Åh, det er så grimt ...

... når forårsløgvæksterne takker af, og man skal gå og kigge på de visne løgtoppe. Det er et udsagn, som jeg ikke så sjældent møder. Det er jo sådan, at man ikke bare kan klippe stængler og blade af, når blomstringen er ovre. Det skal have lov at visne ned. Ellers kommer der ingen blomster året efter.

 

_20100524_100447

 

Men, men, men! Lægger man løgene i et tæt beplantet staudebed, er der ingen problemer. For her vokser stauderne op og dækker. I det hele taget synes jeg, at forårsløg er kønnest, når ’benene’ flankeres af grønt. Står de med for megen bar jord omkring sig, kan de godt virke lidt ene og forladte.

13 kommentarer:

 1. Ja og når du skriver tæt beplantet - så MENER du tætbeplantet. Altid imponeret over så tætte dine bede er!

  SvarSlet
 2. Love the purple and lilacs against the green background.

  SvarSlet
 3. Uden tvivl flottest og nemmest, når forårsløgenes visnende løv skjules under stauder. Nu er jeg bare nået til det punkt, hvor der ligger en masse forskellige løg i staudebedet, og jeg vil gerne rydde op i dem/omarrangere dem. Har du nogle gode råd til, hvornår jeg gør det nemmest? For hvordan kan jeg kende forskel på de forskellige løg, hvis jeg gør det i efteråret? Kan de opbevares sommeren over et sted og lægges ned i efteråret?

  Kh Gitte, Viborg

  SvarSlet
 4. Åhh.. Bare det snart er forår.. Jeg har fulgt dine råd, så i år er det første forår, hvor jeg har plantet tæt og i 3-cifrede antal. Nu håber jeg, det bliver bare halvt så smukt som på disse billede.

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Tak for din kommentar på min blog, om scrapbooking. Men jeg må med skam meddele, at jeg har snydt. Jeg er helt flov over at indrømme det, men det er udsnit af et tapet fra PIP studio. Jeg ville rigtig gerne have fundet på det selv, men jeg har ingen idé, om mine evner rækker i den henseende. Jeg valgte det, fordi det repræsenterer meget af det jeg synes om i livet og farvene passede til min blog.

  Jeg må lige sige, at jeg er rigtig glad for din blog og al den visdom du videregiver om planter og sammensætninger af dem. Jeg har ikke den store forstand på have, jeg har kun en lille en af slagsen på måske 60-80 kvm. Jeg har boet her siden maj 2011 og sommeren gik med at flytte ind og rydde haven for alverdens buske og småtræer, så solen slet ikke kunne nå ned. Det var helt vildt hvor meget der var i den lille have. Her til foråret skal jeg så i gang med at "indrette" den. Jeg kunne tænke mig at lave et stengærde for enden. Har du erfaring med sådan noget eller ved du hvor jeg evt. kan finde viden om hvordan man laver såden et, så det holder på jorden. Haven ligger midt på en bakke ned ad byen, så der skal nemlig tages højde for en niveau forskel på godt en meter.
  Endnu engang tak for al din visdom om have, både på din blog og i dine bøger. Jeg suger til mig og håber at skabe min egen lille oase her.
  Mange hilsener Rita

  SvarSlet
 6. Kære Gitte - ja, der er logistiske problemer med sådan noget. Det er svært at huske de forskellige farver. Hvis der kommer noget 'forkert' op i et bed, plukker jeg bare en buket.

  Kære Rita - jamen, du skal du ikke undskylde. Der er mange andre smukke ting på din blog. Du flytter om i huset, jeg gør det i haven!
  Mht. stengærder har jeg slet ikke forstand på sådan noget. Da bruger jeg anlægsgartnere.

  SvarSlet
 7. Hej

  Enig i at det er imponerende hvor tæt det er, min drøm er at blive så god til det som dig Claus eller bare næsten.

  Mange Hilsner far Helle

  p.s Det er så hyggeligt og læse kommentaerne for der er godt nok nogle af jer der skriver helt fantastisk.

  SvarSlet
 8. Det er ikke alle bare ben der tåler at blive vist frem:-)

  Dejligt syn.

  Engblomsten

  SvarSlet
 9. Så vakkert,jeg elsker at det ser ut som ingen mennesker har hatt noen finger med i "spillet"
  Men så er du nok ikke noe helt gjennomsnittelig menneske heller, takk for det.

  SvarSlet
 10. Hver gang jeg ser bilder av dine fantastiske forårstulipaner får jeg lyst å plante noen selv, men jeg hører ofte at de blomstrer en eller et par sesonger, for så å forsvinne helt?
  Første året jeg hadde hagen min i Sverige plantet jeg rundt 500 tulipanløk. Det var før jeg forsto at rådyr og vånd elsker denne typen måltid, så skuffelsen var stor når jeg bare opplevde at ytterst få kom i blomst.
  Nå har jeg plantet en mengde narcisser, allium, krokus, scilla, anemoner ol lignende og håper på en frodig forårsblomstring til våren. Tulipanene får jeg heller nyte her på din blogg :-)
  Ha en fortsatt riktig fin dag!
  Stein

  SvarSlet
 11. ... er der noget der er grimt i Claus' have.... tænkte jeg, da jeg så overskriften - det kan da ikke passe. Og det var jo heller ikke sandt, for du har jo en glimrende opskrift på hvordan vi skjuler de bare ben og får den ene plantegruppe til at afløse den anden på eleganteste vis og det lyder endda så nemt. Logisk i hvert fald.

  Mange hilsner fra Ulla

  PS
  Tak for de rosende ord på min blog til min mand om fuglehuset, det vil jeg videregive ham.

  SvarSlet
 12. Til Ulla: Ja jeg reagerede også hurtigt..og studsede meeen selvfølgelig ikke. Men en overskrift der fanger!

  SvarSlet
 13. Hej Stein
  Du skal såmænd nok få de fleste af dine løgvækster i fred for rådyrene, meeen du risikerer altså, at fuglene forsyner sig af dine krokus....
  Mht tulipaner har jeg efter mange år opgivet at ha' dem udenfor. Til gengæld glæder jeg mig nu rigtig meget til, at de løg, jeg lagde i krukker i efteråret og efterlod på terrassen indtil for nylig, at de tulipanløg blomstrer 'om snart'. Claus har jo nogle gange på fjernsynet vist store krukker i sit væksthus med blomstrende tulipaner (tak skal du ha', Claus). Den idé har jeg så taget til mig, og jeg nåede lige forleden at redde krukkerne efter, at rådyrene kun havde nippet i nogle få af bladspidserne, som er begyndt at pible op.
  Happy Spring Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign

  SvarSlet