De titter frem

På lune steder ved husmure og på læfyldte steder er vintergækkerne begyndt at titte frem af jorden.

 

Untitled-1

 

Vejrudsigten siger, at det kommer til at fryse sidst på ugen, og det kan da nemt ske, at det sætter en lille dæmper på væksten.

 

Untitled-2

 

Men lige nu fylder vintergækker ret meget i mit sind, for som før nævnt her på bloggen besluttede jeg mig for en måneds tid siden at udgive den bog, hvis danske omslag, I ser øverst. Den er i fuld gang med at bliver oversat fra tysk til dansk af en meget kyndig oversætter, og vi regner med, at den udkommer medio februar.

 

Det findes over tusind forskellige vintergækker, og bogen her viser billeder af og omtaler flere hundrede.

14 kommentarer:

 1. Vintergækkerne er også på vej frem her hos mig i Holstebro. Det er nu dejligt livsbekræftende også selvom jeg holder af hvid jul.

  Der findes mange smukke variationer, men jeg kan nu allerbedst lide de helt almindelige og især når de står i store hvide tæpper som de gør det hos dig. Alligevel var det da lidt sjovt da jeg i min nye have sidste forår fandt en lille bitte gruppe af meget høje vintergækker med fire kronblade.

  Hav en dejlig december aften.

  SvarSlet
 2. Nej det er jo helt galt! Selvfølgelig glæder jeg mig til foråret, men alting til sin tid - får jo næsten stress.Kære Gækker tøv en kende for i Januar, hvor vi ikke har julen at glæde os til, har vi så inderligt brug for jeres små lovende skud. Er den lykkelige ejer af den store Vintergækkebog som Søren viste mig hos Marianne - men det udelukker jo ikke en ekstra bog om emnet. Legede lidt med det sidste forår men konkluderede at jeg vist måtte læse op på lektien inden jeg kom videre. Glæder mig til Søren og Mariannes arrangement og håber det går bedre end sidste år.
  Claus, jeg har hørt om Simba :)

  SvarSlet
 3. Efter lidt smug-kiggeri hos dig på Bogmessen, i den tyske version, ja så kan jeg da slet ikke vente til medio februar....

  Her står krokus nærmest klar til at blomstring, hele vejen langs vores hæk. Jeg håber nu de venter lidt...

  kh Anne Mette

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  Vintergækker er skønne og yndige. Din forside ser meget indbydende og hyggelig ud. Da jeg besøgte jeres stand i Forum i november, så jeg formatet på bogen, som er så specielt og passer så fint til emnet. En rigtig lækkerbidsken :-) Tror bestemt jeg kan finde plads på reolen til sådan en dejlighed, selvom jeg nok ikke bliver samler af de små yndigheder.

  SvarSlet
 5. Underbara bilder på Snödroppar, inte en enda den andre lik vilket är väldigt spännande.
  Lycka till med boken!
  Ha det gott!

  SvarSlet
 6. Uhhhh jo det er nogle skønheder! Jeg er ret vild med de fyldte vintergækker. Da jeg har gravet i meget af min have så er løgene også røget sig en tur, så lige så snart jeg er klar...ja så skal der også lægges nogle vintergæk løg :-D
  Jule hilsner Gro

  SvarSlet
 7. Kære Claus,
  De er helt, helt bedårende.
  Den bog er lige til samlingen af bøger fra Klematis.
  Og her på matriklen er plads til mange, mange vintergækker.

  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 8. Kære Claus Dalby
  Ja det er helt utroligt, at der er så mange vintergækker. Det lyder til at være en spændende bog.
  Dejligt at forårsbebuderne er på vej, og man må bare håbe, at frosten ikke bliver alt for streng og i så fald, at der kommer noget sne til at dække de fine gækker og andre løgvækster, som nu titter frem.
  Jeg har i Bilka indkøbt et af dine fuglehuse, så nu er der proviant til fuglene, hvis det skulle blive sne og kulde. Det er et meget fint og gedigent hus, og jeg har lagt billeder ind af det på min blog.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 9. Det ser ud til som altid at blive en smuk Klematis-udgivelse. Uanset om man selv er bidt af vintergækker, vil den visuelle oplevelse i bogen være helt i top, er jeg sikker på.
  med venlig hilsen
  Sis

  SvarSlet
 10. Nu er efteråret jo mildt, men jeg synes faktisk ikke at der er noget usædvanligt i at vintergækkerne er på vej. I årene på Fejø hvor jeg havde et særligt lunt hjørne havde jeg næsten hvert år vintergækker før jul, men det betyder jo ikke at de hurtigt blomstre af og forsvinder igen så jeg synes kun at det er dejligt.

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Dén bog ser jeg meget frem til. Hvor er det en fin forside. Det bliver en dejlig dag, når jeg kan hente den bog ned fra hylden :-)

  Hav en god weekend, Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 12. Ohh vad jag blir glad när jag ser snödroppar.Längtar så att få fota dem.
  Ser ut att vare en vacker bok.

  Ha det gott
  Annika

  SvarSlet
 13. Kære Claus,
  Efter at jeg i dag har modtaget nyhedsmail fra Spiren, kan jeg næsten ikke vente længere på denne nye bog om vintergækker. Har du en nogenlunde dato, hvornår den udkommer?

  SvarSlet
 14. Kære anonyme - vintergækbogen kommer omkring 1. marts.

  SvarSlet