Nye låger

Jeg har flere gange tidligere fortalt om dette års vinterprojekt, som er noget mindre end mange af de gøremål, vi har haft de seneste år. Vi skal have låger.

 

20090510_164844

 

Lågerne har Marianne – en af mine grafikere tegnet – og det stod klart fra begyndelsen, at de designmæssigt skulle hænge sammen med den store port og det høje gitter nede ved vejen. De blev tegnet og opført sammen med huset i 1908.

 

smedejernslaage_02

 

Da jeg så Mariannes tegninger, slog det mig, at de så så selvfølgelige ud, og det skyldes naturligvis, at hun tog udgangspunkt i nogle fragmenter fra den tid, hvor huset blev bygget. Nemlig skønvirketiden, der havde sin storhed sammen med nationalromantikken fra cirka 1895 til omkring 1915. Vi kan sidestille perioden med det engelske arts & crafts, og jeg må sige, at det er en tid, jeg føler mig utrolig forbundet med. Det gode håndværk havde sin storhedstid, kunsthåndværket opnåede større anderkendelse, og der var fokus på det gedigne.

 

20090519_165735

 

Lågerne placeres ude ved alleen for enden af de stier, som fører ind til skoven. De skal flugte med bøgehækken, der følger alleen. Prøv at se billedet herover. Nu, hvor jeg er i gang med projektet, synes jeg, at der i den grad mangler en låge for enden af stien overfor obelisken. Det bliver den øverste model, som får plads der.

 

smedejernslaage_01

 

Modellen herover, som er mere uprætentiøs, skal stå ved de tre øvrige stier. For at blive lidt klogere på hvad jeg mener, kan I se et kort over haven her. Oppe ved huset bliver der plantet en kort hæk i forlængelse af den lange.

 

Jeg skylder lige fortælle, at det var en rigtig god haveveninde, der får et par somre siden såede et lille frø, da hun besøgte mig og sagde: ”Ville det ikke være en god idé” med nogle låger. Jo, om ... Besøg hende her.

14 kommentarer:

 1. Hej Claus
  Det bliver storladent med de flotte låger - man kan næsten høre lyden af lågen, der åbnes!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 2. Ja det blir' spændende at følge - det nye projekt i haven! Det er nogle flotte låger - som godt kunne se ud som var de produceret i skønvirketiden. Som jeg også finder er en skøn periode.

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Som altid har du med garanti fået en fantastisk ide. Tegningerne viser jo purmose låger, som helt sikkert bliver rigtig flotte, jeg tror også som (din gode haveveninde) at de får en rigtig god placering, der hvor du vil sætte dem. Det skaber også et nyt rum, hvor du får den flotte Alle får sig selv, i stedet for at det hele går ud i et, med selve haven.
  Er du ved at være færdig for i år?
  De begynder at snakke om slud og sne i næste uge, ØV.
  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 4. Kære Claus,
  Enkle og meget smukke.
  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Det bliver superfint med disse flotte låger i haven.

  Hilsen fra Janne i Greve

  SvarSlet
 6. Uha! Det bliver fornemt! Har I ikke prøvet at indkopiere dem i nogle havebilleder for at se, hvordan det bliver?

  SvarSlet
 7. Superflot Claus.

  Det vil jeg da glæde mig til at se. ;)

  kram fra
  Eva

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Det var en spændende frø Eva fik sået, det bliver rigtig godt og endnu mere spændende at bevæge sig rundt i den smukke have.
  Hvor har Marianne løst opgaven flot, hun er bare så dygtig og lydhør.

  Kærligst
  Engblomsten

  SvarSlet
 9. Rigtig flotte låger, passer perfekt til din have.
  Mvh Henrik

  SvarSlet
 10. Kære Claus.
  Nogle seriøst smukke låger som passer perfekt til det allerede eksisterende gitter, der omkranser haven. Let og luftigt, elegant og enkelt, så de ikke snupper for megen opmærksomhed. De er virkelig med til at danne rum i din dejlige have. Meget Cottage-like og kanonflot med låger i så stor en have.
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 11. Kære Claus.
  SÅ kom lågerne ---
  du har jo skrevet at du skulle have "projekt låger"--
  Det lidt svært at forestille sig, når man ikke har set din have, men det skal nok blive flot.
  Din haveveninde Eva, er en spændende dame ----
  I må også have foto, "tilfælles"
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  Det er jo sådanne elementer der gør haven smuk og spændene. Man kan lave de mest fantastiske blomsterbede, men hvis der ikke også sker noget "indimellem" bliver det ikke så storslået. Du er virkelig god til at finde de helt rigtige elementer/ophold i haven.
  Foto af indgangslågen for mig til at tænke på jernpodierne med fliser,- kommer de i Bilka til foråret.
  Hilsen
  Helle Bolgen

  SvarSlet
 13. Kære Helle - ja, podierne med flisetop kan fås i Bilka fra foråret.

  SvarSlet
 14. Hej Claus

  Hvor bliver det flot.
  Er helt enig med dig i dine betragtninger om stilen - plejer at kende den som Art Noveau, men kært barn har mange navne :-)
  Det er en god grafiker du har!

  Bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet