Efterlysning

Det er ikke første gang, jeg kommer med denne efterlysning her på bloggen, men da jeg kan se, at der hele tiden kommer nye læsere til, er her altså lige et opråb til.

 

Da jeg i 2007 udgav ’Drivhusdrømme’, var jeg slet ikke klar over, hvad den bog ville komme til at sætte i gang. For i årene efter udgivelsen har jeg modtaget rigtig mange billeder og breve fra folk, der har bygget fantasirige, flotte og imponerende drivhuse, væksthuse og orangerier.

 

Når jeg skrev bogen, var det fordi, jeg selv manglede den, da jeg for små ti år siden besluttede mig for at bygge et rigtigt orangeri af træ – et orangeri, som jeg kunne holde frostfrit om vinteren. Sådanne bygninger var der ikke mange af dengang. Jeg søgte i inden- og udenlandske bøger, og selv om jeg ikke fandt det, jeg var på jagt efter, lod jeg mig ikke stoppe.

 

clausdalbyblog3[1]

 

Først skitserede jeg mine ønsker på et stykke papir og fik senere et arkitektfirma til at rentegne skriblerierne. Et lille års tid efter stod mit halvtreds kvadratmeter store væksthus færdigt. Og derefter skrev jeg så ’Drivhusdrømme’.

 

clausdalbyblog2[1]

 

Jeg er utrolig imponeret over alle de fotos af spændende bygninger, som er blevet sendt til mig. Så nu har jeg besluttet mig for til efteråret at udgive en ny bog med Skandinaviens mest fantastiske væksthuse. Jeg vil stadig gerne modtage billeder af særlige huse. Ikke færdigproducerede, men huse fremstillet med hittepåsomhed og kreativitet. Til sommer vil jeg køre Skandinavien rundt og fotografere, så jeg vil også gerne have henvendelser fra Sverige og Norge.

 

I kan kontakte mig på claus@klematis.dk

24 kommentarer:

 1. Den bog vil jeg glæde mig til. Pøj pøj med bidragene :)

  SvarSlet
 2. Kære Claus, kender du Isas Trådgård? www.isastradgard.blogspot.com Hun har det mest bedårende drivhus selvbygget af genbrugsmaterialer. Helt fantastisk, lige til de inderligste drivhuslængsler..

  SvarSlet
 3. Kære Anette - fint tip. Tak. Og herligt, at Isa ikke bor alt for langt mod nord.

  SvarSlet
 4. Hej
  Den bog MÅ jeg eje. Glæder mig allerede

  kh Lena

  SvarSlet
 5. Kære Claus,
  Så sidste år et program på Sveriges TV, og i det program sås et dejligt væksthus (der også vandt konkurrencen).
  Hermed link - hvis det kan bruges til noget overhovedet.
  http://www.tv8.se/tradgardstoppen/tradgardarna/avsnitt-2-solhem/pgm-2-solhem

  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 6. Kære Karen - pragtfuldt hus. Tak ...

  SvarSlet
 7. kære Claus,
  - næppe er et projekt (bogen om hvide haver) færdigt, før det næste banker på ...
  Er sikker på, at det bliver et hit som alle dine andre bøger - god jagt :D

  kh
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  - Hvor private (og små) skal de drivhuse/væksthuse være?
  Jeg vil blot nævne at på Skäret har de også et fint væksthus, men det er naturligvis noget helt andet når det bruges til servering. Det er primært derfor og ikke pga. væksterne at det er bygget. Men det ser fint ud alligevel, selvom det aldrig ville passe ind i en privat have.

  http://www.fl-lundgren.se

  Hvis du er på de kanter, er jeg sikker på du vil kunne fornøje dig med eftermiddagskaffen hos Flickorna Lundgren. (Har nævnt det før, men nu kan andre også lige se det). Under deres "historik" kan man se væksthuset.

  Kærlige hilsener Lisbeth K

  SvarSlet
 9. Kære Lisbeth - de er på listen

  SvarSlet
 10. Du er et oppkomme av gode ideér til nye bøker, Claus! Jeg skal se meg litt rundt om jeg finner fine drivhus som kan lokke deg til Norge :)

  SvarSlet
 11. Hittade en sida och kom att tänka på dig! Dessa verkar ha byggt sitt växthus under 2011. Det ser helt underbart ut!!!
  http://esterstradgard.blogspot.com/
  Hälsningar
  Anna

  SvarSlet
 12. Kære Ninni - ja, du må altså finde nogle norske drivhuse til mig. Her er jeg stærkt i underskud.

  Kære Anna - ja, det er et rigtigt fint hus. Jeg har hørt om det før, men er rigtig glad for, at du skriver om det også. Bliv endelig ved med at sende ideer.

  SvarSlet
 13. Jeg la ut en forespørsel på Hagesiden på Facebook, her når jeg mange :)
  https://www.facebook.com/Hagetips

  SvarSlet
 14. Claus, jeg sitter akkurat og leter etter fine drivhus (som kan kjøpes) for en bloggpost jeg lager til Moseplassen og har i min jakt på det unike kommet noen ulike svenske firma som både har ferdige modeller, og som spesialtegner. Er dette interessant for deg, eller vil du ha helt hjemmelagde drivhus?

  SvarSlet
 15. Kjenner du til Ramme gård, Claus? Her bruker de drivhuset til café i sommerhalvåret. I tillegg har de det jeg vil påstå er Norges fineste park, man blir hensatt til en annen verden når man vandrer den, ledsaget av hyppige gisp :). Du kan ta en titt her
  http://www.rammegaard.no/diversen-cafe
  og se om du finner noe av interesse

  SvarSlet
 16. Kanskje huset til lineca kunne vært noe?
  Her er link; http://linecashave.blogspot.com/

  Jeg har også hus, men det er nok ikke av den typen du leter efter..

  SvarSlet
 17. Kære Anne - det er OK, at det er færdige drivhuse, hvis de ligger i skønne omgivelser. Og ja, jeg er især interesseret i specialtegnede huse.

  Kære Ninni - Ramme gård ser rigtig fin ud. Vil jeg glæde mig til at gæste.

  Kære Snuffeldyr (herligt at høre fra dig, det er da vist lang tid side). Linecas fine hus kender jeg godt.

  SvarSlet
 18. Hei Claus!

  Damene tipset meg om etterlysningen din så nå har jeg sendt deg en mail. Artig å høre du kjenner til drivhuset mitt fra før.:)

  Jeg vil også anbefale Ramme. Det er magisk der.

  Lenge siden jeg har vært innom her nå. Har hatt hagesøvn i vinter. På tiden å våkne opp igjen.

  En dame ved navn Anna på Møn har et kjempestort drivhus som hun og mannen har bygget. Det er snakk om mere et orangerie, meget høyt under taket sikkert minimum 40 kvadratmeter. Hennes navn er Anna Sylvest Hansen. Du finner henne lett på Facebook eller sikkert i telefonkatalogen i dk. :) Hun har forøvrig en meget vakker hage ellers også hvor jeg har vist bilder fra i bloggen min.Hun har forøvrig hele tre drivhus. ;-)

  Lineca

  SvarSlet
 19. Hej Claus!

  Den boken ser jag mycket fram emot! Jag är numera lycklig ägare till mitt eget drömväxthus men jag slutar inte att älska nya vackra glashus. Jag tyckte Mikkel Birks växthus i ditt inlägg för ett tag sedan var väldigt fina - och prisvärda! Lycka till med boken!

  Knus fra Malmö
  Elin

  SvarSlet
 20. Hej,

  kender du den blog fra Norge?

  http://www.fredholm.no/byggverk-i-hagen-%E2%80%93-del-2-%E2%80%93-drivhuset/

  SvarSlet
 21. Kære alle - tusind tak for tips. Kh Claus

  SvarSlet
 22. Nydelige Linda og mannen har laget en havestue som nesten er ferdig, kanskje den kan være av interesse? http://lindashagedrommer.blogspot.com/2011/09/grillstuen-var.html

  SvarSlet
 23. Ops jeg ser ninni har vært ut her...

  Men jeg vil få anbefale deg og titte inn her; et helt egendesignet og vakkert drivhus i herlige omgivelser
  http://tyras-potager.blogspot.com/
  Mulig du er blitt tipset allerede...

  SvarSlet
 24. Dette blir en spennende bok. Noe å ønske seg. Vårt drivhus er nok ikke blandt de mest spesielle og kanskje ikke helt hva du ser etter til en bok. Men spennende som vårt første forsøk er det. Hjemmetegnet og selvsnekret, og av gjenbruksmateriale. Ser frem til mange spennende stunder fremover.

  http://4ikiellandsgata.blogspot.com/2011/09/drivhuset-nrmer-seg-slutten.html

  Vibeke og Sven

  SvarSlet