De skal få krig, skal de!

Det var først sidste år, det for alvor blev et problem med snegle i haven. Men jeg lover, at jeg nok skal få has på de bæster i år. De skal få krig, skal de!

 

 

På en messe i Tyskland i efteråret stødte jeg på et genialt redskab – SlugMatic. Det er sådan en tre-i-ener. På videoen herover ser I, hvordan den først snupper sneglen, derefter kaster den ind i en påsat pose og undervejs skærer den over. Smart ikke? Jeg har lige bestilt sådan et redskab.

31 kommentarer:

 1. Ad. Lige meget hvad.

  Mænd og maskiner....
  Mine høns støvsuger, dem jeg måtte have.

  God weekend, Claus. :)

  Marianne
  Den Helbredende have

  SvarSlet
 2. :-D Knepen är många och den ser onekligen effektiv ut. Kriget kan börja.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvarSlet
 3. Kære Marianne - du kan tro, at jeg ville elske at have høns i haven. Men det er desværre bare ikke foreneligt med mine to kongepudler. Måske kunne jeg dressere dem til at tage snegle?

  SvarSlet
 4. Hej Claus

  Kan du ikke skaffe dem hjem, så man kan købe den i Bilka.
  Det må da ku´lade sig gøre...smiler...
  Knus Susi

  SvarSlet
 5. Kære Susi - måske. Men jeg ved ikke, om folk vil give de 400 kroner, redskabet koster. Hvad siger I?

  SvarSlet
 6. Kære Mette - jeg skriver ligeså snart, tingene er der.

  SvarSlet
 7. Åh nej, nu vender det sig i mig..... Ad ad ad. Danner helt ufrivilligt billeder af dine pudler, der leger med snegle. Nej, de er så søde og statelige. Duer slet ikke.
  Det er bedre du fører krig med sneglejernet.

  Tror godt der findes mange havefolk, der hellere end gerne vil give en mindre formue for at undgå det ubehagelige i selv at sætte spaden eller saksen i de fede slimede snegle. Det er simpelthen noget af det værste!

  Men høns, Claus. Det duer ikke i din have. De kratter alt for mange blomster op. (Se bare mitindlæg).

  Nej gak du bare ud og myrd med din maskine!

  SvarSlet
 8. Jeg er på dit hold. De skal nedkæmpes til sidste mollusk!

  SvarSlet
 9. Fantastisk redskab! Kan den også tage visne blomster? :-)

  God weekend!

  / Peter

  SvarSlet
 10. Slugmatic kan købes hos Johannes Fog - se mere her http://www.johannesfog.dk/vareinfo.asp?afdid=4&Varegroupid=6140&vareid=9088680

  SvarSlet
 11. Fantastisk - den køber jeg gerne, for en ting er vigtig - når sneglene er hakket over SKAL de fjernes ellers tiltrækker de deres slægtninge - og jeg synes det er så ulækkert at samle dem op.
  Jeg har også været plaget af snegle med hus på ryggen de seneste 3 år, de kan æde en Phlox på ingen tid så de ryger med i posen.

  SvarSlet
 12. Den er da super. Vi havde også de snegele for første gang sidste år. Vil gerne give de 400,- kr for "maskineriet"

  SvarSlet
 13. Smart ser det da ud - og effektivt. Men størstedelen af sneglene opdager vi jo slet ikke, med mindre vi også er nataktive. Hvis man har mange snegle, er det nok langt smartere med sneglefælder.
  Men Claus - du får vel ikke noget problem i år, når nu du har 120 m sneglehegn mod skoven...
  God jagt :)

  SvarSlet
 14. Kære claus
  Sikken en overskrift, (jeg troede lige der var noget der riv rav ruskende galt) det lyder helt drabeligt, men der er det jo også når vi snakker om de ækle bæster. Væk skal de, smart redskab du har fundet der, det kunne også være et ønske her, hvis de invaderer matrikel her, der har været rimelig ro sidste år, men jeg er også efter dem.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 15. Jeg ved nu ikke helt, vi anskaffede os lignende redskab sidste år hvor vi også for første gang oplevede en invasion. Jeg synes desværre det ret hurtigt blev træls.Skar ligesom ikke sneglene helt over. Måske var det en billigere version.. håber dette er bedre.... vi afventer dommen. Hvor bestilte du de dejlige snegleværn?
  Jeg kunne godt bruge noget lignende i vores ende af skoven.
  God weekend Josefine

  SvarSlet
 16. Kære Josefine - jeg fik mit sneglehegn fra http://www.lyngeshop.dk/company.htm

  SvarSlet
 17. Kære Marie-Louise - det er kun omkring sankthans, at jeg synes, at aftenerne er lange nok. Før og efter ifører jeg mig min pandelampe for at forlænge dagen, og så kan du tro, at sneglene myldrer rundt. Jeg skal nok få dem ...

  SvarSlet
 18. Jeg klipper mine selv (fin trim) med en gammel saks. Ofte får de ligge der jeg klipper dem (under busker og blader), så kommer det flere dit for å slafse i seg slektningene sine. Dermed blir sneglene nyttig agn, for jeg sjekker flere runder. Rekorden i fjor var 182 snegler på en kveld! Har lest at klipping er det eneste som virkelig hjelper, man kan redusere bestanden med 80%. (Skulle bare ønske at naboene mine også deltok i krigføringen.)
  Hilsen Hilde

  SvarSlet
 19. Huff og grøss.... Vi har heldigvis ikke fått denne snegeln i vår hage, men jeg er klar:) Men jeg var som sagt i en have i fjor sommer, og vi brukte der nemaslug, og det hadde også godt effekt... Først samlede vi inn mange hundre snegler i en bøtte, og knuste de (jeg kan enda høre lyden...grøss) og dynket de i nemaslug og la ut som åte. Det skal visst ha hatt en god effekt. Til tross for skog og åker rett ved:) Men den ser kjekt ut ditt redskap også:) Mon om det var noe mot mus:):)som ikke deler den i to... Takker for besøket:)Klem

  SvarSlet
 20. Kan se dig for mig - søde Claus, iført den store kampudrustning:-)

  Engblomsten

  SvarSlet
 21. Kære Claus
  Måtte lige forbi Bilka i dag for at se på lækkerierne. Og et par enkelte af dine ting hoppede helt af sig selv ned i min kurv. Jeg så også nogle zinkbakker med glasklokke på, som man kunne have flere små "børn" stående i Potter i, den er godt nok fin.
  Intet under hvis planteskolefolket er lidt stramme i betrækket, alle de ting du har fundet frem til Bilka til meget attraktive priser; de små potte-formere, plug-bokse til 129 kr, på en planteskole har jeg set dem til det dobbelte. Jeg har nu købt mine for flere år siden hos Willabgarden hvor de
  også er til at betale.
  Vi samler snegle med lommelygte (skal have købt en pandelampe i år) , jeg har købt 2 af af de store pincetter til køkkenbrug og stillet dem udenfor til at samle snegle med. Vi tager dem med pincetten ned i en plastikpose og den forsegles tætsluttende. Er dit instrument godt giver jeg gerne de 400 kr, de snegle er en plage i haven. Jeg fik heldigvis en løglægger af min mand efter at jeg havde vist ham den på din blog (så får han nemmere ved at hjælpe mig med hullerne), så jeg kan vel selv klare snegle-kvaseren :-)

  Ønsker dig en Rigtig god weekend derhjemme

  Mette

  SvarSlet
 22. Kære Claus.
  Hvad der dog kan købes af smarte opfindelser. Jeg vil IKKE kloge i ´snegle-problemer´, der er endnu! ikke dræbere i mit område, men jeg har pindsvin som kommer på besøg, og klarer ´problemerne´, både de med og de uden hus. Pindsvin er effektive på dette felt, men skal naturligvis ha´ lidt til gengæld, ex. en god bolig med egen indgang ... På www.pinsvin.dk kan man læse mere om, hvordan man kan få disse snegle-jægere til ligefrem at bosætte sig i ens have, hvis en naturlig og giftfri løsning måtte ønskes.
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 23. Kære Iris
  Jeg har hele z pindsvinefamilier boende, men desværre også snegle. Måske giver jeg pindsvinene for meget foder?
  Mette

  SvarSlet
 24. Det ser meget effektivt ud og kr. 400,- er da godt givet ud. Den kan forhåbentlig holde et par sessoner.
  Har dem i forhaven, de stygge bæster,hvor de trives gevaldigt..:(
  Til sommer skal hele forhaven graves op også håber jeg at gravemaskinen tager de flæste bæster med..:-)
  God arbejdslyst, go for it Claus..!

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 25. Hvis den virkelig virker giver jeg gerne 400 kr for den! Afventer din dom efter afprøvning:)

  Kh Gitte, Viborg

  SvarSlet
 26. Yrk...
  Jeg har end ikke turde se den video, aldrig sket før med dine videoer Claus!
  Jeg lider af stor sneglefobi og dræbersneglene kommer ind på en klar 1.plads. Heldigvis har jeg ikke den store plage (endnu!) af disse ulækre skabninger. Sidste år var jeg oppe på 10 stk som brutalt blev snigmyrdet med hakkejernet! Til skræk og advarsel for eventuelt slægtninge lader jeg ligene ligge, hvor likvideringen har fundet sted. Gerningsstedet inspiceres jævnligt i timerne efter om nødvendigt med lommelygte for at se, om der er familierelateret aktivitet. Hidtil har det endnu ikke været nødvendigt at etablere massegrave, udsætte fælder eller bruge gift. Dagens sidste haverunde foregår bevæbnet med nyslebet hakkejern, ingen snegle hverken med eller uden hus, skal føle sig spor velkommen på matriklen. I tilfælde af en større invasion (må Gud forbyde det!)vil jeg straks gribe til grovere metoder!
  Jeg vil ønske dig god kamp mod skadedyrene med både hegn, overklipningsogputiposeredskabet - ja, selv med GIFT!
  Fobihilsner fra Pia

  SvarSlet
 27. supersmart sneglehapser. Alle til rådighed stående midler skal i brug mod de slimbæster., Men Claus , det er nok ikke liige høns du skal satse på i din have, de kan ofte være de rene "skrabegravemaskiner" og ødelægger de små nye planter, det er kun de racer med fjer på fødderne der er lidt blidere,. Men det er da hyggelig at de tusser rundt i haven, så må man prøve at lukke øjnene for de ødelage planter.
  håber alle jordejere bekriger sneglene, de må ikke få nogen ro nogen steder bæsterne.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 28. Vi har i flere år haft snegle. Et år var de overalt - endda på vinduerne og inde i stuen. En tur ud efter en regnbyge var en grim oplevelse. Men en indsats i 2 år med en havesaks stort set hver aften og efter regn, har hjulpet. Sidste år, i den våde sommer, måtte jeg tage enkelte i køkkenhaven.
  Mine fritgående høns vil i øvrigt ikke spise sneglene, men jeg tror, at de enten har fået naturlige fjender eller sygdom, da de ellers ikke ville kunne gå så meget tilbage på så kort tid, når man som os bor med marker og skov som nærmeste nabo.
  Held og lykke med bekæmpelsen. Et tip: du ved du har snegle, når stedmoderblomsterne i krukkerne ser mærkelig spist ud og dine tagetesspirer/blomster forsvinder!
  Til gengæld har du morgenfruerne i fred.

  SvarSlet
 29. Du har fuldstændig ret Claus, jeg har kun 1000 m2 at boltre mig på. Det var også mest antallet af de slimede jeg tænkte på. Hvor heldigt jeg ikke er løbet overende af dem endnu. Men skulle det ske ville jeg ikke tøve med at anskaffe det viste værktøj. 400er trods alt hurtigt tjent ind, når man tænker på den appetit de bæster har.
  Hilsen,
  Lis

  SvarSlet
 30. Sikke smart - jeg vil med glæde give 400 for den.. Vi blev indvaderet af snegle sidste år - æv!! Overvejer faktisk at anskaffe mig et par moskus ænder... ;0)
  God aften.

  SvarSlet
 31. Hej Claus. Jeg har en krukke med salt stående i haven og der smider jeg dræbersneglene ned i når jeg finder nogle. De dør omgående. Sidste år dryssede jeg også salt på fliserne rundt om mit jordbærbed. Det virkede som en fælde - sneglene blev lokket af de modne bær og døde da de krydsede saltet, og jeg så ikke noget videre til dræbersnegle resten af sommeren. Er metoden for barbarisk? Effektivt er det i hvertfald!

  SvarSlet