Netop hjemkommet ...

... lå der er nyt hollandsk løgkatalog til mig. På bagsiden så jeg denne skønne lilje – Lilium lancongense.

 

lili_Lankongense[1]

 

Det er en vildart, og at dømme efter billedet må jeg sige, at den kan jeg da umuligt undvære i haven. Mon der er nogle, som kender den og har erfaring med den?

20 kommentarer:

 1. Næh, jeg kender den desværre ikke, men jeg ville rigtig gerne lære den at kende, den ligner de skønne turbanliljer

  SvarSlet
 2. Den ser bare superskøn ud. Vil d løfte sløret for hvilket katalog /hvor du fik det fra?
  Hav en god søndag
  Mette

  SvarSlet
 3. Uuuuuhhhh what a beauty! Kender den ikke men vil gerne ha den!Den er på rareplants.co.uk og pitcairnalpines.co.uk hvor der står den skyder op 30 cm fra plantestedet. Kommer først op i Maj og blomstrer i Juli. Den vil ha plads og ro til at sprede sig i blød, løvrig jord.
  Men det stod der sikkert også i dit katalog.

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  Jeg kan ikke prale af at have erfaring med den. Men det ville jeg ellers meget, meget gerne. Den er særdeles lækker-smækker.

  SvarSlet
 5. Den er skøn, Claus - jeg tror heller ikke at du kan undvære denne i haven.

  Jeg har desværre ingen erfaringer at videregive.

  SvarSlet
 6. Er de ikke magen til dem jeg har i orange?
  https://picasaweb.google.com/117182990544052512482/LeaSBlomster#5228135197771427394
  De får en del liljebiller men er meget flotte og står mindst i 14 dage
  https://picasaweb.google.com/117182990544052512482/MinHave2011#5632465975208042226
  De er meget stive i det, kan stå selv.

  SvarSlet
 7. Nej jeg kender den ikke, men smuk det er den..
  Jeg er også glad for liljer og de står også på min indkøbs seddel til næste år..
  Rigtig god dag..

  SvarSlet
 8. Kender den ikke, men den er gude skøn - fin sart farve... hvem ville ikke eje den. Anne Gine

  SvarSlet
 9. Kære Mette - et hollandsk firma ved navn Dix.

  SvarSlet
 10. Mycket praktfull!

  Ha det gott/ Tyra, hälsningar från ett regnigt Vaxholm

  SvarSlet
 11. Næ, jeg kender den desværre ikke - jeg synes også at den ligner en Martagon lilje - dem lagde jeg nogle af i foråret og så desværre aldrig skyggen af dem efter de var lagt i jorden. Jeg drømmer ellers om et hav af dem under min Hassel.

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  Vil du løfte sløret lidt mere for Dix? Det er ikke muligt at google adressen med blot de tre bogstaver.
  På forhånd tak
  og god adventssøndag
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 13. Har den :) och den är ljuvlig

  SvarSlet
 14. Hej Claus

  Den er meget smuk, men kender den ikke. Jeg nyder kun liljer i vaser. Jeg har valgt liljer fra i min have, da jeg har begrænset plads. Mine juleroser står i fuldt flor med store hvide blomster, det har de gjort i over en uge nu, det er meget flot. Mine nyseroser er også i blomst. Det er vist blevet mine ynglinge i haven. De blomstrede lige til midt på sommeren og er så begyndt nu igen.

  Mange hilsner fra Janne i Greve

  SvarSlet
 15. Kære Jytte - selvfølgelig. Her er adressen: http://www.dixexport.com/?module=page&pc_id=12

  SvarSlet
 16. OVER SMUK SMUK SMUK , SÅ MANGLER DEN HELT MØRKE RØDE I VILD ART KNUS OG ABRAZO TIL JER TO

  SvarSlet
 17. Hej Claus
  Det er en utroligt smuk lilje, men jeg kender den ikke.
  A pro pos liljer - i "Den levende have" i kapitlet om "flammebedet" har du under løg et foto (nr. 11) af en orange lilje, som du skriver, at du har fået forærende. Jeg har selv en, som jeg har fået fra min mor, som vist har fået den engang i 60-erne eller 70-erne. Den ligner den så meget, at jeg tror det er den samme. Den blomstrede fra 27/6 - 11/7 iår, og blomsten udgør næsten halvdelen af den samlede højde (har dog et sted læst at liljer ikke bliver så høje, hvis jorden som her er tung). Jeg lider lidt af en samlermani og prøver at finde navne på så mange som muligt. Har du mon, siden du skrev bogen, fundet ud af, hvad den hedder? Jeg ville blive meget glad hvis jeg en dag fik navnet på den. Til sidst skal du have tak for al den spændende og lærerige læsning inde på din blok. Mange hilsner fra G. M.

  SvarSlet
 18. Hvor er den fantastisk. Tak fordi du delte både billede og hjemmeside. Nu krydser jeg bare fingre for at de sælger til private og at "Hemmelige Haver" ligger under juletræet.

  SvarSlet
 19. Hej Claus,
  Hvis det stadig er aktuelt, kan jeg fortælle at jeg har 1 stående vildt i min have, helt tilfældigt i kanten af grænplænen op mod hækken. Jeg er ikke have-kyndig, men vil gerne dele frø med dig, hvis du fortæller mig, hvad jeg skal gøre :-)
  De bedste hilsner
  Mette (mettemullerk@gmail.com)

  SvarSlet