Børnene har det godt

Her på årets sidste dag har jeg gået og nusset omkring mine ’børn’ ude i væksthuset. Efterkommere i tusindvis får al den kærlighed, de har brug for og krav på.

 

20111230_105406

 

Som det vil fremgå af billederne her, har de det rigtig godt, og det skyldes naturligvis, at væksthuset er opvarmet, og at der er varme i alle borde. Det bekommer planterne rigtig vel. De skal i foråret plantes ud i bede og krukker.

 

20111230_105338

 

Jeg er så glad og taknemmelig, fordi de sidste måneder har vist sig fra sin mildeste side, og det betyder, at vi nu er så klar til foråret, som vi overhovedet kan være.

 

20111230_105347

 

Rigtig mange nye forårsløgvækster er i jorden – blandt andet over ti tusind tulipaner.

 

20111230_105444

 

2012 bliver en fest, og jeg skal love jer, at I får lov til at komme med. Der bliver noget at skrive om og følge med i her på bloggen.

39 kommentarer:

 1. Også et rigtigt godt nytår til dig Claus Dalby. Du er til stor inspiration for nybegyndere som jeg. Jeg håber at jeg i 2012 kan være en af de heldige der kan få lov til at besøge din have. Hvor må det være fantastisk at have de muligheder du har.
  På bloggensyn i 2012.
  Mange hilsner
  Anne-Mette

  SvarSlet
 2. Hei Claus
  Takk for det gamle år hvor du har gledet meg, og man kan vel si mange med meg, med flotte bilder og mangen nyttig kunnskap. Aller mest, at du er den du er, og det er jeg riktig glad for. Du har skjøttet om oss på bloggen, like godt som "dine barn" og da kan det ikke bli bedre. Jeg ser fram til det neste år og alt vi skal få se her på bloggen. Imens koser jeg meg med dine bøker som er så innholdsrike at de kan leses på nytt og på nytt. Det kan ikke sies om alle bøker.

  Ha et riktig godt nytt år Claus, og alle dere andre på bloggen, og vel overstått bursdag til "Tante Grønn".

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 3. Hej Claus

  glæder mig allerede. Har fulgt din blog fra starten, og nyder den dagligt. Jeg vil gerne i denne min første kommentar, ønske dig og dine et godt og velsignet nytår med rigtig mange haveglæder.

  mange hilsner
  Lone Nielsen

  SvarSlet
 4. Kjære Claus Dalby.
  Jeg vil benytte årets siste dag til å sende deg en liten hilsen fra Norge. Jeg var så heldig å få komme på besøk i din have i høst, og siden da har jeg fulgt bloggen din hver dag. Det er så spennende å se hvordan du planlegger, lager nye prosjekter, snakker varmt om alle plantene (det er jo det vi gjør vi som liker blomster, de er vakre alle sammen, hver på sin måte). Jeg har ikke brydd meg så mye om tulipaner tidligere, men bilder fra din hage om våren har fått meg til å plante mange. Så jeg gleder med veldig til våren, til å se om de kommer. Jeg har også vært i drivhuset i dag og satt "status" for 2011. Jeg har mest pelargonier der, og et par av mine pelargonium-venner har vært bekymret for om jeg ville gi dem opp etter å ha besøkt din hage - med både stauder og sommerblomster og løkplanter og roser.... ;-)
  Jeg gjør ikke det.
  Men jeg har blitt inspirert til å prøve mye nytt i min lille have. Det er din fortjeneste, så tusen takk! - Jeg vil ønske deg et godt nytt år!
  Hilsen Bjørg

  SvarSlet
 5. hej Claus!Godt nytaar til dig og alle dine bórn! du varmer smaa planter i drivhus og her er vi midt i en varmebólge ...det er ikke alle blomster der helt glade ved det ,der skal vandes , skygges,der er altid noget at lave naar man har have!Tak for din blog vi laerer altid noget nyt ,baade fra din have og dine rejser! hilsen A. Bonairensis

  SvarSlet
 6. kære Claus,
  ja, fint ser det jo ud - og det lyder lovende med 10.000 tulipaner (dét er mange .....)

  Tak for i år - ønsker dig og dine medarbejdere samt alle på bloggen GODT NYTÅR og et lykkebringende 2012 :)

  kh Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  Neej , hvor jeg glæder mig til at følge dig og alle dine efterkommer her på bloggen, det ser bare KNALD GODT UD på de billeder du viser her.
  GODTNYTÅR, til dig og jaume Håber I kommer godt ind i det nye år.
  Knus hernede fra det midtfynske, Pia

  p.s Godt nytår til alle jer, der er med i dette vidunderlige haveeventyr, håber at det må foresætte i 2012.

  SvarSlet
 8. Tak for de mange fine indlæg i årets løb.

  Rigtig godt nytår :-)

  SvarSlet
 9. Hej Claus.
  Det glæder vi os til, det ser ud til "dine børn" trives, de har da også alle betingelser.
  Det ser godt ud, og kan godt forstå du er glad for "ingen sne og frost" - det er jeg også.
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 10. Det bliver skønt at følge din blog også her i 2012 med alle de nye tiltag i din dejlige have.
  Godt nytår og på gensyn i et forhåbentligt herligt haveår 2012.

  Gitte

  SvarSlet
 11. Kæreste Claus,

  ikke sært at dine tusindvis af små efterkommere stortrives med al den kærlighed, omsorg, opmærksomhed og varme de får. Men de har sandelig også fortjent at blive forkælet, for de skal jo alle indgå som aktører, statister og hovedrolleindehavere i det helt mirakuløse blomstersceneri, der i havesæson 2012 kommer til, at få en måbende omverden til at gå i skønhedschok dernede i Dalbyen.

  Min 13-årige aflægger, HAR klædt sig fint på til årets Nytårsfest og lagt den sygeste make-up, som det hedder på teenagersprog. Måske en lille smule pyntesyge ville klæde hendes mor, når hun om lidt forlader computeren for også at drage afsted til årets sidste fest?!:o)

  Jeg glæder mig til årets nytårstale fra Hans Havelighed Skønhedsminister Claus Dalby:o)

  Jeg er lykkelig og taknemlig for, at vi alle må få lov, at komme med til næste års store og pragtfulde blomsterfest hos dig, Claus. Der bliver virkelig noget at glæde sig til:o) Hvem skulle nu tro, at det perfekte kunne perfektioneres? You never cease to surprise me:o) :o)

  Pas godt på jer jerselv og hinanden derude og jeg håber alle kommer rigtig godt ind i det nye år. Hav en pragtfuldt Nytårsaften.

  Knus og kærlige hilsner og vi ses til næste år

  SvarSlet
 12. Gott Nytt Trädgårds År.

  Otroligt så många plantor och det blommar redan också.
  Det kommer att bli som ett blomsterhav i din trädgård nästa år.

  Gunilla

  SvarSlet
 13. Kære havekonge

  Tak for endnu et fantastisk inspirerende år, og alle de dejlige nye ting jeg lærte, - og fandt ud af - at dem kunne man heller ikke leve uden. Jeg sætter i den grad pris på dig - det håber jeg du ved ;)

  Et stort nytårskram herfra til dig.
  Håber vi ses i det nye år.

  knus fra
  Eva

  SvarSlet
 14. Kære Claus :-).
  Du ønskes et rigtigt Godt Nytår med tak for alle dine gode råd, smukke billeder og den daglige fornøjelse det er, at besøge din blog i året der er gået.
  Også jeg er den lykkelige ejer af din bog Hemmelige Haver, og den skal nydes i aften hvor min mand og jeg skal slappe af med henholdsvis lungebetændelse og influenze. Kærligt tak for i år.
  Lene Borreskov Andersen

  SvarSlet
 15. Rigtig godt nytår til dig, og jeg glæder mig til flere fantastiske blomsterbilleder og fristelser her på din blog i 2012.
  Annette

  SvarSlet
 16. Kære Claus,
  Her mellem tillavning af nytårsmenu og andre nytårsaftenstiltag vil jeg ønske dig og dine et godt nytår.
  Tak for "milde gaver" i årets løb i form af lærerige og skønne blogindlæg.
  Tør næsten slet ikke tænke på, hvad du vil diske op med til næste år - lige om lidt. Du skulle jo helst overgå dig selv - og lur mig, om det ikke vil lykkes dig!

  Sender samtidig ønsket om et godt nytår til alle dine trofaste bloglæsere ud i cyberspace.

  Kærlig hilsen fra Karen O.

  SvarSlet
 17. Hej Claus

  Rigtig godt nytår til dig og tak for et fantastisk blogår 2011, det har været helt ustyrligt vanedannende at læse med her hos dig.

  Jeg glæder mig til festen 2012 - må hver dag blive en fest :)

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 18. Også rigtigt godt nyt haveår til jer, kære Claus.
  Jeg er også sikker på at 2012 bliver et forrygende haveår fyldt med blomstrende glæder.
  Endnu engang tusind tak for din utrolige entusiasme som inspirerer alle os andre havenørder i Blogland så meget.
  Knus, Hanne

  SvarSlet
 19. Kære Claus
  og alle havenørder
  Rigtig godt nytår og tak for det gamle på blokken, med alle de skønne indput fra dig Claus og alle de sjove kommentarer.
  Med de småfolk du har i dit væksthus vil 2o12 blive endnu mere skøn og farverig end -11. Jeg glæder mig.
  mange kærlige nytårshilsner
  Gunvor

  SvarSlet
 20. Må 2012 bli enda bedere enn enn 2011 men ikke så bra som 2013.
  Godt Nytt År til deg Claus og alle på bloggen

  SvarSlet
 21. Kære Claus.

  Tak for de mange haveoplevelser i år 2011, glæder mig til at følge dig i år 2012.Ej hvor ser det godt ud med alle de småplanter.
  GODT NYTÅR.

  KH. Margrethe

  SvarSlet
 22. Kære Claus.
  Har været ´med´ næsten et år, og hvilket skønt, inspirerende, spændende og skelsættende år.
  Min haveinteresse/entusiasme er bestemt ikke blevet mindre, tværtimod. Haveglæde ses i et helt andet perspektiv. Og takket være dig, din evne og glæde ved at DELE og dele ud af, alle dine guldkorn. Tusind tusind tak for et helt vidunderligt år, et år rundt i din eventyrlige have, med dig på dine mange herlige rejser, og i dine altid dejlige bøger, hvor du gribende tager os med til ufatteligt smukke drømmehaver. Din smittende havekærlighed, er der heldigvis ingen vaccine mod.
  Tak for alt du har givet i ´det gamle år´, og tak fordi jeg var så heldig at besøge din have i sommer. En oplevelse jeg aldrig glemmer.
  Selvom jeg ikke nyder alkohol, vil jeg alligevel udbringe en skål for dig og dine trofaste medarbejdere.
  Et rigtigt godt og lykkebringende Nytår 2012.
  Kærlige hilsener,
  Iris.

  SvarSlet
 23. Rigtig godt nytår til dig og dine Claus. Jeg glæder mig også meget til 2012 som forhåbentlig vil byde på lidt bedre sommervejr. Det har vi brug for så vi kan være i og nyde vores haver i mange mange timer. Jo og så krydser jeg fingre for at jeg bliver en af dem der skal på visit i din smukke have.
  Mange nytårshilsner fra Susanne i Glostrup ved Kbh.

  SvarSlet
 24. Åhhh, for et deilig syn, alle dine babyer! Det bringer håp og glede for 2012!
  Godt Nytt År Claus!

  SvarSlet
 25. Kære Claus og alle jer andre bloggere.
  De bedste ønsker for jer alle i der nye år skal lyde herfra.
  Knus Annelilla

  SvarSlet
 26. Kære Claus.
  Taak for alle de dejlige indlæg i året der nu er gået. De har været spændende og til tider meget lærige. Jeg har grundet manglende tid ikke altid fået kommenteret sorry, men de fleste indlæg og videoer er læst og set. Jeg glæder mig til, at se, hvad du nu finder på af nye projekter oi 2012 :-)
  Tak fordi jeg havde den store ære, at besøge dig i sommer. Det er en oplevelse, som jeg stadig husker med meget glæde. Med hensyn til glæder, så tror jeg, at man sætter større pris på tingene, når livet er besværet af sygdom og invaliditet?
  Tilbage er der kun, at ønske dig og dine et rigtig godt og lykkebringende havenytår.

  Knus herfra.

  SvarSlet
 27. Kære Claus.
  du og dine medarbejdere
  og alle læsere her på bloggen ønskes et godt og lykkebringende nytår.
  Tak Claus for et inspirerende år, hvor jeg har fulgt din blog. Jeg ser frem til det nye haveår og til at følge bloggen.
  Kærlig hilsen Lisbeth fra Silkeborg

  SvarSlet
 28. Kære Claus.

  Jeg vil sige det på den måde, at vandt jeg den store præmie i Lotto, så gjorde jeg dig kunsten efter - på min måde. TÆNK at kunne gå ud og tage hul på det nye år i et hus fuld af lys og planter. Det er fantastisk!

  Tak for festen i det gamle år - jeg hænger på!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 29. Gott Nytt År Claus!

  Och tack för all inspiration du sprider! Önskar dig ett fantastiskt trädgårdsår 2012!!!

  Grönskande nyårshälsningar
  Charlotte

  SvarSlet
 30. Kære Claus.
  Hjertelig Tak for al den blomster og haveglæde du har tilført mig i år 2011. Både igennem denne vidunderlige blog, dine skønne bøger,et pragtfuldt havebesøg i Risskov, og et rørende foredrag i Haven i Hune.
  Jeg er dig meget, meget taknemmelig.
  Du og dine ønskes et rigtig godt nytår, sammen med alle de dejlige mennesker som er medvirkende til at gøre denne blog til et fristed,som er så skønt at besøge hver dag.
  Kærlig hilsen Dorit

  SvarSlet
 31. Tenk å ha et stort drivhus som dette! Selv et lite hadde vært en drøm, men jeg har det nå godt på mitt lille planterom og jeg, det viktigeste er jo å kunne kose med småplanter i vintermørket :)

  Godt nytt år Claus, tusen takk for et herlig hageår! Du er en raus og inspiserende mann og jeg gleder meg stort til å følge deg videre
  *klem*

  SvarSlet
 32. Godt nytår Claus,
  Det er godt at se dine små børn klare sig så godt :-)Men hvem ville heller ikke det med al den kærlighed du giver dem ;-) Jeg glæder mig til at følge din meget inspirerende blog her i det nye år. Du har sikkert ret i at det kommer til at overstige alt...10.000 tulipaner tror jeg du skrev? Vildt!!
  Knus Gro

  SvarSlet
 33. Hej Claus - rigtig godt nytår til dig!
  Er det Verbena Bonariensis-stiklinger du har i potterne på foto nr. 2?

  SvarSlet
 34. Optimistiske og livskraftige spirer.
  Du har virkelig noe å glede deg til!
  All blomster og fargeprakten!
  Virkelig inspirerende!

  Ønsker deg et godt og opplevelsesrikt nytt år. Måtte det bli fylt med mange gleder, nydelige blomster og andre gleder, - på rekke og rad!

  SvarSlet
 35. Godt nytår fra Bornholm.!

  Jeg er nyankommen her på bloggen. Jeg fik en af dine bøger i julegave og har først "opdaget" dig nu - dine udsendelser på DR er selvfølgelig studeret nøje..

  Jeg glæder mig til at følge med på bloggen til foråret, da jeg selv er nybagt haveejer og krukke-tosse :)

  Hilsen fra Bornholmeren

  SvarSlet
 36. Kære Claus,
  Du ønskes et rigtig godt nytår og jeg ser frem til at feste med dig i det nye år. Det har været et fantastisk år og 2012 lover allerede rigtig godt.
  Venlige nytårshilsner
  Michael, Horsens

  SvarSlet
 37. Hej Claus

  Rigtig godt nytår.
  Glæder mig til følge livet fra haven det kommende år,håber vi også ser lidt til dit virke i køkkenet og huset.
  Mange nytårs hilsner Søren

  SvarSlet
 38. Hehe børnene har det godt. De må man da vist sige. Ser super fint ud. Hvordan gik det med at de tusinde tulipaner?

  Rikke
  blog / onlykids.dk

  SvarSlet