Hvilken rigdom!

Nu er det altså ved at være slut med at plante ud i havens bede. Men i dag har vi haft travlt med at plante den skønne purpurfarvede kvan, Angelica gigas, ud flere steder i haven. Et par hundrede flotte frøplanter fik et nyt ’hjem’.

 

claus20090810_101235

 

Denne et par meter høje mørke kvan har jeg svært ved at stå for, og når jeg har gæster i haven, spørger de ofte til den.

 

claus20090809_183549

 

Det er en plante, som man ikke sådan lige går forbi i ubemærkethed. Og der er mange, som ikke kender den.

16 kommentarer:

 1. Jeg håper jeg lykkes med min...den er jo veldig vakker:)

  SvarSlet
 2. Ja det er virkelig en fantastisk plante.. Jeg har aldrig selv prøvet den endnu, men tror at jeg bliver nød til det..og så må jeg først lige finde en plet jord.. men der er vel gevind i .. pragtfulde billeder, og jeg husker den rigtig godt fra din smukke sommerhave..kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet
 3. Hej Claus
  Den mørke kvan er simpelthen så skøn - og flere hundrede, det bliver vanvittig flot (er ikke fri for at være lidt misundelig), hvem der bare havde sået i sommers...
  Hilsen Pia
  Menuen i lørdags - uhm...

  SvarSlet
 4. Kære Claus.
  Ja, den plante ser spændende ud, --kan godt forstå folk beundrer den.
  hej for nu
  jmn

  SvarSlet
 5. oh ja endnu en "jeg ville ønske at ha nået" ting, men så er der et nyt år hvor der kan sås en masse. Jeg har lært at det jeg ikke når i år, når jeg, måske, til næste år.
  iøvrigt , det var dog nogle skønne farver og dekorationer du havde kreeret i weekenden. Og den menu, mmuums. Mon det var østershatte der var til lammet??hihi
  De lover drillevejr de næste dage så jeg håber du og de andre havefolk er vinterhi klar, selvom havefolk vel ikke går helt i hi, der er jo altid lidt at pusle med.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 6. 10 små frø kom i posten idag og det har du æren av, ja også av de andre gotteposene som kom, Altid er det noe som er spennende for hage gnomer.

  SvarSlet
 7. Kære Claus,

  holder lige endnu en pause fra mine kreative kaosbunker i mit multifunktionskøkken, hvor der ligger høje bjerge af jule-relaterede-ting-og-sager i uskøn uorden. Her hos dig er der altid pænt og ordentligt og det er en lise for sjælen, at holde frikvarter i dit smukke smukke univers. Ren kartasis og kvalitetstid!

  Ja, kvanen du viser er helt fantastisk. Jeg kører stadig lidt rundt i staudekvanen og den to-årige. Men den du viser her, må være den 2-årige???!!? Stauden er mere lys og luftig i blomsten eller? Uha-uha, håber jeg har hørt ordentlig efter i timen i planteskolen, hr lærer??? Ellers får jeg vel et dap over fingrene med priklepinden!?

  De kærligste hilsner til alle fra en hvid haglklædt vinterhule i det høje nord

  SvarSlet
 8. Den er virkelig også så smuk. Byttede mig til en enkelt 1 års plante ved haveblogger-træf i LIFE i Kbh i sommers. En plante fra dine frø. Spændende om den klarer at komme i pleje her, det håber jeg meget.
  Specielt min mand er komplet solgt i kvan, som sådan, men i denne i særdeleshed. Vi har også en Lejre-kvan, men den er helt lysegrøn.

  Faktisk fandt han fornylig en kvan-øl i Torvehallerne, som han absolut måtte købe - sammen med kronvildt-pølse fra Klosterheden, hans hjemegn. Han har desværre ikke smagt øllen endnu, men snart, det er lidt spændende.

  Det bliver et flot syn, Claus

  kh Anne Mette

  SvarSlet
 9. Den är så vacker Claus ! Den är lite svår att få till att gro, efter flera försök, har jag nu köpt mig en planta och hoppas att fröna gror bättre nu när de är helt färska.
  Lisa/Lisas trädgård

  SvarSlet
 10. Hej Claus... Den er altså også bare så smuk, og en rigtig "eye-catcher"..... og var blandt noget af det første der fangede mit øje da vi var så heldige at besøge dig i eftersommeren. Har dog forgæves ledt efter dem som frø...Kan du hjælpe med hvem der forhandler frø ?? Med venlig have-hilsen Lene

  SvarSlet
 11. Med risiko for at lægge for megen 'reklame' her på bloggen, vil jeg gerne svare Lene S: Frø kan købes på www.albinusfro.dk.
  En billigere udvej for de der desværre ikke som Claus kan købe de etårige planter i industrielle mængder :-)
  Mh Tine

  SvarSlet
 12. Kære Tine - fin oplysning. Og så kan jeg lige supplere: frøene skal sås hurtigst muligt, da de med alderen mister spireevnen.

  SvarSlet
 13. Kære Claus - god pointe. Frø af rød kvan mister (som mange skærmplanter) forholdsvis hurtigt spireevnen. Derfor er de kvanfrø, der sælges hos Albinus Frø, altid af den seneste høst.
  En anden god grund til at skynde sig er, at det da er ved at blive bidende koldt - er lige kommet ind udefra med blåfrosne fingre!
  Mh Tine

  SvarSlet
 14. Kære Claus. Smuk plante. Jeg har måtte købe en for at få den i haven. Jeg mislykkes konstant med frøene, jeg har købt. Nu har jeg høstet frø fra min plante og sået, så nu håber jeg 4. gang er lykkens gang. Den er bare så smuk, så jeg må altså have den i min have. Hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
 15. I egen situation kunne jeg fristes til at sige: Hvilken fattigdom, for jeg har mistet mine kvan - tror jeg. jeg såede et par Alm. (hvide) kvan i haven i sommers og de voksede godt. Stormen tog dog begge i sidste uge og jeg er ikke helt sikker på om de skal igennem nedvisningsfasen i år for at blomstre næste år. Det må tiden jo vise, men hold op hvor jeg dog ellers har gået og glædet mig til hvordan det skulle se ud næste år. Jeg vælger at tro på mirakler... Mvh Karina

  SvarSlet