De frække blade

Anne (Just) og jeg havde et frisprog, og når hun kom på besøg, spurgte hun ofte, ’hvor gemmer du dine frække blade?’ Havde andre hørt det, kan det godt være, at de havde studset. Men det var nu ganske uskyldigt. For de blade, Anne mente, var selvfølgelig frøkatalogerne.

 

Mon ikke vi er mange, der lige nu sidder med næsen begravet i de inden- og udenlandske frøkataloger? Jeg gør! Og så er det, at jeg ofte kommer til at tænke på Dronning Ingrid, hvis store vinterbeskæftigelse det var, at læse om og bestille frø hjem fra frøfirmaer over hele Europa.

 

Hvor ville jeg gerne have mødt hende. Var jeg begyndt på det med have, mens Dronningen endnu var frisk, kunne jeg være helt sikker på, at hun ville have besøgt mig, har hendes gartner John Henriksen forvisset mig om. Sådan blev det ikke, og desværre har Dronning Margrethe ikke den samme dybfølte interesse for have som sin mor. Det talte jeg netop med H.M. Dronningen om, da jeg besøgte hende på Marselisborg i sommer. Til gengæld har hun så mange andre interesserer.

 

20090608_055235

 

Og hvorfor viser jeg så denne fine egernhalegræs her. Jo, for et billede skulle der jo være! Og netop denne fine græs har jeg lige bestilt frø til. Det er nogle år siden, jeg sidst har sået den. I år skal den bruges i forkanten af de lyserøde bede omkring det runde bassin ved søjlepavillonen. Det skal nok blive fint.

17 kommentarer:

 1. Ja spændende er det, men hvad er det så for nogle spændende frø-kataloger du ligger inde med? Hvis man må spørge;)?

  SvarSlet
 2. Jo jeg hyggede mig med frøkataloger i går - og bestilte frø fra Chiltern Seeds. Glæder mig til det er tid at så dem...
  Læste i øvrigt også "Tasha Tudors have" færdig i går. Dejlig hyggelig havebog. Tak for den ;-)

  SvarSlet
 3. Kære Hygge på højen - det vil føre for vidt at skrive dem her. Søg på nettet

  SvarSlet
 4. Kære Claus
  Her er der også blevet kikket på frø, men da det er lidt uoverskueligt for mig med de forskellige "frække blade" nøjes jeg med at kikke i de forskellige plantecentre og nøjes med det udvalg jeg finder der. Jeg glæder mig så i stedet for, over alle de flotte skønheder du viser os her på bloggen og i dine bøger og drømmer om, at jeg finder dem på et tidspunkt her i vores lille land.
  Egernhalegræs er en flot græs og den vil sikkert skabe en lethed omkring spejlbassinet, når den bevæger sig lidt i vinden.
  Jeg kunne godt have ondt dig, at selveste Dronning Ingrid, havde nået at aflægge dig et besøg, sikken en masse I have haft at tale om, dagen havde sikkert ikke været lang nok. Men så havde du jo haft pandelampen.
  God tur hjem, det er sikkert nogle sorte dyr der glæder sig til du er hjemme igen.

  Solskinknus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 5. den egernhalegræs er sku' da egentlig meget pæn... den burde jeg overveje..

  SvarSlet
 6. Frække blade er en god overskrift!
  Især når det handler om noget så lidenskabsvækkende. Noget så fristende og så pirrende, som frøkataloger ;-)

  (Jeg brugte overskriften i en opgave om mørkt løv. Jeg ændrede den dog igen, da jeg ikke var sikker på om sensor, var med på spøgen...)

  App. frække blade, vil jeg også lige takke for linket til den brogede Lunnaria. Den er skøn!

  -karina

  SvarSlet
 7. Ja, jeg er heldigvis i blomster-karantæne, så jeg "nøjes" med at kigge på de underskønne Bilka-poser, du har disket op med. Jeg har på fornemmelsen, at det også er nogle frækkerter, som nok kommer til at hoppe op i kurven. Begrænsningens kunst er vanskelig - men nødvendig - når man har en nanohave. Og ingen drivhus. Det manglende drivhus gør det med såning til ....... en udfordring. Det sidste har muligvis også noget med mine evner (og tålmodighed) at gøre. Der var vist noget om, at du og Bilka-folkene diskede op med nogle lækre minidrivhuse, som vist kunne være nyttige for sådan en som mig :0) Eller måske det blot var en drøm.

  SvarSlet
 8. Jeg har ingen frøkataloger, for jeg bruger mest nettet til, at søge efter nye planter/frø.
  Hvor er den smuk den Egernhalegræs.
  Jeg må sige, jeg får mere og mere øjnene op for forskellige græsser. Når det bruges rigtigt kan det virkeligt være smukt.
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 9. Hej Claus
  Endelig kom jeg på nettet igen. Min udbyder lukkede for tilgangen til både internet og fastnettlf. i slutningen af sidste uge. De sendte en mail om det onsdag aften, men den fik jeg jo ikke tjekket. (Har nu bedt dem om at varsko i lidt bedre tid en anden gang). Systemet har været meget svært at genstarte, men nu skulle det køre...
  Jeg vil straks bevæge mig nedad i indlæggene :-)

  Flot egernhalegræs!

  Bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet
 10. Beate fra skovhaven23. januar 2012 kl. 15.43

  Kære Claus!
  Flot græs- en mere til indkøbslisten.

  Mon ikke Dronning Margrethe dukker op ved dig dag, hun fik den største anbefaling, da jeg var i audiens den 28/11 2011.
  Hvor jeg fortalte om store oplevelser bl. a. besøget i din have august 2011,
  KH
  Beate

  SvarSlet
 11. Flot egernhalegræs.
  Selvom jeg bestiller frø over nettet kan jeg stadig ikke undvære frøkataloger i fysisk format, synes det er skøn læsning og så slipper jeg for langsom netforbindelse som jeg synes har præget her de sidste par dage - der er ikke noget mere irriterende end at sidde og se på et snurrende icon når en søgning er sat igang.
  Nåeh ja og så er der den 3. surfe-mulighed som jeg benyttede mig af igår - kørte i Aldershvile planteskole og gik rundt ved væggene med frøposer og knolde i 1 time!

  SvarSlet
 12. Kære Claus,
  Selvom jeg havde sagt til mig selv, at jeg ikke måtte købe flere frø, så virkede både judaspengene og egernhalerne så inspirerende, at der røg endnu en frø-ordre afsted.
  Du er for de almindelige have-glade, hvad Brdr. Price er for os madglade.

  SvarSlet
 13. Det gresset du har bilde av har jeg også liggende frø til nå, det hadde gått ut i min hage (er vel egentlig ikke flerårig men det var det altså hos meg, mulig det sådde seg selv)

  Jeg bruker mest nett, men har en frøkatalog liggende på toalettet. Fikk hagevenninde på besøk som så ikke ville komme ut, hehe.

  Og takk for hilsen her og dagen, jeg pleier å si at fuglene er vinterens blomster, hyggelig at du også ser det på sammen måten :)

  SvarSlet
 14. Åh ja Dronning Ingrid. I havde nok kunnet blive slyngplantevenner. Kan varmt anbefale selv samme gartners bog, "Blomsterdronningen" - selvom den er udgivet på Gyldendal :)
  "Frække blade, læs lige højt, hvad det er han læser" kom det fra en ellers dybt begravet Lennart - som blev til en dybt skuffet Lennart få sek efter. "Nååee, så har du forresten da også fået porno idag, skat - fra England"
  Er storforbruger af de farvede, selvklæbende faner til mine kataloger. Egernhalegræs er dog ny - jeg får ikke kigget nok på græsser, så mange tak for tippet, Claus.

  SvarSlet
 15. Jeg er især glad for Thompson & Morgan og Plants of Distinction, men jeg køber også gerne hos Albinus Fræ og Frøbutikken herhjemme :o)

  SvarSlet
 16. Hej Claus

  Hvor køber man egernhalegræs?

  Hilsen
  Lone

  SvarSlet