Julemiddag

I går aftes havde vi den årlige julemiddag for vore medarbejdere (ikke kun dem på kontoret, men selvfølgelig også dem fra haven) og deres ægtefæller.

 

20111203_175448

 

Det er en fast begivenhed, som vi alle ser frem til -  ikke mindst den fantastiske mad – altid frembragt af kokken Jonna Hald.

 

20111203_175527

 

I år havde jeg valgt orange bordpynt som en pendant til de gyldne vægge. Sidste år var blomsterne hvide.

29 kommentarer:

 1. Hej Claus.
  Flot bord - det er en god tradition - håber I hyggede jer!!!
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 2. Hvor ser det godt ud med et pænt pyntet bord :-)

  Kan godt forstå alle har glædet sig, og selvfølgelig skal alle da med. Alle har jo ydet en indsats, uanset hvad de er ansat som !!

  Godt i på den måde fortæller ALLE ansatte, at de er lige vigtige :-))

  Jeg har det meget svært med de virksomheder (dårlige ledere), der deler mennesker op efter 1. og 2. rangs ansatte. Jeg kan ikke se, hvad "gevinsten" ved sådan en disposition skulle være på sigt.

  Håber i allesammen har haft en rigtig hyggelig og dejlig aften :-))

  SvarSlet
 3. Til dette kan man jo blot sige: WAUW!!!!!!!!

  Fantastisk flot!

  Og så lige tilføje et PS: Man skulle være ansat hos dig, så man kunne opleve en SÅ FIN julemiddag! (Og her tænker jeg på det visuelle... ikke maden, selv om den helt sikkert også er god! ;-))

  Glædelig 2. søndag i Advent ♥

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  I har sikkert haft en rigtig hyggelig aften. Dejligt at højskolesangbogen er med til bords, så alle vores gode danske sange bliver bliver holdt i hævd.

  Engblomsten

  SvarSlet
 5. Kaere Claus,
  det ser bare sà flot ud, jeg er sikker pà, du har noget kongeligt i
  dig !!!
  Fortsat god december-màned !

  Hilsen Kia (fra Italien)

  SvarSlet
 6. Ljuvligt dukat.
  Fin kombination av tulpaner och bär i vasen.

  Annelie

  SvarSlet
 7. Yndigt bord, der bare er farveafstemt på det smukkeste. Tulipaner og mandariner mod perikon og granatæble. Jeg kan godt lide, at buketter ikke er så høje, så man også kan kigge over på den anden side af bordet!

  SvarSlet
 8. Det har helt sikker været en rigtig dejlig aften og skønt at det er med partner.
  Det kunne mange lære af, min oplevelse er at kollegaer kommer tættere på hinanden, når baglandet også er kendt.
  Dejlig jul
  Janne aka perlepaladset

  SvarSlet
 9. Hej Mester.

  Du forstår så sandelig at dækken et flot (fest)bord.
  Dejligt som du værdsætter alle dine ansatte, og deres bedre halvdel, men det var jeg så sandelig ikke i tvivl om. Håber i havde en skøn aften.
  Havde selv julefrokost for lidt familie og venner igår, med dejlig mad lavet af min søde mand, som brænder for at lave god mad.

  Fortsat god 2. søndag i advent.

  Vinterhilsner Bettina

  SvarSlet
 10. Smukt, smukt, smukt.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 11. Det må være en fryd for dine heldige medarbeidere å komme i det vakre værelset, vidunderlig innredet og med det skjønneste dekkete bord. Du tar omsorgsfullt vare på dem og får sikkert tilbake i full monn det du gir :) Jeg husker svært godt bildene fra denne middagen i fjor, det Claus'ke hjem bærer preg av estetikk og gjennomtenkte valg - akkurat som i haven. En nytelse å se!
  Ønsker deg en koselig andre søndag i advent, Claus.

  SvarSlet
 12. Jeg husker godt dit indlæg sidste gang med de hvide farver. Det var smukt og elegant, men dette slår da alt.

  Jeg elsker farvevalget og valget af frugter og blomster. Der er nu noget magisk og eventyragtigt ved de flammende farver.

  SvarSlet
 13. Det er meget smukt - man skulle være ansat hos dig ;0) Fortsat dejlig søndag!

  SvarSlet
 14. Kære Claus
  Flot ser det ud, dejlige tulipaner med perikon og æbler på bordet, så kan man da ikke komme i bedre humør. Selvfølgelig har maden da været god, med den kok du har fået til huse og roste op til alle skyerne sidste år, kan man da ikke være bedre stilet, vel.
  Man skulle have været flue på væggen sådan en dejlig aften og indsuse duften af dejlig mad, duften af blomster og lys.
  Rigtig flot at du/I invitere både mand og mus, det var der mange virksomhedsejer, der kunne lære noget af.
  Knus herfra midtfyn, Pia

  SvarSlet
 15. Ja, jeg var jo en af de HELDIGE der var med til bords, med selveste Claus som bordherre. TUSIND TUSIND TAK FOR ET FANTASTISK OVERDÅDIG MIDDAG ,P R A K F U L D MAD MMMMMMMMMMMMMMM. MENNESKER COGNAC ETC ETC . OG EN MILLION TAK FOR ENDNU EN SKØN BOG . KNUS KNUS Niels og Ana

  SvarSlet
 16. ser smukt ud. Jeg er netop hjemvendt fra julemarked på Kathrinestorp, en stor gård ved Malmö. Her sælger gårdbutikken fast dine bøger. På danske, for de er da vist ikke oversat til svensk?

  SvarSlet
 17. Varme farver der er valgt. Det ser smukt at venligt ud :O)

  SvarSlet
 18. Hvor ser det både smukt og hyggeligt ud...:-)
  Jeg er sikker på at I havde en dejlig fest...er sikker på at alle hygger sig sammen med dig og at du er en strålende vært.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 19. Kære Claus

  Jeg håber du nød en god aften i jeres smukke omgivelser og med dine trofaste medarbejderstab.

  Sikkert et velfortjent pusterum ovenpå en travl sæson, og hvor alle os der kigger over skulderen kan nyde de dejlige resultater. Både her på bloggen som i alle dine pragtfulde bøger.

  Mange hilsner
  Christel

  SvarSlet
 20. Kære Claus,
  Sidste års julebord var køligt, stilfuldt og meget, meget smukt.
  I år udstråler julebordet sydlandsk varme tilsat dansk hygge - meget, meget smukt!
  Fantastiske farver på denne grå årstid.
  Holder så meget af din kreative og samtidig æstetiske sans.
  Kan du også løfte sløret for menuen - eller er det husets hemmelighed?

  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 21. Kære Karen - du får lige menuen:

  Ærtesuppe (lavet på stegt kyllingefond) med torsk.

  Marinerede kammuslinger med blandt andet fine æbletern.

  Lammekrone med svampe, pommes anna og puré af persillerod.

  Manchego og syltet pære.

  Tallerken med forskellige desserter.

  Kaffe og hjemmebagte småkager.

  SvarSlet
 22. Kære Claus Dalby
  Det kan ikke blive mere elegant, og jeg er sikker på at det blev en helt fantastisk aften.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 23. Kære Claus.. Håber at i hade en rigtig dejlig julemiddag og aften. Håber ikke at du har for ondt i hovede.. Jeg er sikker på at i har haft det rigtig hyggeligt . Jeg er faktisk aldrig selv til julefirma frokost..ikke lige mig... Men hvis jeg var ansat hos dig , ville jeg selvfølgelig sidde rundt om bordet og nyde det.. I lørdags var jeg en tur i Bilka , købte det fine fuglefodder hus som du har anbefalet til os,det er i en rigtig god kvalitet, og det holder vist resten af livet, har sat det op og det bringer lykke hos de små fugle..Der kom også lige 4 poser tulipanløg ned i kurven, tænk engang kun 10 kr pr pose.. ønsker jer en dejlig dag... kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet
 24. Kære Claus,
  Altså, altså - huh jeg ville ønske, jeg havde været en lille nisse i Jonna Hald's lomme.
  Så ville jeg have smagt på alle de gode sager, men naturligvis kun i små musemundfulde, så ingen ville have opdaget det!!
  Lutter gode sager!

  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 25. Hvor ser det smukt ud, det er en dejlig varm farve du har valgt i år. Det er morsomt for sidste år var det din Sunken garden og hvidt der havde din opmærksomhed og i år har du vist flammebedet rigtig meget og selvfølgelig vælger du også en flammefarve til bordet;)
  Nu så jeg også lige menuen, uhmmmm siger jeg bare. Jeg er sikker på at I havde en dejlig aften.

  SvarSlet
 26. Smukt bord og dejlig tradition ♥
  Glædelig december til jer

  SvarSlet
 27. Kære Claus,

  som altid er der stil over alt, hvad du foretager dig:o) Hvor er det hele stilsikkert og elegant arrangeret. Det bliver vist ikke hos dig, der nogensinde bliver arrangeret "Bad taste-party"....(selvom det egentlig kunne være rigtig sjovt:o)

  Jeg har det lidt ligesom Paw og synes at nogle former for julefrokoster godt kan være en kende opreklamerede og overvurderede, men denne julemiddag må ha` været fantastisk at deltage i, så får du nogle afbud næste år, så sig bare til. Paw og jeg er meget fleksible og kan træde til som "nødgæster" med meget kort varsel. Dog vil jeg i al beskedenhed gerne be` om, at få lov at sidde ved siden af Paw, for jeg tåler nemlig ikke så godt fisk udover dem i pilleform....og da jeg ved, at Paw ELSKER fisk, så kan jeg jo bare meget meget diskret (for det er jo et pænt selskab!) læsse mit fiske-nam-nam over på hans tallerken. Til gengæld LOVER jeg så at spise alle de hjemmebagte småkager, han tager på sin tallerken.

  Er vi mon ikke allerede ekskluderet fra det gode selskab?:o)

  Det klæder iøvrigt arbejdsgivere vanvittigt smukt, at forkæle deres medarbejdere og vise dem, hvor meget man værdsætter dem og deres loyale indsats. Det giver dig endnu et stort plus i min bog, Claus.(Mon ikke jeg efterhånden snart skal have købt mig en ny "+-bog"?? Synes den er ved at være noget fyldt!:o)

  Knus fra een der endnu ikke har læst Emma Gad....

  SvarSlet
 28. Kære Claus ...Kan se at Tante Grøn Prøver på at overtale dig til at vi indgår i den faste stab..Sikken en god ide hun fik der..Hun er altid fuld af gode ideer og jeg beundre den kvinde . Jeg kan kun sige at vi begge to har fundet hinanden .. vi går og er så ensomme i hver sin ende af landet, og vi har begge det til fælles, at vi har det med at kede os i det daglige, der sker ligesom ikke så meget for os... Dog har vi en fælles interesse i at samle på kuglepenne,men kun de af plastik og i at forfølg hvad de rige og berømte fortager sig..Vi syntes selv at vi passer ganske godt ind i de fine kredse, der er "næsten" aldrig pinlige situationer når vi sidder med ved bordet. Vi kan også give gode forslag til alle de dejlige retter der kan serveres på jule bordet..Jytte tåler ikke fisk,hun får lyn hurtig luft i maven og jeg spiser ingenting under vandet..ikke engang en frisk lun fiske frikadelle fra Skagen selv om jeg ved at du insistere på at jeg SKAL have det , vi er ikke besværlige ,men har bare god sans for hvad der er godt og ernærings rigtig for os ,men mon ikke vi hurtig bliver gode venner med Victor og Anton..De vil hurtig finde ud af hvor der er bedst at sidde..Angående småkager til kaffen er vi begge glade for hjemmelavede.. Tante grøn kan godt tage fra af Lise s knæpkager fra sønderjylland , hun bliver så kærlig derefter og jeg er vild med Fløde klejner .Nu er det her jo på ingen måde en form for at der skal to stole mere omkring bordet, men vi har begge snakkede om at det virkelig var et meget smukt julebord du har lavet for "Dine" ansatte, men også at vi var enige om at der var plads til forbedering, selvfølgelig lidt ang. menuen ,men klart er det.. at Tante Grøn med fjerboa og mørkrød hønserøv( læbestift) og jeg selv sagde ræven ville føre selskabet til et helt andet niveau .. Nu er middagen jo "heldigvis måske" overstået , vi føler os på ingen måde forbigået, men håber at vi kan være til gavn en anden gang hvis der er FEST på programmet..vi lover at opføre os pænt.. komme før tid og lukker og slukker.. Vi sender dig kærlige tanker ..med ønsket om en rigtig god dag og et lille eftermæle.. kærlig hilsen Tante G og Paw.

  SvarSlet