En rigtig darling

Det er svært at sige, hvor mange forskellige planter, jeg har i haven, men tager jeg sommerblomster og løgvækster med, er det helt sikkert et godt stykke over tusind.

 

_20100619_112451

 

Når jeg nævner det, skyldes det, at det altid er de samme fire-fem planter, havegæster bemærker. Det var sådan nogle, Anne Just betegnede som ’showstoppere’.

 

20090607_182403 20090530_163013

 

Jeg ved, at jeg har skrevet om dem flere gange før her på bloggen – de fantastiske langsporede akelejer, Aquilegia chrysantha, der også kendes under sortsnavnet ’Yellow Bird’.

 

20090530_163112

 

Når jeg nævner dem i dag, er det fordi, de sås fra frø, så hvis I støder på dem, hvor I handler, vil jeg anbefale, at I køber en pose med, hvis I kan lide dem.

 

Aquilegia-Chrysantha[1]

 

Det er en meget smuk akeleje med lang holdbarhed.

13 kommentarer:

 1. Kære Claus.

  Er det Anne, der har begået den smukke aquarel?

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Åja, denne er rålekker! Jeg sådde den i fjor, så jeg håper den dukker opp i potten i år =)

  SvarSlet
 3. Kære Zeb,

  nej, den er fra en bog.

  SvarSlet
 4. Det nederste foto - minder om en kolibri - så jeg forstår godt navnet yellow bird.
  Det er sådan en dejlig plante, også selvom de ikke er langsporede. Man kan bare ikke blive træt af dem!

  SvarSlet
 5. Den er så smuk og jeg købte faktisk også en sidste år :-)Jeg håber da den dukker op i år, for jeg har ikke frø.....
  K. Gro

  SvarSlet
 6. Den er nemlig noget helt for sig selv. Ikke mindst på grund af et spændende løv :O)
  Finder du/I den ikke der hvor du/I normalt handler, er det en af de Akeleje frø jeg har til salg i min shop - hvis jeg må være så fri!!

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Den ligner den akeleje, jeg såede fra frø for 3 år siden. Frøene fik jeg fra min vens have i Colorado, han syntes, jeg skulle have dem med hjem, da akeleje er Colorado's state flower og hedder Columbine. Min blomstrede for første gang i sommer, og hvor er den smuk, statelig og blomstrer utrolig længe. For mig én af de kæreste blomster i min have.

  Kh Gitte, Viborg

  SvarSlet
 8. Allerede for flere år siden forelskede jeg mig i denne dejlighed. Og efter mange forgæves forsøg, hvor den er gået ud, der hvor jeg omhyggeligt har plantet den - har den nu selv fundet et sted hvor den trives - midt mellem brostenene i vores indkørsel ! Men hvad gør man ikke for så skøn og smuk en lille lækkerhed, så al færdsel må vige udenom :-) Havehilsen Lise i Højbjerg

  SvarSlet
 9. Hej Claus
  og mange tak for det indlæg..
  Afventede lige netop dette indlæg om den gule langsporede akeleje, som jeg oplevede i din have i sommers. Og så fandt jeg tilmed også ud af hvem der kan sælge mig frøene - fantastisk.
  Mange tak og rigtig god weekend.
  Kh Michael

  SvarSlet
 10. Jamen der er den jo den gule skat. Det er en af de få planter jeg SKAL have i år. Lige siden jeg så den sammen med andre vækster i en af dine uundværlige bøger og her på bloggen har jeg været SÅ forelsket. Jeg er ganske enkelt solgt, når jeg ser dine lysegule sammensætninger. Suuuuk ja.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 11. Din blog er meget smagfuldt. Blomsterne er smukke. Jeg værdsætter dem en masse, de også tage sig af min have og have.

  Greetings.
  Pekota
  http://pekota-pekota.blogspot.com/

  SvarSlet
 12. Ingen skal beskylde deg for å være en gjerrig mann! Du er så snill som ønsker at vi andre også skal få ha vakkre smykker i hagen. Stor takk for at du unner oss det

  SvarSlet
 13. Lige netop den slags opmuntrende indlæg det er værd at vente på :-)
  Er vild med akelejer - også de langsporede. Dine billeder "sælger" dem jo også ret godt! Især akvarellen taler til mig.

  Hjerteligst Lisbeth K

  SvarSlet