Video d. 11. december 2011

 

Et lille kig på vinterhaven!

16 kommentarer:

 1. Hej Claus.
  Tak for interessant video - spændende at følge Flammebedet--
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Ja, midt i småkagebagningen, måtte jeg altså gå online! Jeg glæder mig til flammebedet til foråret. Bronze Fennikel MÅ jeg ha´ næste år. En fortræffelig plante, spændende og dekorativ tilligemed. Havde fingrene i den i sommer, under mit besøg, og den blev straks noteret i lommebogen, sammen med rigtig mange andre ´dejligheder´.
  Den smukke pastelfarvede Stedmoder håber jeg, Bilka har rigelige mængder af, næste sæson. Den er bare sååå yndig. Og ´blå´...
  Er begejstret over teltet, at dugen kan holde den værste frost og kulde ude. Måske der er lunere i teltet end i et alm. uopvarmet drivhus ?
  Tak for kigget, og fortsat god dag.
  Kærligst,
  Iris.

  SvarSlet
 3. Kære Claus.

  Tak for kigget i vinterhaven - ikke mindst i flammebedet.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  Tak for kigget. Sikke en dejlig orden der hersker alle vegne. Må være helt vidunderligt. Jeg lod mig inspirere af dine stedmoder/hornvioler for et par uger siden og har plantet lyselilla pyntekål sammen med hornvioler i lyselilla nuancer. Meget flot. Har faktisk også lagt lidt forårsløg i både bed og krukker. Kom jo til at købe lidt flere. Herligt med denne milde vinter når nu man ikke er helt så meget på forkant, som man kunne ønske sig. Men NÆSTE år så ...... :-))

  SvarSlet
 5. Kære Claus,

  sidder her med en oppustet spærreballon af en julefrokostmave, og føler mig som en strandet hval.

  .. Jeg havde sådan håbet, at jeg kunne nå i haven inden mørkets frembrud, da en omgang frisk haveluft og meditativ stilhed (efter stormen)var lige, hvad jeg trængte allermest til. Istedet endte det med, at jeg blev viklet ind i gavepapir + sløjfer og smurt ind i ler, glimmer og brunkagedej.

  Så en stor tak fordi DU tog mig med på en afslappende og dejlig havevandring i Rissov. Det var ren balsam for en lettere julestresset sjæl.

  Hvor er det skønt og livsbekræftende at se, hvordan dine bede står smukt klargjorte til havens store forårsfest og hvorledes dine suppleringsplanter står kampklare inde i teltet.

  Jeg er så taknemlig for,at vi allerede snart er nået Vintersolhverv, UDEN vinter. Vintersolhverv er en næsten hellig dato for mig. Med den havetossevenlige november og december vi har haft, kan vinteren ikke komme til at føles særlig lang, uanset hvor hvid og frostbidt den så end måtte gå hen og blive senere.

  Hav en rigtig dejlig 3. søndag i advent, Claus og alle I andre derude i vinterhulerne og julestuerne.......

  SvarSlet
 6. Hvordan kan du holde den flotte orden i dine gange og have? Hos mig hiver solsortene bladene ud på gangene lige så hurtigt som jeg river dem ind i bedene. Godt hjulpet af hønsene nogle steder.
  Den gode ide med stedmoder allerede nu, er noteret til næste års brug især hvis jeg kan få fingre i den skønne blå du viser.
  phyy alle de ideer du sætter i hovedet på os havenisser, godt vinteren er os venlig, indtil videre, så kan vi forhåbentlig forberede lidt af alle de planer og drømme du giver os til haven
  God adventssøndag derude
  kh Gunvor

  SvarSlet
 7. Hej Claus,
  og mange tak for kigget. Det har været fantastisk havevejr i dag og jeg har da også tilbragt det meste af dagen i haven idag. Jeg lavede dog arbejde af lidt praktisk karakter, da der skulle renses nedløbsbrønde og tagrender. Har haft lidt problemer med vand i min nyelige istandsatte kælder og tænkte at problemet skulle findes her. Det viste sig at være mine to djævle på 4 og 5 som havde stoppet brønden med to flasker, et par klude, en bold og en hel del rald. Alt er i den skønneste orden igen, men for pokker, hvor har vi svedt idag. Rigtig god tredje søndag i advent. Kh Michael, Horsens

  SvarSlet
 8. Hej Claus.

  Så er det tid til vinterbilleder på "Send en hilsen" :-)

  Det er jo nu der skal gang i julehilsnerne.

  Dine vinterbilleder øverst på bloggen står iøvrigt meget uskarpt på min mac - men det er måske kun hos mig.

  Stor hilsen
  Inge-Lise Thomassen

  SvarSlet
 9. Kære Claus.. Det var vel nok dejlig med en lille rundtur i December haven, der er ikke noget bedre end at vi får lov til at være med..Mange tak for det..Lage mærke til alle de fuglehuse du har sat op ved det bagerste hegn ved flammebedet, der bliver ikke bolig mangel hjemme hos dig, rigtig dejlig at se. Kunne se at dine små Alium er begyndt at spire i flammebedet, det er mine også her hjemme, syntes at det er noget tidlig men måske ikke... Tænk at du har et telt på 80 kvadrat meter, fantastisk, det er lige så stort som mit hus ..der kan blive noget af en have fest derinde.. Det er meget spændende at kikke ind i teltet , næsten som et skattekammer ..Mange tak for i dag , hvor er vi heldige at vi har dig.. kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 10. Hei Claus
  For en herlig orden du har, og det ser deilig ut med noen stemor i hagen. Er vi ikke heldige som har fått denne milde starten på vinteren, selv om den ene stormen har fulgt den andre, her på Norges vestkyst? Mildt har det uansett vært. Selv har jeg også fått gjort mye, og er snart klar for å legge vekk hagehanskene et par måneder. Tiden skal benyttes til å lese(koser meg med den siste boken din), og å lage et skikkelig kartotek over alle plantene i hagen. Det tror jeg blir deilig.

  Ha en flott førjulstid Claus!

  Hilsen Unni

  SvarSlet
 11. Kære Claus
  Dejligt at se haven og omgivelserne i nytrimet stand. Se den orden, høre din rolige stemme, får os helt ned på jorden her i den lidt stressene tid, hvor alt går i lidt højere tempo end godt er.
  Det bliver en stor fornøjelse at se det hele i blomst igen til foråret. Der kommer, inden vi for set os om, 11 dage så har vi årets korteste dag og så går vi mod lysere tider igen. juhuu.
  Det må være rart og med stor tilfredshed, at I er kommet så langt, som I er med de forskellige projekter, som der har været gang i hele efteråret.
  Jeg er godt klar over, at du kan blive ved med at finde på noget at lave derude. Men et et andet sted tror jeg også det er godt at kikke sig over skulderen og sige til sig selv, nu stopper vi for i år, der kommer et nyt år inden længe og store fornyede kræfter er (forhåbentligt) klar til at tage over.
  Jeg ved fra mig selv, at når vi når d. 1 marts vil jeg gerne ud i haven, gå og nusse rundt, så har vinteren været lang nok.
  Nå, det blev vist lidt langt den kommentar.
  Forsat god mandag til dig Claus og alle i andre "havetosser".
  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 12. Kære Pia - ja, i januar og februar holder jeg fri fra haven. Der er jeg på Klitgaarden i Skagen for at skrive min næste bog - Den hvide haver - der udkommer til april.

  Kære Inge-Lise - godt, at du husker mig på det. Nu er der lagt vinterbilleder på. Toppen er også rettet!

  Kære Michael - hvor er det herligt, at man ikke har børn, men blot kan låne nogle en gang imellem. Det nyder jeg til gengæld!!!

  Kære Nette - pyntekål og stedmoder eller hornvioler. Det lyder som en rigtig fin kombination.

  SvarSlet
 13. Kære Claus
  Lad nu være med at love for meget med bogen om den "Hvide have" til april, men du har jo heller ikke skrevet noget om hvilken årstal den udkommer, vel.
  Vi husker jo godt de forskellige udsættelser på "Hemmelige haver" HI HI.
  Men jeg vil nu alligevel glæde mig lige så meget til den næste bog, du har i støbeskeen, for den bliver garanteret ligeså god som Hemmelige haver og alle de andre fantastiske bøger du har skrevet.
  KÆMPE KNUS herfra midtfyn med et glimt i øjet, Pia

  SvarSlet
 14. Kære Claus.
  Jeg blev så glad og godt tilpas da jeg kiggede på dine stemnings-fyldte vinterbilleder på "Send en hilsen". Jeg kan ikke helt bestemme mig for, hvilke jeg skal vælge, for de er så herlige at se på allesammen. Der er et helt særligt ´lys´ over dem. Bænken i solen, de sneklædte træer, jamen er de da ikke bare smukke. Kan kortene købes ligesom kortene med ex. Juleroserne? De er jo oplagt som en `ekstra´ julehilsen til en kær ven.
  "Den Hvide Have"... hvad har vi gjort at vi skal forkæles med endnu en fortryllende bog. Og så udkommer den ovenikøbet til april! Helt oplagt at ønske mig den til min fødselsdag. Det kildrer allerede nu i maven af bar´ spænding efter den ny bog. Har endnu ikke færdiglæst "Hemmelige Haver", den nydes i små bidder, og jeg fyldes af beundring og begejstring efter hvert eneste afsnit. Heller ikke hér kan jeg vælge, hvilken én er den smukkeste, for haverne har hver deres helt eget fantastiskt smukke islæt, og historie.
  Kærlig hilsen,
  Iris.

  SvarSlet
 15. Kære Claus

  Ih, hvor fint. Dine stedmoder står så flot og net som jeg havde forestillet mig dem. Hvor er farven beroligende, og hvor er det altså sjovt med den blomst på denne årstid. Sjov idé du der har taget til dig.
  Tak for turen rundt i flammebedet også.
  De bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet
 16. Kjære Claus. Takk for denne fine video:) Klem Ellen.

  SvarSlet