Drømmen er hjernens legeplads ...

Ovenstående er ikke noget, jeg har fundet på. Nej, ordene er hjerneforsker Peter Lund Madsens!

Jvf. gårdsdagens indlæg vil jeg nævne, at vi også skal huske at drømme. Og det er der rig mulighed for i haven. Forventningens glæde er ofte den største, siger man, og her plejer ofte at gentage, ’og i haven bliver man sjældent skuffet’.

 

20111226_125137

 

Vi drømmer om roser så store, at børn kan gemme sig bag ved dem. Om hække så tætte, at man kan læne sig op ad dem. Og om staudebede så frodige, at end ikke en kvadratcentimeter jord er synlig.

 

_20100707_164808

 

Indslaget i dag kom jeg på, da jeg i går var ved at grave de allersidste pæonknolde ned. Tænk, hvor mange drømme sådanne lyserøde skud gemmer på. Det er næsten ufatteligt, at de hen over vinteren og foråret nede i den fugtige jord begynder at transformere sig til de smukkeste blomster.

 

’Do Tell’ hedder denne.

13 kommentarer:

 1. Smukke ord! - fra både Peter L.M. og dig, Claus. :-)

  *SMIL* fra Lisbet

  SvarSlet
 2. Hej Claus
  Helt enig i dette indlæg drømme er uundværlige især i haven. og har selv sat nye pæoner iår , så ja havde den samme føelse da jeg stod med mine knolde og tænkte på hvor skønt det blev, til forråret og sommeren når man kunne nyde synet af ens arbejds indsats.
  Håber du er kommet godt igennem julen du ønskes ihvertilfald alt godt herfra.
  Mange gode hilsner fra Helle

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Drømme har vi alle hver især, det kan være et godt helbred, at det skal gå vores nærmeste godt osv. Men der hvor man nok tænker mest over det, er når hovedet får lov til at drømme og stresse af, ude i vores oaser, hvor vi planter, graver op, flytter rundt, udtænker nye planer, får nye gode ideer, især fra dine altid gode indslag fra hjemmelige og udenlandske haver og selvfølgelig din EGEN have og hvad du nu finder af lækker ting og sager, som nu den yndige pæon, du har afbilledet her. Straks begynder drømmene igen. Uha Uha.
  Der er nok i haven drømmene er størst, hvis det ikke lige er for den kæmpe lottogevinst, som der er i spil morgen, når den vinder man alligevel ikke, vi drømmer videre ude i haven, som gerne må blive så frodig som muligt.
  Drømmeknus hernede fra det midtfynske, hvor hoste og snotnæser er i høj kurs, ØV Pia

  SvarSlet
 4. Ja, det er rigtigt, at haven er et sted for drømme. Min have er fx aldrig skønnere end i min fantasi den dag, hvor jeg sår køkkenhaven til med sommerblomster og urter. Jeg kan tydeligt se farverne og formerne og de smukke lige rækker... Nogle måneder efter har virkeligheden - og kattens kradsen i den fine lette jord - redigeret i drømmen. Men som regel bliver resultatet alligevel fyldt med fine partier.
  kærlig hilsen og godt nytår
  Mettelise
  PS: Jeg fik "Hemmelige haver i julegave, og jeg sparer på den, så drømmene kan vare lidt hen i vinteren.

  SvarSlet
 5. En nydelig peon! Ja, det er viktig å leke og det er enda viktigere å drømme! For mitt vedkommende blir det bare drømmer en stund, for mitt elskede drivhus er fullstendig knust av stormen `Dagmar`! Nå gjenstår å bygge noe mer solid! Ha en fortsatt god jul, Claus!

  SvarSlet
 6. Ja, er det ikke nettopp drømmer og flere drømmer vi har for våre hager.
  "My garden is never so good as it will be next year"

  SvarSlet
 7. Ja, drømme kommer ofte før handling. Og tænk sig. De kan være lige så smukke og vidunderlige, som man ønsker .... og så er de er helt gratis :-))

  SvarSlet
 8. Jeg tilslutter mig ideen (og teorien) om at drømmen er hjernens legeplads.

  Det er endnu en grund til at havearbejde ikke føles som arbejde for plante-og udelivselskeren og at vi helbredes og trives, så snart vi tænker på vækst og liv og forår og skønhed og nydelse.

  En god tilstand at være i helervog skaber glæde. :D

  Bagjuls-vinkesmil fra
  Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 9. Å drømme er halve gleden:) Om forventningene ikke skulle fylles helt, så hadde man iallafall mange gode stunder mens man drømte:) Og så gir hagen atter nye sjanser til å prøve igjen:)

  SvarSlet
 10. Kun drømme gør virkeligheden mulig...
  Citat Sis Of Denmark

  SvarSlet
 11. Hej Claus

  Tak for din søde hilsen. Jeg håber du har det godt. Herovre går det godt, - og vi har nydt julen.

  Din "Do tell" er som en vidunderlig sommerdrøm. Lige da jeg så den, - fløj tankerne allerede ud i haven, og jeg må sige, - jeg sagtens kunne se denne skønhed i min have.

  Måske bliver 2012 året, hvor jeg får en træpæon. Det har jeg ønsket mig i 12 år, men hvert år kvier jeg mig alligevel ved at købe en pind til 500 kr. Måske jeg bare skulle have gjort det i starten, så havde den været lidt større nu. (tænker lige højt i al min bagklogskab).

  Ja. der er mange ønsker for haven endnu, - og det bliver bedre år for år. Forhåbentlig bliver 2012 et super haveår, det kunne vi da godt lige klare.

  Jeg har ellers drømt om at se din have i maj, - og se tulipanerne.
  De ligger jo mit hjerte så nært.

  Glæder mig meget til at se hvad du finder på i år Claus. Fik du sat låger op?

  Kram fra
  Eva

  SvarSlet
 12. Kære Sis - kloge ord.

  Kære Eva - ja, mon ikke vi er en del, der kvier os over en pris og lader være med at købe en ting på grund af den. Og når der så går et stykke tid, ærgrer vi os over, at vi ikke gjorde det alligevel.

  SvarSlet
 13. YES - 'do tell' købte jeg i Bilka -det havde jeg lige glemt.... - skøn overraskelse - jeg tager med til drømmeland....
  Hilsner
  Birthe, Horsens

  SvarSlet