De pibler op

Lige nu pibler det op af jorden, og nu hvor jeg har forladt Risskov og flyttet til Klitgården i Skagen, sidder jeg og ønsker mig frost og sne. Vi fik udrettet alt det, vi kunne og skulle i haven, og det ville passe mig fint, om væksten nu blev holdt lidt i ave.

 

080710_154825_ 080722_151918_

 

En af de vækster, der lige nu har fart på, er de skønne prydløg, Allium spaerocephalon, som jeg har i tusindvis rundt omkring i haven.

 

080722_155710_

 

Det er en fest, når de purpurfarvede kugler åbner sig og giver haven en egen vild stemning.

 

080722_153124_

10 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Det er nogle fantastisk idylliske billeder du har fundet til dagens indlæg. Man drømmer jo helt hen ...
  Svævende blå Allium skyer. Smukt. Smukt.
  Hvad er det for nogle ´aks´ på det nederste billede.
  Kh,Iris.

  SvarSlet
 2. Kære Claus,
  Det er en meget smuk sammensætning må jeg sige Eminent om jeg må ;-) God arbejdslyst med skriveriet!
  K. Gro

  SvarSlet
 3. Hej Claus
  Først og fremmest god fornøjelse med skriveriet.
  Og du har så sandelig ret i, at alting pibler op af jorden. Både i haven og i mine krukker,der står i garagen, spirer de botaniske tulipaner, så foråret er åbenbart nært
  Kærligst Egtved-Pigen

  SvarSlet
 4. Herlig planter, de skulle jeg gjerne hatt... Sår du dem nå, eller de er sådd allerede? Eller er det knoller som annen allium? Vil du dele mer med oss om denne? Klem

  SvarSlet
 5. Kære Linda - det er løgvækster.

  SvarSlet
 6. Kære Iris - 'Aksene' er hjertegræs.

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Mange tak. Briza media, den må jeg prøve. Den skulle være rimelig nem og taknemmelig. Ser rigtig sød og luftig ud. Og yndig sammen med middelhavsløgene.
  God skrivedag ...
  Kh,Iris.

  SvarSlet
 8. Kære Claus,
  Ja alt pibler op lige nu. Her er haven blevet total renoveret sidste år. Vi har lavet højbede. De klarer sig strålende, men gangene (som ikke blev helt færdige) uha uha! De står fyldte med vand. Jeg ville godt nok også hellere se noget sne og lidt frost end al den regn og blæst.

  SvarSlet
 9. Hej Claus
  Jeg lagde nogle poser af den spinkle fine allium i efteråret og har været ude for at kigge. Ganske rigtigt stikker der nogle toppe op i bedet - og ja tak, gerne lidt frostvejr i stedet for det sure regn og blæst! Sammensætningen på det første billede med allium og mandstro er helt vild!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 10. Kære Claus
  Vil lige ønske dig et godt nytår Og sige tusind tak for endnu en fantastisk bog "Hemmelige haver", som jeg fik i julegave, hold da op hvor er den flot, den bliver flittig læst/studeret ligesom alle dine andre bøger,som alle er til stor inspiration, lige som din blog som jeg læser flittig, men ikke er lige så flittig til at få skrevet på.
  Vil også ønske alle blogskriver/læser.og ikke mindst de flittige havefolk et godt nytår.
  Rigtig god skrivelyst til dig Claus deroppe i Skagen, håber ikke du blæser væk
  Kærlig hilsen Kirsten

  SvarSlet