De skærmformede træer

I, der følger med her på bloggen, vil huske, at jeg for en god måned tid siden fik leveret et ’læs’ skærmformede træer – Gleditsia ’Sunburst’ - fra Holland.

 

20120125_124725

 

Dengang fortalte jeg ikke, hvordan de skulle anvendes, fordi jeg fandt det for besværligt.

Men, som I ser her, er de nu gravet ned i det store bed nede ved vejen. Her danner de et rektangel, der er åbent ind mod haven. Der er altså træer på de tre sider.

 

20120125_124659

 

Som de står der nu, bliver man næsten helt søsyg at se på træerne. Der er indkøbt pæle – to 250 cm høje til hvert træ – og de er malet sorte. Når stammerne ved hjælp af pælene står helt lodrette, skal skærmene spændes sammen. Ved ikke, hvor længe dette ’korset’ skal bruges. Det skal i hvert fald ikke fjernes for tidligt. Tre-fire år er nok et meget godt bud.

 

20120125_124737

 

Jeg satser på, at de skeletter, som de vandrette grene er spændt fast til, bliver stort set usynlige, når det hængende gule løv åbner sig. Jeg tror, det bliver ret flot med de røde blodblommetræer øverst i haven, de grå nordens oliven længere nede og nu de gulløvede Gleditsia nederst.

 

Jeg er vild med formede træer. Ikke sådan nogle puddelhundeklippede japanske nogle, men træer som tilfører haven noget arkitektonisk i stil med de paraplyformede avnbøgtræer omkring The sunken garden.

21 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Det bliver med garanti flot. Jeg er frygteligt nysgerrig for tiden omkring det med de geometriske former sammen med det mere vilde, da jeg er blevet ejer af naboens grund (uden hus!), og som jeg her i vintermånederne laver planer for.

  SvarSlet
 2. Hej Claus. Jeg tror, det bliver så flot med det gule løv og de røde blodblommetræer. Det er nogle farver, der giver et flot spil og så er det et ekstra plus, at træerne er formet. Det må bare blive så flot i din have. Jeg er noget imponeret over, at du kan blive med at forskønne og forbedre haven, når den i forvejen er så fantastisk! Men sådan er det vel, når man har med levende ting at gøre, man skal hele tiden forbedre, forskønne, flytte rundt og så videre for at planterne kommer til at klæde hinanden bedst muligt!

  SvarSlet
 3. Jeg er slet ikke i tvivl om at det bliver super godt Claus.....og jeg tror din formodning om at skelletet bliver skjult efter løvspring kommer til at holde stik.

  Dorthe

  SvarSlet
 4. Hallo Claus,
  This tree is very well know to me. When I look out of my kitchen I can see it in the garden of my neighboughr across the street. Even when the weather is grey the leaves of this tree makes you think the sun is shining. I wish you all the best with your new treasures.
  Marijke

  SvarSlet
 5. Nådada, det er noget af et projekt. Det ser pusseløjerligt ud nu, men når først det smukke løv springer ud, bliver det fantastiskt. Hvad med din vidunderlige Constance? Klatrer hun ikke op i træerne? Smukt bliver det. Sidder her og spekulerer på, hvordan du dog kommer på alle de spændende idéer :0)

  SvarSlet
 6. hej
  de ser spænde ud, jeg må da vist lige forbi din have en af dagen og se lidt nærmer ude fra vejen på de der træ stativer... glæder mig da til at se det når der kommer grønt på dem.

  SvarSlet
 7. Kære Nette - nej roserme skal bæive nede på hegnet. Der er også et slip på ca. en meter ind til hegnet.

  SvarSlet
 8. Hej Claus.

  Hvad du dog finder på! Det meste af det du fortæller om og viser på bloggen kan jeg levende forestille mig, men her giver jeg fortabt. Jeg glæder mig rigtig meget til at se resultatet, for jeg tvivler ikke på at det bliver flot - som altid.

  Hilsen Jette, Kr. Hyllinge.

  SvarSlet
 9. Det bliver spændende at følge, når det hele er sprunget ud!
  Flot med så store træer..

  SvarSlet
 10. Gleditsia "Sunburst" har smukke gul bladene. Det er utroligt smuk træ, synes jeg. Men det er svært at forestille mig hvordan vil ses formerede Gleditsia.. Tror at din træer vil være "top of the pop".

  SvarSlet
 11. Kære Claus.
  Et fantastisk projekt som jeg er dybt fascineret af. Prøver at forestille mig, hvordan det vil komme til at se ud, i helhed, til sommer, sammen med de andre smukke træer. Spektakulært. Jeg er så nysgerrig på at spørge, ´Skeletterne´ til Tretorn´s kroner, er de lavet af et materiale som med tiden forgår og forsvinder (er det meningen?) eller skal de blive permanent, som ´støtte´? Det bliver vildt flot er jeg sikker på, og jeg glæder mig allerede til at se billeder af din kreation. Du er eminent Claus.
  God aften, Kh.Iris.

  SvarSlet
 12. Jeg er vild med de passager der bliver fordi du lader træerne vokse over stierne flere gange, og man dermed kan gå under den svævende hæk. Rigtig spændende. Kærligst Dorrit i Ronnrby

  SvarSlet
 13. Kære Claus

  Gleditsia er helt sikkert et flot træ og I har plantet dem flot, jeg tror det bliver nemmere at danne sig et overblik over dit flotte kunstværk. når der kommer blade på og der kommer en helhed i hele bedet.
  Avnbøgtræerne oppe ved The sunken garden er bare det store hit og passer så flot til det haveafsnit, det er både til kryds og slange.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 14. Kære Iris - nej, skeletterne skal fjernes på et tidspunkt.

  SvarSlet
 15. Det er det, der er SÅ spændende ved at følge med i din have på din blog!!!For nu beskriver du fra tanker til udformningen af havens designmæssige form. Vores haver er hele tiden i udvikling. Når man har arbejdet med have i flere år og som du med meget stor proffesionalisme, så kan jeg godt lide din iver for at raffinere haven endnu mere!! Din have er jo i særklasse, men du bevæger dig videre endnu...
  Anne-Mette.

  SvarSlet
 16. Puddelhundeklippede træer. Det er da et fantastisk udtryk.

  SvarSlet
 17. Selv om det umiddelbart ser lidt sjovt ud, så er jeg sikker på at det nok skal blive godt i sidste ende.
  Jeg glæder mig meget til at følge udviklingen af disse træer. Og jeg kendte dem ikke i forvejen, så på den måde er det ekstra sjovt at komme til at følge på sidelinjen.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 18. Kære Claus.


  Jeg er også vild med formede træer.
  Har plantet en del Amerikanske Poppel forskellige steder som jeg vil forme,har valgt dem fordi de kan tåle rigtig meget blæst.
  Glæder mig til at følge dine Gleditasia.

  Kh. Margrethe
  fra det vindblæste Mors

  SvarSlet
 19. Det ser godt nok spændende ud, jeg glæder mig til at følge med:)

  SvarSlet
 20. Ser rigtig spændende ud - men lidt svært at hitte ud af perspektivet i haven.

  Glæder mig at følge projektet.

  Hav en god dag - hilsen Trine

  SvarSlet
 21. Kære Claus

  I juni sidste år var jeg med 5 andre havetossede kvinder på haverejse i England - vi boede i Moreton-in-Marsh på det mest fantastiske "self-accomodation" sted med træer a la dine. Rigtig flot.
  Har kolonihave i nærheden af dig, - du ved hvor! - bor på Fedet og kører næsten hver dag forbi din have: Tak for synet - året rundt! - tager gerne et foto af dine krukker ved indgangen om foråret!
  Mange hilsner og tak for inspirationen
  Mai-Britt

  SvarSlet