Adgang forbudt

Sidste sommer fik vi en invasion af snegle fra skoven. I mængder, som vi aldrig har haft tidligere. Det skal ikke ske igen.

 

20120126_121843

 

Jeg har netop fået 120 meter sneglehegn leveret, og det bliver sat op ind mod skoven. Det geniale ved hegnet er, at sneglene ikke kan forcere det på grund af den bukkede kant. Så kan de lære det. Kan de!

21 kommentarer:

 1. Kære Claus
  Lad os håbe at sneglene bliver inde på den rigtige side. Drysser du så stadigvæk sneglegift i selve haven?
  De priklepinde og pot maker jeg købte i går var også fra det mærke som du viste tidligere på dagen, dejligt materiale.
  Forsat god aften.

  Knus herfra det midtfynske hvor vi stadigvæk er rigtig glade for at der ikke kommer 3 eller firlinger i løbet af foråret, Pia

  SvarSlet
 2. Så lurt:) Snegler er ikke kose å ha i haven:) Vi har hatt god nytte av nematoder som sengelene blir infisert av og smitter hverandre... Lykke til:)

  SvarSlet
 3. Hej Claus,
  Ja, der har jeg så valgt at anskaffe mig to moskusænder istedet.
  Det er også let at forestille sig at sneglene har haft gode betingelser denne vinter, da der ikke rigtigt har været frost. Det er med at tage alle forholdsregler i kampen mod de forbandede, slimede, bæster. Jeg oplevede også i sommers at de vendte tilbage efter at have været næsten ikke eksisterende i en lang periode.
  Jeg vil ønske dig al held og lykke i kampen mod sneglene.
  Kh Michael, Horsens

  SvarSlet
 4. Det kan de nemlig de små bæster...i min have er der også kun adgang for snegle i små mængder...undtaget er selvfølgeli mine elskede vinbjergsnegle!

  SvarSlet
 5. Det er en rigtig god ide med de kanter! Desværre begrænser det ikke omfanget af snegle på den anden side af kanten uark :(
  K. Gro

  SvarSlet
 6. Hey Claus,
  I hope this will work. I am very pleased to see you don't use poison to keep the snales away. Fantastic idea.
  gr. Marijke

  SvarSlet
 7. Åhhh Claus!! Bare de snu snegle nu ikke har lært noget af dine egern, som har deres egen motorvej!! Ja, man kan jo aldrig vide med den slags småfyre... - og en smule "interessant" ville det da se ud... ;o)

  SvarSlet
 8. Kære Pia - jeg VIL bare ikke have snegle i haven. Så det bliver altså til nogle frys gift og også nematoder, ølfælder etc.

  SvarSlet
 9. Sådan Claus! Giv dem kamp til stregen!
  Dem kan vi ikke li'!

  Her i vores lille landsby har en nabokone taget initerativ til at købe en kæmpe sæk Ferramol. Så køber vi små 1 kgs poser ved hende til 50 kr. Og næsten alle i byen er med på den ordning. Så cirklerne af døde snegle breder sig. Det virker!

  SvarSlet
 10. Kære Claus

  Ja, der er masser af guf i haven i Risskov det er rygtedes, men de skal ikke have lov at tage for sig af retterne, de slimede kravl. Hegnet er en genial ide, problemet er bare dem der er i gang på matriklen, men du er væbnet til tænderne.
  Har selv overvejet moskusænder som Michael, eller indiske løbeænder, jeg ved bare ikke hvor effektivt det vil være.
  Iøvrigt en rigtig god ide at alle gør noget ved problemet , som i Ingrids landsby.
  Til kamp!

  Engblomsten

  SvarSlet
 11. Hej Claus, jeg har endnu kunnet klare mig med en morgen og aftentur bevæbnet med en spade, så får de et huk, slut med dem. Desværre er min nabo ikke så flittig, så helt af med dem kommer jeg ikke. Og til Kirsten K - ja jeg passer også på mine Vinbjergsnegle, de er fredet.
  Hilsen,
  Lis

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  Jeg forstå dig udmærket så godt, det vil jeg heller ikke, de er simpelthen så udlægger og ødelæggene og hvis man vil have have, så er man bare nød til at tage nogle konsekvenser som kan være lidt grove.
  For nogle år siden havde vi plantet 30 bunddækkeroser 3 forskellige steder og vi kom hjem fra ferie, gik en havetur om aftenen og de stod med store kopper, næste morgen var de ædt af rådyrene alle 3 steder, så der var krise her på matrikel enten lavede vi have eller vi hegnede haven ind. Det blev heldigvis det sidste der vandt, vi var heldige at få noget hegn der skulle tages ned fra en granplantage, dermed skulle vi kun købe et par ruller tråd selv ellers kunne det blive en dyr post når der er ca. 5000m2 have med åben marker på alle 4 sider.
  Vi ser stadigvæk dyrene på markerne men ikke her inde i haven.

  Knus herfra det midtfynske hvor sneen falder, Pia

  SvarSlet
 13. Kære Lis - måske er din parcel lidt mindre en min? Blot en tanke ...

  SvarSlet
 14. Det er en evig kamp mod de bæster, jeg kæmper selv med næb og klør mod dem herhjemme..
  snart go' weekend

  SvarSlet
 15. Kære Claus

  Jeg er ked af at høre at du nu også bliver plaget af "dræbersneglene". Fornuftig løsning at du prøver at begrænse invasionen på den måde.
  Jeg bryder mig ikke om gift i haverne, jeg gyser ved tanken om vores grundvand. (Og det er ikke sagt for at rakke ned på nogen, men blot for at mane til eftertanke. Det er heller ikke får at gøre det til en stor diskussion, så du kan bare slette dette indlæg, hvis du foretrækker det, Claus!).

  Er også vild med vinbjergsnegle (altså ikke indenbords, forståes!) Det fascinerer mig at de kan blive ca. 30-35 år gamle.
  Tænk, så lille et dyr :-)

  Bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet
 16. Kære Claus
  Jeg håber, at du får held med dit forehavende.
  I en del år jagtede jeg hver sommeraften efter mørkets frembrud de slimede bæster med en saks - 2.000 hver aften! Men det var kun på græsgangene i haven.Det høje græs på 'Sletten' i baghaven og brombærkrattet i forhaven kunne jeg jo ikke forcere, og naboerne på begge sider var temmelig passive.
  Til sidst udvidede jeg så jagten med i det tidlige forår at vende alle sten, skulpturer og løse fliser om og overhælde snegleæggene med kogende vand. Det hjalp, bildte jeg mig ind, for de to seneste somre har der ikke været så mange. Men hvem ved? Det kan jo også skyldes de to foregående barske vintre. Eller noget helt andet? Som en forstmand udtalte til den lokale avis for nylig: 'Naturens veje er uransagelige.'
  Men hvem skulle tro, at en 'pæn' dame som mig skulle blive så morderisk på sine gamle dage!
  God jagt til Jer Allesammen
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 17. I norge gikk det med masse gift for å berge hagen, her i ungarn er det ingen av dem, kan det være leopardsneglene som er så grådige? De er ufyselige å se på men gjør iallefall ingen skade så de og de søte vinbegsneglene får være.

  SvarSlet
 18. Held og lykke med kampen. Da mit problem var værst, kunne jeg samle 400 på en aften. Min måde at samle flest på, var at ligge lidt kattemad ud ti-tyve steder i haven i skumringen, et par timer efter samlede jeg snegle. Af hensyn til fare for rotter osv. samlede jeg omhyggeligt maden op igen.

  Jeg har sneglehegn om mine forsøgsbede osv.

  De sidste par år, har problemet ikke været så slemt. Men jeg har altså nogen i drivhuset hver år, også helt oppe i druerne!!!

  SvarSlet
 19. Er spændt på at høre mere om, hvor effektivt dit sneglehegn er.

  Jeg forstår udemærket du gør ALT hvad der står i din magt for at udrydde de s.... snegle.

  De sidste par år har der også været nogen i vores have, men ikke nær så mange som jeg har hørt andre berette om. Har vist aldrig samlet over 20 på en´ aften, men det er bestemt også mere end nok.

  Jeg har en gammel grilltang jeg bruger til opsamling af snegle. Den er god for jeg kan få fat i selv de mindste babysnegle med den.

  SvarSlet
 20. Fandt i sidste uge en babysnegl på halen af min kat, der havde været ude i haven. Tyder ikke godt for de små spirer i foråret?
  Mvh
  Jytte

  SvarSlet
 21. Kære Claus
  Velkommen i kampen! Vi har haft dem i haven siden vi flyttede hertil for 12 år siden. Og kampen fortsætter år efter år efter år efter... Sneglehegnene har været det mest effektive. Men de skal sidde HELT tæt, og så skal man sørge for at INTET kommer til at hænge ud over - for en nat med et par stængler til at kravle på kan blive til mange snegle! Det ækleste er, at man ligefrem drømmer om de slimede dyr. Jeg troede ligesom Jytte heller ikke at jeg skulle blive en morderske...

  Jeg tror på, at din ihærdighed holder bæsterne væk fra dit blomsterflor!

  Kh Gitte, Viborg

  SvarSlet