Anskuelighedsundervisning

Forleden nævnte Tante Grøn her på bloggen, at hun ikke rigtig kan finde ud af det med de røde kvan: hvilke, der er stauder, og hvilke der dør ned efter blomstring.

 

20090725_143928

 

Til sidstnævnte hører Angelia gigas, som jeg viste for et par dage siden. Her er det absolut blomsten, der er attraktionen. Løvet er ikke noget særligt.

 

20090726_133814

 

Handler det om Angelica purpurea ’Vicars Mead’, som ses på billederne her, er det især løvet, man lægger mærke til. Helt purpurfarvet er det, indtil de rosa og lidt mere diskrete blomsterstande åbner sig. Når det sker, skifter løvet farve til grønt. Denne kvan er en staude, der kommer igen år efter år.

6 kommentarer:

 1. Nu må du snart holde op Claus Dalby. Jeg HAR jo ikke mere plads i haven!

  SvarSlet
 2. Kære tålmodige hr lærer,

  tusind tusind tak for anskuelighedsundervisningen af en tungnem elev. Jeg er så taknemlig for alt det, du lærer fra dig. Det har jeg og de andre rødder i planteskolen stor stor glæde af.

  De to forskellige røde kvan, har jo hver deres kvalitet og skønhedsværdi, så jeg er glad for at mene, at jeg har dem begge.
  En virkelig majestætisk plante, som jeg glæder mig usigeligt til at se udfolde sig i al sin skønne pragt og vælde til sommer.

  "At eje en have, er at have en dybt fortrolig samtale med naturen. Og at passe en have, er at gøde sin sjæl og sine forventninger om skønhed og frodighed. En vigig del af lykken består i netop evnen til at se frem til noget. At have en slags lykkedepoter længere fremme".

  - Lisbeth Krapper -

  De røde kvan er et af af mine lykkedepoter.

  De kærligste hilsner og tanker til alle fra den grønne Grantante

  SvarSlet
 3. Kære Claus,
  Dagen er aldrig spildt, når man bliver klogere.

  Kære Grantante - tak for de vise ord af Lisbeth Krapper.
  Ville gerne samle en masse lykkedepoter - at bruge af lidt pø om pø!
  Dejligt ord i øvrigt - lykkedepoter.

  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  Så kan jeg godt mærke at det er blevet december og alt hvad det medfører ... Jeg har ikke haft tid til din blog siden d. 1.! I dag har jeg så skimmet den seneste uges indlæg, og hvor var det dejligt at læse om den skønne bjergknopurt, som jeg også elsker. Smukke valmuer, poetiske tegning - og hvor hyggeligt at du har villet dele dit julebord med bloggen. Sjovt nok fik jeg til en fest i denne weekend en ligende menu med både lammekrone og syltede pærer etc. - mums :-)

  Jeg kommer nok ikke til at være her ret meget i juletiden, og endnu mindre til at kommentere, men jeg holder mig lidt på sidelinjen, i hvert fald indtil jeg får et glimt af dine stedmoderblomster, som jeg virkelig synes lyder til at være et sjovt projekt.

  De kærligste hilsener fra Lisbeth K

  SvarSlet
 5. Hm.. er alle Angeli Gigas ettårige? Jeg har nettopp kjøpt "rødkvann" A. Gigas fra Rara Vâxster og det skal være en staude.
  Min hagen ville ikke blitt den samme uten deg, pussig å tenke på med så stor avstand.

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Den der havde en større have!

  Alligevel suger jeg til mig af viden og knowhow, som du øser så generøst ud af. Tak!

  Vi er nok mange, som ligger vandret disse dage. Jeg har ingen gang tid til min egen blog, men finder altid lidt lækkert her hos dig i form at dine indlæg samt mange dejlige kommentarer.

  Det er ikke altid, at jeg får lagt en kommentar, men jeg følger altid med. Er man interesseret i have, kan man finde guld her på bloggen :-)

  SvarSlet