Den mørke hyld - igen

Forleden skrev jeg om, hvorledes jeg holder den mørke hyld i ave ved at klippe den ned.

 

080622_15564_

 

Her ser I, hvordan busken ser ud omkring sankthans. Er ret sikker på, at billedet med de lyserøde til pink blonsterskærme vil få mange til at ønske sig denne herlige vækst.

35 kommentarer:

blomsterhatten sagde ...

Ja det har du ret i derfor kom den da også ind i min have sidste år ,men blev også fristet af en med hvide dobbelte blomster så det er jo spændende hvordan de arter sig.
Hilsen Helle

Vivi sagde ...

Den er helt sikker fantastisk smuk :-)

Fru Friis sagde ...

Åhhh NEJ!! Så har vi balladen.... - hvor pokker kan jeg skrue den ned henne...!!??

Marianne sagde ...

Velkommen hjem, Claus. Håber alt er som det skal være på matriklen.

Den sorte hyldemor står allerede på min "købe-have-ting-for alle fødselsdagspengene-liste". Lige under rosenbuen fra Bilka, ved du nok. ;)

Aftensmil fra Marianne med
Den Helbredende Have

Anonym sagde ...

Kære Claus

Velkommen hjem til din hjemmelige idyl, håber at du ikke har forsømt alt for meget de sidste 3 uger.
Ja, denne hyld må helt sikkert finde vej til matrikel her også, ligesom mange af alle de andre herligheder du lokker med.

Knus herfra det midtfynske, Pia

Hanne, Tilst sagde ...

Jeg har skam lyst, ja meget lyst til en rødbladet hyld. Men der hvor jeg tænker den skal være, tænker min bedre halvdel ´noget lysende grønt bladværk´. Der er vi lige nu, flere diskussioner skal tages, godt vi hygger os i mens.

Hvis det skal være ´noget gulbladet´, skal det være en busk-agtig ting, der kan klippes ned hvert forår. Nogen der har forslag?

Måske blærespirea ´Darts gold´.

Pia Jensen sagde ...

Hm ... - det kan du vist have ret i. Jeg tror da helt klart, jeg vil lade den komme ind i mit staudebed ...

Anonym sagde ...

Bænken er nu heller ikke så tosset, de klæder hinanden

Velkommen hjem igen

Mette

Anonym sagde ...

Og du har da igen fuldstændig ret kære Claus. Lækkert, lækkert, lækkert:-) de bedste hilsner Betina Nielsen

Anonym sagde ...

oj blomstrer den virkelig selv om du klipper den hvert år?? Så kan det være jeg skal skrive den på min ønskeliste aligevel, for det er godtnok et pragtfuld skue du viser der.
Appro pragtfuld,, så har jeg endnu en gang læst din bog om juleroser og påskeklokker, den blir slidt op den bog, og de billeder, skønne, jeg længdes efter mine påskeklokker kan komme frem af deres grantelt igen, både dem fra Spiren og de "almindelige".
Får jeg den mindste chance igen for at køre til Skælskør, så er jeg der som et søm. Dine billeder gir ekstra næring til helleborusfeber, hihi. Men det er vist en "sygdom" der er ret smitsom, men af den hyggelige slags.
Kom godt hjem,
kh Gunvor

Lene sagde ...

Den mørke hyld er meget smuk. Kunne godt være et ønske til haven :)

Lavendelfryd sagde ...

Det her går slet ikke. Den er noget så fin, men nu må det have en ende. Indkøbslisten for 2012 er allerede meget lang - for lang! Ihh......

Brenda sagde ...

Dear Claus - I feel like I have just opened a wonderful present finding your blog and the beautiful pictures of your garden. I am now a faithful follower. Thank you for brightening a winter day in Canada.

I hope this translates ok :)

Laila i Ungarn sagde ...

Det der var nesten dårlig gjordt. Sååå vakker..,og her trives jo hyll over all måte, også kan jeg ikke få fatt i en med mørke blader. Skam på Bilka som ikke sender til utlandet. Får lete videre, må må kanskje ikke få alt man ønsker seg? Eller....

Merete sagde ...

Jo den er bestemt skøn ..

Ole´s have sagde ...

Det er også en virkelig skønhed som da også har været på min ønskeliste længe.
Jeg er spændt på snart at se min blog på din blogroll.
Jeg sendt et link i sidste uge.

Lise Halager sagde ...

Har lige brugt oceaner af tid på din blog. Alle de skønne billeder og dejlige historier.
Nu må foråret gerne komme an :o)
Har i dag nydt solens stråler og bl.a. taget billeder i haven. Glæder mig vildt til at kunne få jord under neglene igen.

Jeg vender helt sikkert tilbage. Man kan jo nærmest fornemme sol og sommer her i frostvejret, ved at kigge med hos dig :o)

Ha en dejlig aften - ude godt men hjemme bedst.

Kh Lise

Claus Dalby sagde ...

Kære Ole - ved ikke, hvem du har sendt et link til. Ikke mig! Jeg skal nok sætte dig i min blogroll, der er bare lidt problemer med den lige nu.

Anne (Moseplassen) sagde ...

å kjære deg!
For et inspirerende bilde :) Jeg har den på listen over planter til hagen her allerede, men nå ble den oppprioritert gitt.

Jeg ser kommentaren like over her og tenkte faktisk på deg før i dag. Jeg har nemlig også problemer med blogrullen, og det viser seg at det er en vidstrakt bug som kommer av at våre blogglister har for mange på! Problemet oppsto nå etter at Blogger hadde noe omlegging. Jeg veit det er rapportert inn til Blogger, så da får vi bare håpe Blogger fikser problemet, de er ikke veldig ivrige på å få fikset sånne problemer dessverre.

Anonym sagde ...

Hej Claus

Ja, den er bare så skøn. Fik en for et par siden. Den blomstrede bare så flot i sommers. Nu har jeg guld og hvide farver i min baghave, men den bliver altså ikke gravet op.

Knus fra janne i Greve

Claus Dalby sagde ...

Kære Anne - jeg troede, at det var mig, der var noget galt med ang. blogrollen. Nu ser jeg, om det løser sig selv.

Anonym sagde ...

Tak for endnu et godt råd. Var ved at blive nervøs for at jeg skulle flytte den, fordi den er blevet for stor. Nu bliver den bare studset.
Hilsen,
Lis

Anonym sagde ...

Hej Claus
Er også den lykkelige ejer af sådan en hyld, og blomsterne er fuldstændig fantastiske. Jeg har også den alm hyld i haven og det sjove er at fuglene kun går efter den røde hyld, og lader dan anden være.
PS der fuldte ingen bænk med da jeg købte min hyld, mærkeligt ;-)

Kirsten Miran sagde ...

Kære Claus Dalby
Endnu en plante som jeg må have fat i. Hvor er den skøn. Også godt at man kan beskære den og der stadig kommer sådan et blomsterflor.
De bedste hilsener
Kirsten

Anonym sagde ...

Jep, den er flot!
Mener ganske bestemt at du også har en gulbladet hyld (?) - nævner det fordi Hanne fortalte at hun måske måtte lade den mørke hyld vige pladsen for noget med gule blade ... Det ene udelukker altså ikke det andet :-)

Jeg synes nu personligt allerbedst om den traditionelle hyld, men er også fascineret af denne mørke. Så den dag jeg bliver den lykkelige ejer af en have, vil jeg finde plads til begge eksemplarer!

Bedste hilsener Lisbeth K

Anonym sagde ...

Den er rigtig flot. Men "dufter" den ligesom almindelig hyld, når den kommer ind?
Hilsen
Vibeke Andersen

Anonym sagde ...

Hej Claus,
den var dog fantastisk.
Har jo set den før, men ikke vidst at den var så smuk i blomsterne.
Helt klart et 'must' til den have jeg skal til at dele op i 'rum' ;-)
Kan den bruges til hyldeblomstsaft eller bærsaft?

Kh Helle Torning, Fyn

Anonym sagde ...

Hyldeblomstsaften blier svagt lyserød, endnu et plus ved busken
Kh Jytte

Jytte sagde ...

Min røde hyld var blevet lidt ranglet af at stå i potte i et par år eller tre, så sidste sommer klippede jeg den en smule mere åben - det gav de yndigste skyggetegninger på væggen bagved à la kinesisk havekunst (i al beskedenhed forstås). Desværre kan jeg ikke finde ud af at sende dig et foto, Claus, men jeg er sikker på, at du med din fantasi kan forestille dig virkningen.
Happy Armchair Gardening,
Jytte
www.danishknitdesign.com

Mette sagde ...

Endnu engang en smuk plante - den ville være smuk op ad mit stengrå stakit, i det bed der indtil videre ikke vil lykkes for mig.
Og ja, endnu engang gør du ønskesedlen længere!! Tsk tsk...

Anonym sagde ...

Tak for oplysningen Jytte, nu er det helt sikkert hvad der står på diverse gavelister til Mors Dag eller fødselsdag ...
Kh Helle Torning, Fyn

Anonym sagde ...

Hov kom lige til at tænke på kunne godt bruge det korrekte latinske navn når nu man kommer til planteskolen. Er det noget med Sambucus Nigra eller ????
Kh Helle Torning, Fyn

Claus Dalby sagde ...

Kære Helle - Sambucus nigra 'Black Beauty'. Held og lykke ...

Anonym sagde ...

Hej Claus,

Her må jeg altså også lige være med. En smuk, smuk hyld. Jeg anede ikke, at en sådan eksisterede. Vi har masser af den almindelige hyld. Vi går og skærer ned p.t. - de er næsten blevet til træer. Men den må jeg absolut på jagt efter til foråret.

Kjærligst Hannemor

Anonym sagde ...

Kære Claus,
TUUUSIIIND tak så kan manden nemlig bedre finde ud af hvad han skal spørge efter ;-)
Kh Helle Torning, Fyn