Kender I den?

Frytle, Luzula, hedder den denne græsagtige plante. Jeg indrømmer, at den ikke ser ud af så meget her på billedet, men det fine ved den er, at den er vintergrøn og en meget smuk akkompagnatør til alle forårsløgvæksterne.

 

20111127_121341

 

I foråret er den lysende gul og en af mine mange yndlinge. Jeg skal nok vise den igen om et par måneder.

 

Den anden plante, som matcher fint, er krybende benved.

8 kommentarer:

 1. Kære Claus,
  Den vil jeg glæde mig til at se i foråret.
  Ser ud, som om den godt kunne trives i et "skovbed", hvilket ville give lidt variation til det sorte og meget brune på denne årstid.

  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 2. Hej Claus
  Den må kunne kiles ned i mit hvid/gule bed - hvis den altså ikke breder sig med rodudløbere. Den er dejlig saftiggrøn selv på denne årstid, og da jeg slet ikke har græsplæne i baghaven kan der nemt mangle lidt strittende græsagtige vækster i bedene. Jeg synes også du har skrevet om en gulligbladet lammeøre af en slags - den er også på ønskelisten! Åh...forår, forår..
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 3. Hej Claus,
  Den er rigtig fin, men i mit gule og hvide bed er den lave japansk star og dagliljer som bidrager med det grønne.
  Haven står nogle steder fortsat grønt, fordi det har været så mildt i vejret. Håber det varer ved lidt endnu.
  Rigtig god lørdag. Kh Michael, Horsens

  SvarSlet
 4. Frytle har jeg ikke selv i haven,men ellers har jeg mange andre forskellige græsser - jeg elsker nemlig græsser, og de fleste har vi jo glæde af hele året.

  Hvad er det for en af dem? Snefrytle, håret frytle eller skovfrytle du viser. De er jo smukke hver især.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Frytler hører til sivfamilien, og der er flere forskellige arter, der vokser vildt i Danmark. Vi har hentet nogle ind i haven, hvor de vokser i vores lille 'skovbund' bl.a. sammen med Skovstar (Carex sylvatica). Vores Frytler har grønne blade og er rigtig søde, både i blomst og med frøstande, så man kan glæde sig over dem hele året.
  Med venlig hilsen
  Heddie

  SvarSlet
 6. Jeg satte en frytle i hagen i somres. den vokste litt dårlig men jeg har håp, nå venter jeg spent på den gulfargen du beskriver.

  SvarSlet
 7. Hej Claus
  Jeg har også en Frylte, eller det er en Snefrylte, den er rigtig fin og blomster med små lette hvide blomster.
  Den har jeg også rigtig mange frø af, men de er fra 2010... ved du om de stadig kan spire?
  Hvis de kan og hvis du er interesseret kan jeg sende en pose frø til dig :)
  Hilsen Line

  SvarSlet
 8. Kære Line - hvor er det sødt af dig, men jeg har rigeligt. Måske er der andte, du kan glæde.

  SvarSlet