Vi haveejere ser meget ...

 

... som såkaldt almindelige mennesker ikke ser. Hvis man ikke er tændt af den hellige ild, er der ikke mange, der vil blive helt opstemt af drømme, når de ser et billede som det nedenfor.

 

20111127_121209

 

Men når jeg nu fortæller, at der mellem stauderne er lagt tusindvis af tulipanløg (bedet viser kun et lille udsnit af det meget store bed nede ved vejen), og at der derefter er suppleret med industrielle mængder af planter, som ikke fylder særlig meget nede ved jorden.

 

20111127_121129

 

Det gælder for eksempel digitalis, akelejer, judaspenge og duftviol. Vækster, der alle blomstrer tidligt og danner et imponerende akkompagnement til alle forårsløgvæksterne. Bare vent til maj, så skal I få at se!

21 kommentarer:

 1. Det skal nok blive et skønt bed :-)

  SvarSlet
 2. Jeg er misundelig. Indrømmer gerne. Og jeg forstår godt, du glæder dig. Jeg vil glæde mig til at se. God søndag til dig.

  SvarSlet
 3. Kære Sweetpea.

  En lille stormfuld adventshilsen fra det nordvestjyske, hvor stormen raser og brøler og hvor vejrguderne virkelig viser tænder.

  Dueslaget vipper faretruende frem og tilbage, og jeg tør næsten ikke kigge ud på det. Håber ikke duer har tendens til søsyge, for så har de det altså rigtig dårligt lige nu.

  Kom til at smile ved teksten til dit indlæg. Ja, man skal vist virkelig være en havenørd, for at kunne begejstres og frydes ved tanken om, hvad den sorten og våde muld gemmer på af dyrebare skatte. Men er der noget vi havemennsker har, så er det en god visualiseringsevne.

  Har lige genlæst bogen om Monets have og fast på gartnerteamets årlige efterårsprogram, er også at udplante massevis af forglemmigej, natvioler, digitalis, judaspenge etc etc når løgene er lagt. Det er så vigtigt med selskab til alle løgvæksterne. Især har jeg stor glæde af mine mange forglemmigej samt judaspenge i begge farver. De er helt uundværlige.

  Jeg vil til at gøre meget meget mere i gyldenlak som partnere til tulipaner. Har udplantet en masse gyldenorange i dette efterår.

  Det bliver vidunderligt at se alle dine nedgravede skatte dukke op som de smukkeste juveler til foråret. Og JA...jeg ser det hele for mig. Claus.

  Hav en rigtig hyggelig 1. søndag i advent alle I derude og lad os håbe, at det voldsomme stormvejr snart begynder at løje af.

  SvarSlet
 4. Visst finns det mycket att glädja sig åt. Själv myser jag med "Hemliga trädgårdar". Härligt tjock och vacker bok du gjort!
  Eva

  SvarSlet
 5. hej Claus,
  nej, men vi VED, hvor godt det bliver - og det er hovedsagen, hvis du spørger mig :D

  fortsat god blæsende søndag
  kh Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 6. Ja, vi havenørder er vildt gode til at se det hele for vores indre blik. Det er jo sådan (også i mange af livets andre forhold) vi hiver en succes i land.

  Jeg er selv kilde til stille morskab i familien, når jeg går rundt i haven og ser og ser (det for mig).

  Har stillet lanterner og småkrukker i garagen. Glæder mig nu bare til 'pelikanen' blæser væk igen!

  God søndag -forhåbentlig uden blæseskader i din have.
  Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Du har helt ret i dit udsagn. Hvad er det dog vi have-elskere ser i et stykke bart jord. Blomster-rømmenes flugt over avnbøg-hækken driver os på lette skyer af blomster visioner... Glæder mig til at se blomsterne til maj. Til at se lønnen for dit ihærdige arbejde.
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 8. Kære Claus.

  Ja, men vi venter skam med glæde til maj, det bliver spændende at se!
  Mange "stormhilsner"
  jmn

  SvarSlet
 9. Det kommer til å bli et herlig syn:)

  SvarSlet
 10. glæder mig til foråret.
  vh. Lisbeth fra Silkeborg

  SvarSlet
 11. Glæder mig, glæder mig, glæder mig!

  -God adventsøndag, hilsener fra
  Lisbeth K

  SvarSlet
 12. Blir' ganske sikkert smukt ;0)
  Har også endelig fået alle "dine" løg i jorden jeg fik købt for laaang tid siden ...

  SvarSlet
 13. jamen det er jo det der gør det så spændende at være havenørd, forventningens glæde! Og det er jo altid om vinteren vi har allermest travlt i haven, i tankerne altså, for alt kan jo nås og ordnes i ens drømme. Din have er nu en "drømmehave i vågen tilstand" hhihi.
  Jeg glæder mig til at se billeder, til foråret. Med alle de lækkerier i dit væksthus, blir det vist ren
  balsam for sjælen.
  Jeg håber alle slipper helskindet gennem stormen, uden de store ulykker.
  god advent
  kh Gunvor

  SvarSlet
 14. Ja, videre kønt er det ikke lige nu derude, men jorden gemmer på lækre ting og sager.

  SvarSlet
 15. Åh ja til Maj. Det er min yndlingsmåned, både fordi jeg er født i Maj (attesten siger 30 år i 2012) og fordi haven er allersmukkest i Maj hos os. Venter spændt på alle mine bolcher kommer op! Så ja, jeg både frygter og længes efter Maj. Claus, du må arrangere noget så vi kan se din forårhave live!

  SvarSlet
 16. Du drømmer om at se resultaterne af dine anstrengelser, men når jeg ser lige det billede, drømmer jeg om næste efterår. Der har min bedre halvdel nemlig lovet mig, at vi laver nye bede. Der skal plantes et hæk-rum med små bede i. Vi tegner og drømmer mens vinden rusker.

  Spændt på at se dit til foråret.

  SvarSlet
 17. Hej Claus
  Så skulle der vist være hul igennem ;O)(ovenstående var en prøve, da jeg har haft problemer med kommentar-kontoen).
  Det bliver helt sikkert et fantastisk bed!
  ...Og, tak for video og indlæg!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 18. Kære Claus.
  Tillad mig et ord med på vejen, til vores alle sammens tante ...
  Kære Tante grøn.
  du nævner en magisk blomst, Gyldenlak. En god gammeldags blomst som man desværre ikke ser så meget. Gemt men ikke glemt. Måske får den, ved at blive nævnt her på Claus Dalby´s fantastiske haveblog, en ny renæssance. Skøn er den med sine smukke farver og fine duft. Én af de gule/gyldne/orange blomster jeg holder rigtig meget af.
  Kærlig hilsen,
  Iris.

  SvarSlet
 19. Kære Claus,
  Ja - det er noget underligt noget med os havemennesker og vores syn.
  Vi kan både blive hjemmeblinde og se syner - og begge slags syn kan spærre for udsigten til de faktiske forhold.

  Håber, alt står vel til på din paradisiske plet efter stormen i går.
  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 20. Kære Iris og Tante Grøn - ja gyldenlak er fantastisk. Jeg har en masse orange på vej i mit Flammebed. I skal nok få dem at se til foråret.

  SvarSlet