Stadigt i vigør

Der findes mange planter, som på denne årstid, for længst ville have takket af, hvis det ikke havde været så mildt.

 

20111121_131159

 

En af dem er den smukke gråløvede Helichrysum petiolare, som stadig holder stand.

 

20111121_131130 20111121_131142

 

Men det er blot et spørgsmål om tid, inden den bukker under. Frost tåler den nemlig ikke. Heldigvis har jeg en del stiklinger stående klar i det vinteropvarmede væksthus, for det er en plante, jeg nødigt vil undvære. Derfor har jjeg da også skrevet om den tidligere.

11 kommentarer:

 1. Kære Claus
  Det er en plante, som jeg skal lave et større stykke arbejde, for at finde til næste år, den er bare så frodig, (men det er det hele jo i din have), men den har ikke været til at opdrive her omkring, man kan håbe på, at den finder vej til bilka butikkerne til den nye havesæson, der venter.
  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 2. Kære Pia - den har været i Bilka, og jeg skrev også om den på bloggen dengang.

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Ja, så må jeg jo have sovet i timen eller ikke læst reklamen avisen godt nok, men jeg håber så den dukker op igen til foråret.
  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 4. Jeg har købt den i Bilka i år. Første gang jeg så planten var på Sophienholm i Kgs. Lyngby. Det er mange år siden. Den stod bare der i en krukke uden navn, så jeg anede ikke, hvad den hed. Efterfølgende fik jeg købt en masse planter med netop det grå løv. Men det var aldrig »Sophienholmeren«. Den er først dukket op på planteskolerne indenfor de sidste år. Nu ser jeg den allevegne.

  SvarSlet
 5. Herlig med den milde vinteren som lar oss nyte av blomster i hagen enda til desember:) Flotte høstbilder:)Klem

  SvarSlet
 6. Kære Claus Dalby
  Ja den ser stadig helt vidunderlig ud.
  Det er bestemt en jeg må have fat i til næste forår, og huske det med stiklingerne.
  De bedste hilsener
  Kirsten Miran

  SvarSlet
 7. Det er jo helt imponerende Claus.
  Hvordan går det i øvrigt med dine stedmoderblomster? Dem er jeg ved at være lidt nysgerrig efter at se og høre mere om!

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 8. Min lever også endnu...men da jeg ikke har noget opvarmet drivhus, så må den jo bare gå til...for evt. stiklinger kan vel ikke overvintre ved stuetemperatur? Eller kan de? For så vil jeg fluks klippe nogle i morgen...??

  SvarSlet
 9. Den plante vil vist bare frem i livet; jeg har kun oplevet den frodig. Og ja, det var dig der introducerede mig til den, da du udgav Krukker i Haven.

  Herligt med det milde vejr. Selv roserne springer ud endnu her i det midtjydske!

  God adventsweekend.
  Kh Gitte M.K., Viborg

  SvarSlet
 10. Kære Lisbeth - det går godt med mine stedmoder. En enkelt i blomst og mange i knop. Jeg vender tilbage, når flere er sprunget ud.

  Kære Esther - der er nok for var,t i stuen. Men prøv da ...

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Tak for svaret, det lyder så spændende med "nye" juleblomster. Jeg bliver hængende!

  Kærligst Lisbeth K

  SvarSlet