Der findes nok ikke den have ...

… som ikke kan byde på mindst en klump løjtnantshjerter i foråret. Jeg har adskillige, og noget af det, jeg skønner allermest på, er de kobberbrune stængler.

 

_20100425_132417

 

Hurtigt går det, når de først skyder i vejret, og snart sender de vandrette skud ud.

 

20090505_154147

 

Det er fra dem de små pink hjerter hænger. Læg mærke til, hvor fint de rent farvemæssigt afløser de små botaniske tulipaner. Det er selvfølgelig ikke et tilfælde!

11 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Nej da, der er vist ikke noget tilfældigt i din smukke have.

  Håber alt går godt i Skagen --
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 2. Hei!
  Løytnanthjerte er en herlig staude, enig med deg, Claus. I fjor oppdaget jeg liksom lillebroren til løytnantshjerte på ny; nemlig småhjerte. Makan til lang blomstringstid skal man lete lenge etter.
  Helt nydelig samplanting hos deg! Ja, sukk, man kan lengte til våren når man ser slike fine bilder. Og de bildene fra innlegget under i hvitt og gult likeså. Helt nydelig, og med huset i bakgrunnen....vakkert!

  Ha en fortsatt fin helg!
  Trine

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Tilfældighedernes gang tror jeg ikke findes i dit univers, hvor alt plejer at være veltilrettelagt ned til mindste detalje. Jeg tror, at jeg har ret. Flot kombination mellem "hjerterne" og de botaniske tulipaner, som selvfølgelig går op i en højere enhed.
  Forsat god aften til dig oppe i nord.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 4. Hej Claus.
  Mine er hvide, jeg syntes at de er så eventyrlige.
  Kh
  Karina

  SvarSlet
 5. Og der findes heller ikke nogen haveblomst der er så smuk som løjtnantshjetet...også selvom der hersker noget mere tilfældige tilstande i min have...

  SvarSlet
 6. Hvor er det godt at se løjtnantshjerter igen havde næsten glemt hvor skønne de er, plejer at ha mange af dem i min forårshave, men desværre vil de ikke gro her hvor vi bor nu, måske jeg skulle gi dem en chance på ny i dette forår, ellers må jeg nyde dem på dine billeder,håber du nyder dit ophold her højt mod nord ??? her kan være så vildt og smukt på denne tid af året, mange varme hilsner fra en nordbo

  SvarSlet
 7. Kære Claus,
  Jeg har faktisk ikke løjtnantshjerte. Jeg syntes den er meget yndig også i hvid. Men jeg er blevet opmærksom på, at jeg nok skal begrænse mig lidt mere end tilfældet er. Men hvem ved måske en dag....
  Det ser virkeligt yndigt ud på den måde du har timet det, løjtnatshjerte med de mørkere tulipaner :-D !
  Rigtig god søndag
  Gro

  SvarSlet
 8. Jeg hadde to løytnanthjerter i hagen, men i det siste så har dem blitt så små og vil liksom ikke helt. Tror jeg må undersøke dem litt nærmere til våren. Herlige bilder!

  SvarSlet
 9. Hej Claus
  Virkelig skønne forårsbilleder - Jespers ide med en bog om fotografering var måske ikke så tosset?
  Mine løjtnanthjerter er hvide, også sammen med mørke tulipaner, men har dog drømme om også at have pink løjtnantshjertet. Det må der kunne findes en egnet løsning på, selv i min almindelige størrelses parcelhushave.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 10. Jo så menn finnes det hager UTEN løytnantshjerter..:)) heldigvis er smaken som baken, nemlig delt.
  Riktig godt nyttår og hageår der nede blant de claus-industrielle- mengdene, en fryd å se!
  Hilsen Tone

  SvarSlet