En næsten sort rose

Dybt bourgognefarvede roser har til alle tider fascineret os – også mig.

 

20090624_181618

 

Især er jeg betaget af kinarosen ’Souvenir d’Alphonse Lavallee’, som jeg har i en krukke, fordi den er lidt sart.

 

20090624_181600 20090624_181428

 

I dag er den flyttet ind i det vinteropvarmede væksthus, og jeg glæder mig i den grad til at se dens blomster igen. Uimodståelige ikke?

23 kommentarer:

 1. Det er en hel fantastisk farve den rose har :-)

  SvarSlet
 2. Ja, den har da en fuldstændig fantastsik smuk farve. Den kunne jeg også godt tænke mig, da jeg er vild med mørke blomster. Men det går nok ikke, hvis den er sart.

  Mange hilsner

  Gitte

  SvarSlet
 3. Åh, så vackert! Den är uppskriven på min lista till våren inköp!!
  Ha det bäst & en riktigt God Jul!
  Liv

  SvarSlet
 4. sikken lækker sag.

  Claus dine billeder...suk

  man falder i staver over dem.

  Tak igen

  ;)

  SvarSlet
 5. Lekker :-) Denne skjønner jeg du tar spesielt godt vare på. Det er en luksus å ha en slik flott rose i blomst på denne tiden!

  SvarSlet
 6. hej Claus,
  sikke en skønhed - kan godt forstå, du passer godt på den :)

  kh Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 7. Hej Claus.
  Ja, den er velnok smuk - og speciel.
  Jeg kan godt forstå du værner om den--
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 8. Åhh hvor er den dog smuk. Og jeg der elsker roser....Den må vist på ønskesedlen.

  God jul kære Claus og tak for dine altid skønne indlæg.

  Lise Lotte

  SvarSlet
 9. absolut... helt uimodståelig !!

  SvarSlet
 10. Hej Claus.

  Den hører vist under det man kalder guf.

  KH. Margrethe

  SvarSlet
 11. Kære Claus.
  Uimodståelig JA, og fabelagtig smuk. Forstår godt du passer på den. En skøn og dyb farve, karminpurpur kaldes den vist nok. Også den, vil passe fint i min have, da mine roser ligger i den ende af regnbuens farveskala. Og så er den både fyldig i blomsten, og remonterende. Man får det hele. Den må der vist(også)kigges på næste forår.
  Sikke en dag, solskin og blå skyfri himmel, så kan der blive fejet og forhaven kultiveret.
  Kærlig hilsen,
  Iris.

  SvarSlet
 12. Kjære Claus. Den er utrolig vakker! Jeg plantet den ut i bed i sommer og jeg har ikke sett den i blomst enda. Håper den overlever vinteren og at jeg får se den blomstre til sommeren:)

  SvarSlet
 13. Waouw - siger jeg bare, den er fantastisk.

  SvarSlet
 14. Hej Claus.
  Den er jo helt fantastisk og ja den skal helt klart på ønskelisten. Ingen problem hvis den er sart har jo udestue så det går nok.
  Du ønskes en rigtig god jul og et forrygende nytår. Glæder mig til at læse og se hvad du finder på i det nye år. Tror ikke at det bliver kedeligt.
  Mange julehilsner fra
  Lina

  SvarSlet
 15. wow Claus den ser jo næsten uvirkelig ud. Meget smuk og fascinerende ! K. Gro

  SvarSlet
 16. Sjovt nok læser jeg lige nu ´De frie kvinders klub´ af Elsebeth Egholm. I den er sorte roser et vigtigt mysterie. Bogen foregår primært i Århus, det er ret sjovt, når man selv er opvokset der.

  Selv synes jeg nu, at sorte roser er lidt ´unaturlige´, så de kommer nok ikke i min have (men jeg har før skiftet mening).

  Det er vist ikke for tidligt at ønske dig Claus og alle andre, der gør bloggen spændende med kommentarer en rigtig god jul.

  Hilsen Hanne, Tilst.

  SvarSlet
 17. Hvor er den super smuk:) Anne Gine

  SvarSlet
 18. Jeg har aldrig set så smukt et fotografi af denne rose i nogen rosenbog tidligere, den er jo helt og aldeles bjergtagende! (overvej lige, om du ikke skal kaste dig over udgivelsen af en rosenbog, vi er jo nogle stykker, som nyder at have endda adskillelige rosenbøger på hylden eller sofabordet).
  Mange julehilsner, Annette Halling

  SvarSlet
 19. En rose, der er en "femme fatale" værdig.
  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 20. Når man læser om denne rose beskrives den pusigt nok som hårdfør. Det synes jo ikke at være tilfældet. Den er jo ret speciel og meget smuk. Tror jeg vil forsøge mig med en i krukke næste år.

  SvarSlet
 21. Denne rose er virkelig betagende smuk. Jeg har selv to af slagsen voksende ved min pavillion i haven. De er ved at nå op til toppen af pavillionen nu.

  Jeg købte dem til min mand, som elsker mørke roser. De har virkelig en bedårende smuk farve og dufter dejligt. Mine to har overlevet to af de hårdeste vintre udenfor, så helt sarte kan de vist ikke være. De har dog, som så mange andre gamle roser en tendens til stråleplet, men det kan klares med baymat ultra.

  De er virkelig værd at beskæftige sig med og vi elsker dem begge to. Det er dejligt med lidt reklame for de gamle roser. Pøj pøj med dem og husk at nyd dem :-))

  SvarSlet
 22. Den er nemlig fantastisk, helt sin egen, med den skønneste duft. Min har klaret sig uden dække gennem diverse vintre... Lotte

  SvarSlet