Aftenarbejde

I går aftes var jeg ude med pandelampen, fordi det var så mildt. Senere var det så et helt andet haveprojekt det gjaldt.

 

20111201_085036

 

 

I disse uger har vi nemlig rigtig travlt med at designe Bilka-emballager og etiketter til frø, knolde, løg, planter etc. etc. Jeg bruger aftenerne på at vælge billeder, og Marianne – den ene af vore tre grafikere, som har været hos os i godt og vel tyve år – laver de grafiske udkast. Vi er nemlig så heldige, at Bilka har givet og helt fire hænder, når det gælder udformning af hele den visuelle linje omkring ’mine’ produkter. Som jeg har nævnt før, går det for alvor løs i 2012. Og der kommer langt mere på hylderne sammenlignet med i år.

 

Jeg nyder i den grad arbejdet med udformningen af emballagerne, og de signaler de sender. Det må jo gerne være så lækkert, at man får lyst til at bruge produkterne som gave. Se for eksempel den lille æske på billederne. Den indeholder fem slags frø og bliver solgt for kr. 29,- Der kommer selvfølgelig flere æsker i skønne tone i tone- sammensætninger.

39 kommentarer:

 1. Kære Claus
  Nu må foråret rigtig gerne komme, for det bliver sværere og sværere at vente, til alt den skønhed, som du og Bilka vil forkæle os "havetosser" med. Flotte og gennem tænkte produkter, der taler helt vildt til vores sanser. JOHU hvor jeg glæder mig.
  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 2. Hej Claus

  Det ser rigtig godt ud..glæder mig allerede til foråret;)
  God dag til dig.

  SvarSlet
 3. Hvor bliver det spændende, glæder mig til at se resultatet :)

  SvarSlet
 4. Kæreste Claus.
  Her på en fridag, midt i rengøringens vold, var der noget der sagde mig, jeg ´lige´ skulle gå online ... og hvad ser jeg? Claus, du har gjort det igen! Ligesom du kreerede de dejlige løg-kasser, lancerer du nu frø-æsker. Og flere end den lækre du viser i indlægget, i tone-i-tone. Claus, du er min ´Helårs-julemand´. Nu løb min spontane begejstring af med mig igen, men du kender simpelthen alles ønsker. Det er ihvertfald ét af mine, at finde planter som klæder hinanden og passer sammen. Og så til dén pris. Du er intet mindre end en Skat. Sikke en dejlig kalendergave ...
  Knus, Iris.

  SvarSlet
 5. En lækker æske - man kan jo ikke nænne, at tage hul på den!
  Det vil jeg glæde mig til og vente spændt på, hvilke farver der mere vil dukke op..
  Nu kan jeg næsten ikke vente til det blir' forår.
  Det er så godt!!

  SvarSlet
 6. Nej hvor smukt!
  Det er jo de rene slikposer for havetosser!!!

  SvarSlet
 7. Det er bare så skønt at få "serveret" gode frø i en delikat indpakning.

  SvarSlet
 8. Noget siger mig at jeg skal have et cremefarvet bed i år :) :) :)

  SvarSlet
 9. Sikke en smuk og inspirerende emballage! Og en pris af 29 kr for fem frøposer lyder jo forjættende.

  Men tror du ikke, Claus, at du og Bilka går glip af en del kunder, som ikke kan vente med at anskaffe frø, til vi er godt inde i det nye år? Eller er det kun os, måske fåtallige, havenørder, som for længst har købt ind eller er i færd med det? Jeg har i hvert fald allerede en del frøposer liggende på bordet i det kølige orangeri, og så mangler jeg endda at købe ind hos mit yndlingsfrøfirma, Select Seeds i USA, hvis katalog først udkommer i januar.
  Happy Armchair Dreaming
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 10. Det er så lækkert med det fine, grafiske design der går igennem både på bloggen og emballagerne. Det er den røde tråd som bare lige gør det ekstra lækkert og gennemtænkt.
  Sådan en æske ville jeg da meget gerne modtage som gave!

  SvarSlet
 11. Grafisk formgivning är viktig och härlig!
  Fröer som gåva är en nydelig idé!!!

  SvarSlet
 12. Kære Claus

  Det kan man sandelig kalde en lækker og fristende indpakning med kundetække. Kanon idé.

  SvarSlet
 13. uhmmm sikken 1. dec. gave
  men der er laang tid til foråret. Og dermed lang tid til at glæde sig og planlægge haven.
  Vi er nu nok mange der ikke køber via nettet, så bilka skal nok få en masse ekstra kunder.
  Et stort decemberønske: mildt vejr i weekenden osse, så vi kan nå en masse i haven.
  God 1. dec. til alle
  kh Gunvor

  SvarSlet
 14. Kære Claus det ser rigtig lækkert ud og prisen er meget god! Jeg må jo indrømme at jeg også bliver stærkt fristet af dine design som har noget helt specielt over sig. :-D Jeg er bange at blive meget fattig i det nye år :-/ - not good....
  K. Gro

  SvarSlet
 15. Hej Mester.

  Wauuuu kan næsten ikke vente, og sikke en køn emballage.
  Som Iris siger er du vores Helårsjulemand, spænd på at se hvad der gemmer sig i "pakkekalenderen imorgen", :-)

  Vinterhilsner Bettina

  SvarSlet
 16. I love it!
  Jeg skrev til dig i foråret, angående nogle af dine planter som var annonceret i Bilkabladet, men som ikke havde det fine label på da jeg stod i Bilka og skulle købe. Dit svar var, at kvaliteten af planten var i orden uden dit label, hvilket jeg slet ikke er i tvivl om. MEN de fine labels betyder altså noget for købeoplevelsen. Det er mere lækkert!
  Jane

  SvarSlet
 17. Sikke en smuk æske og fine frø / sorter - ka' næsten ikke vente ;0)

  SvarSlet
 18. Neeej, hvor jeg glæder mig. Har købt store mændger af din hvide løgpakke fra Bilka og så kan jeg jo passende supplere med sommerblomsterne i samme staudebed, når forårsløgene er afblomstret. Men jeg skal nok begynde at spare sammen til alt det jeg skal have næste år fra Bilka:-)Og super flot design i øvrigt, stor ros til din grafiker.

  Mange hilsener
  Maj Britt

  SvarSlet
 19. Lækkert design :) Jeg ville også blive glad for at få sådan en lille gave.

  ... at planterne så også er afstemt i farver og forskellige højder til et helt bed er jo bare så gennemført og også meget nemt for nye havefolk at gå til.

  Ulla

  SvarSlet
 20. MEGET LÆKKERT! Sikke nogle billeder og fristende farver - synd ham grinebideren på forsiden ikke følger med ;)

  SvarSlet
 21. Kære Claus.

  Lækkert design, jeg glæder mig, for indholdet vil passe til mit behov!!!
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 22. Kære Claus

  Meget meget indbydende, smukt og delikat design. Det er en rigtig god ide med en færdig pakke, det skal nok få mange æsker over disken.


  Engblomsten

  SvarSlet
 23. Kære Claus.
  Jeg må slutte mig til koret, og sige at jeg er imponeret!
  Tusinde tak for al den skønhed du spreder, - for inspiration, lys og håb!
  De bedste havehilsener til dig og alle jer andre.
  Majbritt

  SvarSlet
 24. Super flot og elegant som alt hvad du rører ved.
  Glæder mig til at se de forskellige delikate sammensætninger du får mixet til os.
  Hvor bliver det bare et vidunderligt forår.

  SvarSlet
 25. Fint ser det ud - hvornår sådan ca. lander på hylderne, de der fine æsker :-)

  Hilsen
  Helle i Schweiz

  SvarSlet
 26. Hej Claus
  Tilslutter mig alle de andre det bliver godt nok dejligt med frøposer i tone tone .Jeg er også spændt på at se de andre nuance, nøj der skal sås. super arbejde.
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 27. Jeg kan ikke lade være med at tænke at det må være en smal sag for dig og din grafiker at få sammensat en god og smuk julekalender til næste år. En frøpose om dagen, indimellem et løg og så en stiklepind og ... !
  Med så dygtige folk til at udforme æskerne vil det blive en fryd - håber I gør det :-)

  Kærlig hilsen Lisbeth K

  SvarSlet
 28. Kære Claus Dalby
  Det er dejligt at få information allerede nu om alle de lækre ting, som kommer i det nye år.
  Helt enig - lækker indpakning.
  De bedste hilsener
  Kirsten Miran

  SvarSlet
 29. Hej Claus.
  Jeg begynder ligefrem at glæde mig til at der åbner en Bilka indenfor rimelig rækkevidde fra mit hjem. Man må sige at Bilka har skudt papegøjen - undskyld sammenligningen ;o), med samarbejdet med dig.
  Med venlig hilsen
  Sis

  SvarSlet
 30. Kære alle - frøene er ude i butikkerne sidst i februar. Jeg skal nok briefe jer.

  SvarSlet
 31. Jamen man kommer da helt i forårshumør :)
  Vibeke Andersen

  SvarSlet
 32. Nøj....jeg skal i Bilka i slutningen af februar...!

  SvarSlet
 33. Både Bilka og Claus fortjener virkelig mange roser for jeres gode fælles projekter. Dette efterårs løgpakker var af en helt overdådig god kvalitet - til en meget rimelig pris. Bliver frøpakkerne af samme fantastiske kvalitet har alle haveejere virkelig noget at glæde sig til. :-)
  Venlig hilsen Dorthe, Juelsminde

  SvarSlet
 34. Kære Claus,
  Kan fuldt ud forstå, at du nyder at designe emballager og etiketter til frø etc. Det er jo fuldstændig i tråd med dit gen for at designe have(r).
  Tror såmænd jeg kunne finde på at købe en sådan smuk æske, selv om jeg ingen have havde!!!
  Det er simpelt hen LÆKKERT!
  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 35. Oh yes, en havejulepakkekalender by Claus Dalby:-) Hvilken fremragende idé og hvem ellers end mesteren him self, vil være den bedste til at kombinere en sådan.

  SvarSlet
 36. Hej Claus
  Det må da være rigtig hyggeligt aftenarbejde. Jeg kan iøvrigt fortælle at løgkasserne her i huset nu tjener som Barbietøjskasser.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 37. Hvor er det ærgerligt, at de ikke er i handlen nu. Det ville have været min redning som julegave til alle dem, som har alt. Til mandelgaven. til værtindegaven, til pakkespillet, til mormor, til svigerfar, - og til mig selv. Jge kan simpelthen ikke forestille mig nogen, som ikke vil blive glad for sådan en æske. Det er jo bedre end fyldt chokolade!

  /Maria

  SvarSlet
 38. Kære Claus,

  jeg er snart ved at løbe tør for superlativer, når det gælder ros til dig. Der mangler simpelthen et dansk ord, der dækker ordentligt, når det handler om, at beskrive den udsøgte lækkerhed, elegance, skønhed og kvalitet du formår at servere tingene med. Måske det en dag lykkes mig at opfinde det ord?:o)

  Frøæskerne er virkelig delikate og indbydende. En æstetisk emballage betyder ufattelig meget. Jeg elsker smukke æsker og netop disse frøæsker rummer så mange dejlige drømme og forventninger. Og som en anden også skrev, så kunne man nemt fristes til at købe så kønne æsker blot for æskernes skyld, selvom man ikke havde have. Perfekte til små gaver, bordkort (med tidsforskudte minder, der senere vil springe ud i fuldt flor) til en forårsfest etc etc etc.

  Al skønhed og anvendelighed er også blevet SUGET ud af Bilkas Dalbyløgkasser. Løgene kom i jorden. Blomsterbillederne med beskrivelser blev lavet til kort. Kasserne blev brugt til opbevaring af dahliaknolde. Og lige nu bliver de sidste tomme kasser brugt til at sende julegaver i. Jow jow........

  Knus fra et haglhvidt Mors

  SvarSlet
 39. Kære Tante Grøn
  Ordet du mangler, hedder "Dalbysk".

  Smil fra Maria

  SvarSlet