er særdeles fornuftige, og betjeningen er fin, så det kan kun anbefales.
  Med venlig hilsen
  Heddie

  SvarSlet
 7. Nej, hvor ville jeg ønske jeg kunne lægge vejen forbi. Øv øv øv. De burde have juleåbent endnu flere weekender.

  Jeg har lige gået nogle af dine gamle indlæg igennem for at finde inspiration fra det rosa bed. Kommer Lupinen "Blossom" i Bilka til foråret eller var det for stort et løfte? Og bliver det evt. efter samme princip som det hvide bed, hvor man også kan købe selskabsplanterne(sommerfugleblomst, røllike osv.)?

  Jeg har allerede forårsabstinenser og vil gerne planlægge mit næste nye bed:-)

  De bedste hilsner
  Maria

  SvarSlet
 8. Kære Maria - det kiksede med den lyserøde lupin sidste år. Den nåede slet ikke ud på markedet. Hverken hos Bilka eller i andre havecentre. Men den kommer i næste sæson. Det lover jeg ...

  SvarSlet
 9. Å hvem der dog bare boede i nærheden....

  Rigtig glædelig første søndag i advent.

  SvarSlet
 10. Ej ØV! Det læser jeg først nu efter en dejlig weekend i Horsens. Marianne, vi kommer og besøger dig når vintergækkerne kommer også, så vi kan slå 2 fluer med et smæk så at sige. Kan på det allervarmeste anbefale alle at slå et smut forbi Marianne og hendes fantastiske gartneri "Spiren". Det er den rene slikbutik! Marianne er det sødeste og mest gavmilde menneske - tænk at sælge ud af sine blomsterbørn som alle er så smukke og forskellige! Flere af dem kalder på mig og vil med hjem når jeg er på besøg - gudskelov for dankortet ;)

  SvarSlet