Juleferie eller?

Nu er julefreden ved at sænke sig over matriklen her. I dag har vi holdt juleafslutning sammen med vore medarbejdere. Med hjemmebagte æbleskiver, gløgg, konfekt og hvad dertil ellers hører.

 

claus_20100611_141139

 

Det er en meget stor glæde at tænke tilbage på de mange juleafslutninger – efterhånden 25 – det er blevet til. Det er en kendt sag, at tiden går hurtigere og hurtigere. Nu sidder vi her igen!

 

claus_20100611_144736 claus_20100611_144209 claus_20100611_135944

 

Jeg er i den heldige situation, at jeg ikke skelner mellem det at arbejde eller have fri. I stedet for at sige, at jeg altid arbejder, vender jeg den 180 grader og siger, at jeg altid har fri. Sådan er det, når arbejdet er så lystbetonet som mitclaus_20100601_155041

 

Vi holder af en stille jul, og det hænger sammen med, at huset til dagligt er fuldt af mennesker.

Preben kommer som den eneste medarbejder i morgen, og han og Emil har valgt, at de gerne vil arbejde mellem jul og nytår. Det er herligt, for så kan vi blive færdig med det aller- allersidste i haven. Aldrig har vi være klar til et forår.

 

claus_20100601_155113 claus_20100601_160328

 

De lyse timer er jeg ude, men når mørket falder på, sorterer jeg billeder. Billeder til bogen ’Den hvide have’, der udkommer til april.

 

claus_20100601_103757

 

Jeg glæder mig rigtig meget til for alvor at komme i gang med denne bog, der ikke kun kommer til at handle om hvide blomster, men også om gråt og broget løv, der passer så fint ind i sammenhængen.

 

claus_20100601_132254 claus_20100601_132433

 

Meget lader til, at ’Hemmelige haver’ ligger under mange juletræer. Julesalget har i hvert fald været rigtig flot.

 

claus_20100611_135907 claus_20100611_135232 claus_20100611_140048

 

I år får vi ingen hvid jul. Så meget desto mere glæder jeg mig over den hvide have.

 

claus080622_15557_

29 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Det er nogle dejlige billeder du viser. Nogle fantastisk flotte plante sammensætninger. Jeg glæder mig til ´Den hvide Have´, vil gerne selv forsøge mig med en hvid have, da det er et fåtal af hvide planter, jeg har på nuværende. Hvid, blågrøn/grå, men jeg vil gerne læse din bog først, du har med garanti både vejledning og gode fif. Ligesom i dine andre dejlige bøger. En ´hvid have´ vil lyse op i min, og på en meget positiv måde, få haven gjort anderledes, mere indbydende, og smukkere, tror jeg. Hvid og pastelfarver i det hele taget, næste år.
  Hjemmebagte æbleskiver? Har du en god gammeldags opskrift? Det lyder hyggeligt, som I har ønsket hinanden en glædelig jul. Dejligt.
  Knus, Iris.

  SvarSlet
 2. Kære Iris - først og fremmest skal der lyde en meget stor tak til dig for dine altid hyggelige, velformulerede og positive indlæg.

  Ja, du får en 'god gammeldags' opskrift her:

  500 g hvedemel blandes med 1 spsk sukker, 1 tsk natron og skallen fra en økologisk citron. Pisk en liter kærnemælk i og derefter fire æg. Bag i klaret smør.

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Tak for dine mange inspirerende indlæg og ideer. Det er flotte billeder du har lagt ud i dag. Der er nu noget særligt over tone i tone i hvidt, gråt og grønt.
  Du ønskes en glædelig jul.
  Hilsen Marne

  SvarSlet
 4. Hej Claus,
  Håber virkelig at den ligger under vores juletræ. Jeg har virkelig ønsket mig den bog så det håber jeg. Dejlige billeder du viser - jeg går ud fra at de alle er fra bogen om den hvide have.
  Virkeligheden er den, at jeg faktisk ikke læser mange bøger, og at min samling af bøger kan tælles på to hænder. Stort set alle bøger har grøn ryg i forskellige nuancer og det er næsten den samme forfatter som står bag alle bøgerne (gæt bare). Det er dejligt at jeg ikke er alene om at være ramt af Dalby feberen som raser i Danmark, og vel også i en del af de nordligere lande. Michael, Horsens

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Af hjertet tak.
  Og tusind tak for opskriften. Vil med stor glæde anvende den i morgen. Med en ægte Dalby-opskrift i hånden, og bagt med kærlighed, bliver det også i morgen, en ganske særlig og dejlig dag.
  Kærligst,
  Iris.

  SvarSlet
 6. Kære Claus..
  Hvor lyder det hyggeligt med jeres juleafslutning..:-)
  Skønne billeder og jeg behøver vel ikke fortælle dig at jeg glæder mig til endnu en bog fra din hånd.
  Vi skal til æbleskiver i morgen...hjemmebagte af min ældste svigersøn.Han steger sine i svinefedt mener jeg det er.
  De griner af mig fordi jeg lader dem lige hvile lidt i et stk køkkenrulle fordi jeg ikke er så meget til fedt...men de smager himmelsk.

  Jeg vil ønske dig og din familie en glædelig jul og takke for et dejligt år med din skønne blog.

  Kærlig hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 7. Hej Claus

  Det er nogle dejlige billeder, du viser igen-igen. Jeg var slet ikke klar over at de Hvide Haver udkommer allerede til april, den glæder jeg mig til. Der er i mine øjne noget meget stilrent over hvide og grå toner, det giver en dejlig ro i haven.

  Dejligt med julehygge som afslutning før juleferien.

  Rigtig god jul til dig og tak for et fantastisk blog-år.

  kh Ulla

  SvarSlet
 8. Hej Claus.
  Nogle skønne billeder, det skal nok blive en god bog du får lavet--

  Du ønskes en dejlig og behagelig jul - med tak for mange gode videoer og andet i denne blog.
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 9. Kære Claus

  Ihh, flere dejlige bøger. Gad vide om du kan bestikkes til at fortælle om mor eller ægtefælle mon har købt "Hemmelige Haver" til mig? :o) Jeg har erklæret dette for min sidste jul, hvis ikke den bog - som er mit højeste ønske -ligger under træet. Sidste jul måtte jeg gennemleve den sorg ikke at modtage "Mit Haveliv" selvom det var årets største ønske. Man siger at jul er for børn og barnlige sjæle, såjeg passer vist meget godt ind. Tror nu altså bare jeg køber den om hvide haver når den kommer, så skal jeg ikke vente til min fødselsdag :o)

  Glædelig jul derovre.

  Bedste hilsner

  Lene

  SvarSlet
 10. Kære Claus.

  Rigtig glædelig jul.

  Med venlig hilsen
  Inge-Lise Thomassen

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Ja, vi er vist mange, som ser frem til endnu en dejlig bog fra din hånd!

  Jeg har også ønsket - og fået - "Hemmelige Haver" i julegave.

  Jeg ved, at jeg har fået den, for jeg har selv bestilt den via nettet (til mig fra min mand), med dedikation - derved er den bare SÅ meget mere værd for mig!

  Og jeg kunne jo ikke vente til juleaften med at åbne pakken, da den kom...

  Så glæd jer, alle som har skrevet den på ønskesedlen! Det er en SKØN bog!

  Glædelig jul til dig, Claus, og I andre læsere,
  fra Line

  SvarSlet
 12. Jeg forsøgte med sammenknebne øjne kun at læse hvad du skrev og IKKE kigge billeder! Det er godt nok svært, så nogle hvide pletter har sat sig på min nethinde... gad (h)vide hvad det er!

  Det ender altså med skilsmisse i vores lille hjem, hvis du bliver ved med at friste. Hemmelige haver skulle stå på min ønskeseddel, sagde manden min, - men da han fandt det yderst pinligt at jeg savlede i boghandlerens eksemplar, måtte han alligevel op med dankortet, hvorefter jeg nærmest blev trukket ud ved håret! (Han opdagede vist ikke det tilfredse smil om min mund...).

  Så nu har jeg lovet ham at du ikke kan friste med nogen som helst haver, hverken gule, blå eller hvide!! Måske vi bare skal sove på det, og så ser vi imorgen.... :O)

  TAK for et pragtfuldt haveblogår, hvor det også lykkedes mig at komme op se din skønne have, bestemt et af højdepunkterne i 2011. Jeg følger trofast med på sidelinien i det nye år :o)

  Hvide julehaveknus fra fru friis

  (PS. Manden min er altså ikke så slem som jeg fremstiller ham, det er bare rart at kunne flytte fokus lidt...)

  SvarSlet
 13. Fantastiske billeder, tusind tak for dem og alt det andet du inspirerer og glæder os med. De bedste jule hilsner Betina

  SvarSlet
 14. Hmhm, jeg lar meg gjerne fristes til nye flotte bokinnkjøp, dine bøker er fantastiske. Ikke tordes jeg vente på nissen heller, Hemmlige haver er alle rede utlest, to ganger! rekker nok noen sider til før jul.

  SvarSlet
 15. endnu en bog man må eje ser det ud til ;0)
  Ønsker dig en rigtig dejlig jul

  SvarSlet
 16. Kære søde Claus
  Imorgen går jeg på Juleferie og det betyder 4 dage uden internet. Så du må ha en lille Julehilsen fra os her i denne sene nattetime. Vi ønsker dig den dejligste Jul og det mest Lykkebringende Nytår. Vi glæder os til at følge dig i det nye år, glæder os til kommende bøger og udsendelser. Tak for alt i 2011, for det dejlige besøg i din have i sommers - en oplevelse vi bærer i vores hjerter. Tak for dine smukke bøger, dine fantastiske udsendelser, for din evigt inspirerende blog - for DIG som menneske! Claus...... Ligger der en bog under træet fra Lennart??? ;)
  Kærligste Julehilsner fra Lennart og Cendie

  SvarSlet
 17. Önskar dig en skön och lång vit jul (på det sätt som det blir, mest troligt med vita blomster).
  Din nya bok är underbar - den ska jag koppla av med i helgen.
  Kram Eva

  SvarSlet
 18. Hej Claus

  Når jeg fylder år til maj ønsker jeg en hvid have,så det passer lige med inspiration fra din ny bog.(er begyndt at drømme)Rigtig glædelig jul til dig.

  KH Margrethe

  SvarSlet
 19. Hei Claus
  Oi, du kan friste oss du... Hvilke nydelige bilder. Heldigvis så har jeg din nye bok å kose meg med i tillegg til de fleste andre som også kan leses på ny og på ny. Jeg oppdager nye ting hele tiden, små detaljer som kan brukes etterhvert som min egen hage tar form. Jeg kan gjerne la meg friste med flere bilder fra den hvite hage i tiden framover.

  Ha en strålende jul Claus:)

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 20. Kære Claus. Rigtig glædelig jul og godt nytår. Ja der er da mulighed, for lidt have roderi i disse dage. Jeg havde nu hellere set sne og frost. Jeg syntes bedst om lyset i frostvejr. Men det er godt, det ikke er besværligt med glat føre og meget sne.
  Alt vel her hos os. Jeg har igen, lige fået reguleret på helbredet, så det er boglæsning og afslapning på programmet, for mig her i juledagene. Heldigvis ordner Kim og Toke julemad og træ. Jeg dirigerer dem bare rundt, herligt.

  SvarSlet
 21. Utrolig vakre Bilder!
  Tusen takk og good jul!

  SvarSlet
 22. Så underbara bilder! Ha en riktigt god och fridfull julhelg!

  Julkramar
  Sari från Puumuli

  SvarSlet
 23. Hej Claus. Jeg glæder mig rigtig utålmodigt til Den hvide have :-) og ønsker dig og dine kære en dejlig jul. Varme hilsener fra Karin fra Fyn

  SvarSlet
 24. "Den hvide have" vil uden tvivl kunne inspirere mig til mere stilfulde og elegante løsninger for det lille bed, jeg håbefuldt har kaldt måneskinsbeddet de sidste 3 år. ("Myggefryd" er dog mere berammende indtil videre.)
  Rigtig glædelig jul til alle, Annette Halling

  SvarSlet
 25. Kære Claus. Jeg bliver altid så glad, når jeg læser om dine juleforberedelser - det skinner virkelig igennem, at du forstår at værdsætte julen og sprede glæden til dine ansatte og nærmeste. Jeg håber, at du og dine kære får en rigtig dejlig jul :-)

  SvarSlet
 26. Kære Claus
  Jeg vil ønske dig en rigtig glædelig jul og tak for al den inspiration og positiv karma du spreder.
  Stille jul holdes også her i huset, så stille som den nu kan blive med en overjulegearet ni-årig pige i huset.
  kærlig hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 27. Hej!
  Det var nästan så att man kan säga ett vit jul. Det var det finaste jag sett på länge!
  Allt har ordnat sig med fakturan.
  Ha en skön jul.
  Julkram
  från
  Annika

  SvarSlet
 28. Kære Claus
  Vil lige ønske dig og dine kære en rigtig glædelig jul.
  Tusind tak for bloggen som bliver læst næsten hver dag med stor glæde også tak for dine dejlige og flotte bøger. Jeg er også en af dem der virkelig håber hemmelige haver ligger under juletræet.
  mange kærlige julehilsner fra Kirsten.

  SvarSlet
 29. Åh så lækre billeder Claus!

  Det bliver endnu en vidunderlig bog. Den blog bliver en tribute til de hvide haver. Billederne med den hvide wisteria (hvidregn? hedder den det?) De er så flotte. Der er en ganske særlig ro og klasse over bedene måske er det renheden. Du er heldig at du har set disse steder IRL.

  En varm tanke til dig og Jaume
  her fra det lille hjem i Greve.
  Vi er snart klar, - har været på arbejde hele ugen, men nu står juletræet og strutter her i stuen.
  Og alt er parat til tilberedning.
  Det bliver en fest.

  KRAM fra mig til dig, min gode ven

  SvarSlet