Ud og så

De sidste par år har jeg sendt mange frø til en af de originale opiumvalmuer, som jeg har i haven, ud til jer rundt omkring i Skandinavien. I år har jeg ikke gjort det; der har simpelthen været for meget at gøre. Og jeg har måttet skuffe en del, som har skrevet til mig.

 

080625_150848_

 

Imidlertid ved jeg, at I der har fået frø og senere selv høstet, har været søde til at dele.

 

Når jeg nævner valmuerne i dag, er det fordi, det bedste resultat opnås, hvis I sår frøene her ved vintertide. Jeg har været ude og drysse!

harriott13[1]

 

Bland frøene grundigt med pottemuld eller lignende, så de bliver godt fordelt, og spred dem nu så fint som muligt overjorden. De skal ikke dækkes.

20 kommentarer:

 1. Ja, det er en fantastisk smuk valmue. Jeg var så heldig, at få frø fra dig sidste år. Selv om jeg først fik sået dem i starten af april, fik jeg mange skønne planter. Jeg har også høstet masser af frø, så der er nogle at dele ud af :-)

  God weekend

  SvarSlet
 2. Hei Claus
  Da må jeg ut og så:)

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 3. Tak for påmindelsen. Jeg har også valmuefrø liggende fra en veninde. Jeg kender ikke navnet på dem, men de er en blanding af de skønneste dybviolette og cremefarvede. Sidste år prøvede jeg at forså dem inde, men dem som kom blev nogle skravl. Heldigvis overlevede nogle af dem dog til udplantningen.
  I år vil jeg prøve din metode. Jeg var ikke klar over at frøene helst skulle have frost.
  Ved du om det samme metode kan bruges til lavendelfrø?
  Med venlig hilsen
  Sis

  SvarSlet
 4. Kære Claus,
  Herligt at tænke på forår/forsommer nu på denne søvninge grå dag.
  Men det bliver bestemt ikke i dag, der bliver sået valmuefrø.
  Der blæser en stiv kuling fra sydvest her i området, og det ville da være spild af "kostbare" CD-frø.
  Spredte lidt lige efter afblomstring - så nu må vi se, om det bringer glæde og skønne farver, når tiden er inde.

  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 5. Såede for 2-3 uger siden - og tænk de er allerede spiret. Ved så ikke om det er godt, da de da må visne ned med frosten.

  Hav en god riv og rusk dag
  Hilsen Trine

  SvarSlet
 6. Hej Claus
  Valmuer i purpur toner er helt fantastiske! Desværre blomstrer mine hovedsaglig i juli, hvor jeg har været ude at rejse de seneste år. Men altså - frøstandende er jo også smukke... Jeg synes jeg så en enkel og opfindsom anvendelse af valmuefrøstande i bogen "Engen, haven og blomsten" , den må jeg ønske mig til jul ;O)
  Jeg er altså også lidt nysgerring - har du krukkerne ved vejen ude på denne årstid?
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 7. Kære Gitte
  Hvis man sender en frankeret svar kuvert til dig kan man så tigge et par frø? således at jeg kan få en bestand i gang?
  Med håbefulde jule ønsker Josefine
  josefinehl@hotmail.com

  PS hvis der skulle være en anden blogger der skulle være så venlig at byde ind med et par frø vil jeg blive meget glad.

  SvarSlet
 8. Tak for påmindelsen. I år vil jeg luske mig ned på et fællesareal, en skråning ned mod et lille vandløb som vi har udsigt til fra vores have. Der vil jeg med løs hånd sprede valmuefrø og så vente spændt på sommerens valmueudspring ;o)

  SvarSlet
 9. Havde tænkt at vente - men må da vist hellere få det gjort ;0) - tak

  SvarSlet
 10. Kære Claus
  Jeg er desværre ikke een af de heldige som har frø af den fantastiske valmue, men jeg tror jeg vil prøve de helt mørk bordeaux valmuer, som man kan købe.
  Hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 11. Kære Claus.

  Det gjorde jeg for et par dage siden og sendte dig mange varme tanker, mens jeg så næste år blomsterflor for mig!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 12. Kære Claus

  Valmuerne spirer lystigt allerede, så jeg sår en omgang mere lidt senere, hvis noget går galt.
  Der er også lidt at dele ud af fra reserven.
  God søndag til alle

  Engblomsten

  SvarSlet
 13. Sikke du frister. Nu kom jeg til at bestille omkring 800 frø fra England. Så må der da bare være et par enkelte, som kommer op til foråret. Er der nogen som ved, hvornår man senest skal så valmuefrøene? Hvis vejret holder sådan her, er det så ok at så om to ugers tid, eller skal jeg så hellere vente til foråret?

  Hilsen Maria

  SvarSlet
 14. Kære pia - nej, på denne årstid har jeg ikke krukker ved vejen.

  Kære Maria - jeg ville ikke vente til foråret.

  SvarSlet
 15. Køre Josefine,

  Det er en aftale, jeg sender dig en mail.

  Kh

  Gitte

  SvarSlet
 16. Kære Claus
  "Claus-valmuerne" er simpelthen de smukkeste og skønneste valmuer man overhovedet kan få. Jeg kan godt forstå, at du i sin tid fik fat i dem fra Frankrig. Og jeg er meget glad for, at jeg fik dem af dig sidste år. Jeg tog selvfølgelig frø fra og har givet til højre og venstre. Men jeg såede mine valmuefrø for mere end 1 måned siden. Var jo bange for at vinteren skulle blive lige så hård som sidste år, derfor. Og nu står de med fine grønne spirer, desværre. Jeg har tænkt meget på hvad der mon sker, hvis der bliver sne. Jeg får nok ingen valmuer til næste år, er jeg meget bange for.
  Det er godt nok svært at finde ud af hvornår man skal så sådanne frø.
  Kære Claus, jeg ved godt du ikke svarer på spørgsmål, og det kan jeg sandelig godt forstå.
  Men engang, hvor du alligevel gerne vil finde noget at skrive om på din blog, kunne du så ikke tage emnet op om det at så. Jeg har nemlig også tænkt på, om der er andre ting der er gode at så inden frosten, ligesom valmuerne. Men så er der selvfølgelig det med vejret:)
  Mange hilsner

  Mette Marie

  SvarSlet
 17. Kære Mette Marie - jeg skal nok fortælle noget om at så på et tidspunkt, men nok ikke før i slutningen af februar.

  Foreslår, at du/I dækker de fremspirede valmuer med et tyndt lag fint og porøst pottemuld.

  SvarSlet
 18. Hej Gitte.
  Jeg var desværre ikke så vaks sidste år at jeg fik nogle frø. Mon du orker at sende lidt til mig hvis jeg sender dig en frankeret svarkuvert? Det vil jeg blive meget glad for.
  es@poet.dk
  Varme decemberhilsner
  Else Schiønning

  SvarSlet
 19. Hej alle :)

  Hvis der er nogle som ligger inde med lidt "Claus" frø vil jeg blive meget taknemelig, jeg sender selvfølgelig en frankeret svarkuvert :) På forhånd tak

  Mvh Signe Vind
  vind2000@hotmail.com

  SvarSlet
 20. Jeg er også meget interesseret i Claus-valmue-frø.
  Selv om jeg naturligvis må vente til efterår/vinter med at få/så.
  VH
  Gitte Seloy
  gitte.seloy@hotmail.com

  SvarSlet