Nye træer

Træer kan vi ikke undvære, men når vi planter dem i haven, er det vigtigt på forhånd at sikre sig, at de ikke bliver kæmpestore, med mindre da at man har en hel park eller meget stor have til rådighed.

 

20111121_130337

 

Jeg er så heldig, at de store træer her på stedet, står hos vores ‘nabo’ – nemlig i skoven – men i haven vil jeg heller ikke undvære træer. Blot skal det være nogle af de mindre af slagsen.

 

Amelanchier Robin Hill

 

Især holder jeg af at kombinere stauder og mindre træer, så træerne danner overstandere. Jeg har længe syntes, at der manglede nogle overstandere i bedet helt oppe ved huset. Her faldt valget på bærmispel, Amelanchier arborea ‘Robin Hill’ – et træ, der fuldt udvokset bliver omkring 5 meter. Disse træer, der ankom i dag – fire styk på omkring to meter – vil jeg fortælle mere om, når de er plantet.

 

Jeg må indrømme, at min viden om træer ikke er stor, men folk der ved mere om emnet end jeg, priser dette træ i høje toner.

7 kommentarer:

 1. Kære Claus
  Træer er altid dejlige, de kan give lidt skygge til andre planter, de træer du har valgt får nogle dejlige bær, som fuglene er rigtig glade for, de får også nogle flotte efterårsfarver. Foråret hvor de blomster inden bladene kommer er også flot.
  Jeg tror, du bliver rigtig glade for dem, men også at de bryder den ellers flotte facade du har på huset.
  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 2. Trær er flot ti hagen, og det ser man ekstra godt om vinteren, hvor de danner strukturer og siluetter:) Gleder meg til å høre mer:)

  SvarSlet
 3. hej Klaus , ja traer er ikke til at undvaere ..men naar der er gaaet nogle aar saa begynder man med saven og naar der er gaaet nogle flere....men i mellemtiden giver de skyge ,fuglesang og fred, her gaar jer og vaenter paa og se om min jacaranda vil blomstre i aar .Hilsen A. bonairensis

  SvarSlet
 4. Kære Claus.

  DET er et skønt træ. Har selv 2 af slagsen, men de er mere forgrenet og har da også planer om at stamme dem lidt op.

  Jeg har også 2 Amelanchier laevis, som med tiden bliver mere bred. Smukke smukke blomster i foråret.

  Kh Marlene

  SvarSlet
 5. Det er det mest fantastiske træ der findes! :o) Mit absolutte yndlingstræ denne skønne bærmispel - let og graciøs, fantastisk i udspring og med de mange, men diskrete blomster - og så slutter de lige af med et forrygende festfyrværkeri af efterårsfarver - kan man ønske sig mere af et træ?? (nå ja, fuglene sætter stor pris på bærrene, så der var lige en lille ting mere!)
  Du kan simpelthen ikke undgå at blive glad for dine nye træer Claus - jeg har 4 stk i min lille have (1200 m2) og de gør sig fantastisk som overstandere i forskellige bede. Og du behøver ikke vide alt om alting - træer er jo et kæmpe emne for sig selv, men de her kan det ikke gå galt med.

  SvarSlet
 6. Et meget spændende valg af træer, dem kunne jeg også godt kunne falde for :)
  fortsat go' dag

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Jeg går og vakler mellem blodblomme, syren og Magnolie i øjeblikket - jeg tror lige jeg vil kigge nærmere på denne skønhed inden jeg bestemmer mig.
  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet