En ikke helt almindelig narcis

Som jeg nævnte forleden, er vi nu færdige med at lægge tulipanløg, men vi mangler stadig nogle narcisser. Det burde have været omvendt, for narcisser skal helst (siges det) lægges senest oktober. Jeg vil dog sige, at jeg af og til har lagt dem i december uden problemer.

 

3127840156_aab896f95d[1]

 

Det er nogle helt særlige løg, der venter på at komme i jorden. Blandt andet dobbelte pinseliljer, som jeg så første gang i England i foråret. Dem kunne jeg ikke stå for. I det hele taget er jeg rigtig glad for pinseliljer, og de dobbelte her bliver ikke nogen undtagelse.

17 kommentarer:

 1. Kære Claus
  De ser rigtigt spændende ud de dobbelte pinseliljer, hvad hedder de? Jeg glæder mig til at se din have til foråret, alle de løg du har lagt må blive helt fortryllende i lang tid
  Mvh
  Mette

  SvarSlet
 2. Hvor er den smuk :) Jeg elsker hvide narcisser. Mon ikke denne dufter lige så skønt som den traditionelle pinselilje - eller måske endda dobbelt så meget... :)

  Ulla

  SvarSlet
 3. Kære Mette - navnet er Narcissus poeticus flore pleno

  SvarSlet
 4. Hovsa, den har jeg ikke! Jamen søde Claus, jeg tror, du er blevet helt glad ved "flødeskumskager" nu :) Og ovenikøbet en Pinselilje! Fortryllende - den må jeg altså eje!
  Tak for tippet, du, havefolkets Santa Claus.
  Knus

  SvarSlet
 5. Herre Jemine - hvor er den yndig!
  Kære Claus - endelig noget, rådyrene går i en stor bue uden om.
  Men det må høre til næste års løglægning.
  Tusind tak for at delagtiggøre os i kendskabet til denne yndighed.
  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 6. Bare ved at kigge på billedet, synes jeg at man kan dufte den! Hmm ja smuk det er den. Suk.

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Jeg kan da godt forstå du lige måtte eje den!!!!!
  Hvor er den smuk.
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 8. jeg elsker narcisser vel så mye som tulipaner, og denne her var da også helt utrolig vakker:) Som vanlig resulterer et besøk her inne hos deg, med nok et navn på øsnkelisten:) Klem

  SvarSlet
 9. Hej Claus.

  Hvor er den da bare lige til at spise :O

  Mit hvide bed kunne vist godt spise nogle stykker af dem, men det må blive næste år. Kan ikke være bekendt at bruge så meget som en krone på flere løg, det ville bringe julefreden i ubalance..(Og kontoen ;o)...)

  Glæder mig til at se din have til foråret... og det kan ikke gå stærkt nok.

  Kh Marlene

  SvarSlet
 10. Wouah ! Those narcissus are gorgeous !

  SvarSlet
 11. Kære Claus.

  Du frister ;)

  Jeg har netop i eftermiddag lagt de sidste narcisser for i år! Ja løg i det hele taget. Den store "finale" idag gjaldt den hvide løgblanding fra Bilka, som jeg glæder mig meget til...!

  Smukt navn til skønheden.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  Den er supersmuk og fortjener at være i alle haver.

  Hilsen ANne Marie Christensen

  SvarSlet
 13. Kære Claus

  Jeg købte for et par år siden en helt skøn dobbelt pinselilje ved navn Narciussus albus plenus odoratus. Den er meget sen, men dufter som en hel parfumefabrik og er noget at det yndigste. Jeg har ikke den store forstand på narcisser og dummede mig det første år de stod med knopper, som virkede lidt visne på mig. Da det var sent på "narcis-sæsonen" halshuggede jeg dem. Sidste år nåede jeg ikke at kappe hovederne af dem. Gudskelov. For de blomstrede smukt med de mest vidunderlige, duftende, cremefarvede blomster.

  SvarSlet
 14. Tak for navnet Claus, det er hermed noteret.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 15. Hej Claus m.fl.
  Pragtfuld denne pinselilje - meenn det er altså ikke lige den, jeg husker fra min mors have i barndommen. Der var nemlig både den gammeldags enkle pinselilje og så den gammeldags dobbelte, helt fyldt og så duften, fantastisk. Den enkle, som man kan være heldig at finde som løg i dag, dufter også fint som i gamle dage, men den dobbelte var - som jeg husker - mere kraftig i duften. Som jeg erindrer, vil de helst vokse lidt i skygge, ellers forsvinder de ganske enkelt, og det er sket for mig. Desværre.
  Er der mon nogen, der husker den gamle dobbelte og ved, om den kan købes for penge.

  Kærlig hilsen fra Sydsjælland

  SvarSlet
 16. Ser skøn ud, men hvad med duften er den også lige så skøn ?

  Kh Susanne, Nivå

  SvarSlet