Endnu en havebog

Omkring 1. marts udkommer endnu en havebog på Klematis, og den bog, det handler om her, er ikke skrevet af undertegnede. Jeg lover jer, at I godt kan glæde jer, for jeg har med stor glæde og læst teksten flere gange, og når jeg i morgen kommer til Skagen, er et af de første projekter, jeg kaster mig over. Jeg går i gang med tilrettelægning og layout af En haverejse til Sydengland, som bogen hedder.

 

En haverejse

 

Bogen er skrevet af Hans Peder Christiansen, som flere vil kende som haverejsearrangør. Det bliver et brag af en bog om nogle af Sydenglands skønneste haver, hvoraf jeg har besøgt en del.

18 kommentarer:

 1. Kære Claus

  Du har skrevet om denne bog og dens udgivelse før, hvor jeg var inde og kigge på linket. Det ser meget spændende ud. Jeg er normalt ikke en person som ville ynde at rejse med en større folk ukendte personer (sagde jeg som sprang på en Tour-de-Blog i sommeren 2011), men det ser absolut spændende og godt ud. Denne bog bliver vist en som jeg er NØDT til at erhverve mig, så jeg kan blive lidt klogere på de forskellige dejlige engelske haver. For. Jeg må jo af sted. På et tidspunkt.

  Tror snart jeg er nødt til at erhverve mig et bibliotek med alle de herlige bøger, du hele tiden frister med. Kan du ikke få Bilka til at lave sådan et?

  SvarSlet
 2. Hej Claus
  Dét glæder jeg mig til - altså til at læse om de skønne haver, jeg endnu har til gode ;)
  I Odense Afd. af Haveselskabet har vi allerede bestilt Hans Peder Christiansen til at holde et foredrag om samme emne - ganske vist først til den 5. november! Men så har vi jo god til at glæde os i ;)
  Du ønskes et dejligt, nyt haveår
  Marie-Louise

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Det lyder til, at det bliver en spændene bog, som man bliver nød til at have til huse også. Jeg havde lige siddet og tænkt på den i eftermiddag, hvornår det nu var den udkom. Håber at der er nogle gode billeder af de forskellige haver, nu er vi jo lidt forvente, ik" Claus.
  Husk at tage livrem og seler med til Klitgården, med det forbandet vejr metrologerne spår til os i morgen og overmorgen.
  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 4. ih... du milde... mit bogbudget for 2012 holder vist ikke... Denne bog er da et fuldkommen MUST-have for mig, som ellers har set en del i England, men ikke ret mange skønne haver.

  SvarSlet
 5. kære Claus,
  - det går galt med alle de fantastisk skønne bøger, du enten skriver eller udgiver, og som vi alle sammen bare bliver nødt til at få fat i :D
  Endnu en jeg bare godt kunne tænke mig - må lave mig en ønskeliste, tror jeg ...

  kh Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 6. PS til Nette:

  hvis du ikke har besøgt havelandet England før, så har du VIRKELIG noget at glæde dig til, og ovennævnte bog vil være et godt sted at starte ...
  Min mand og jeg har været på haveferietur til England et par gange - og det er bare vidunderligt. Vi drømmer om at kunne gøre det hvert år, men det har vi ikke helt 'tid til', som man siger ...
  Vi har været af sted kun os to - men personligt ville jeg ikke være nervøs for at tage af sted med Hans Peder Christiansen, tværtimod.

  God fornøjelse i havedrømmeland, indtil du kommer til det virkelige
  - du kan glæde dig :D

  kh Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 7. Jeg så bogen på Gardening.dk og var straks solgt, glæder mig HELT vildt. :o)

  SvarSlet
 8. Jeg må vist snart have et større hus, men alle de dejlige og uundværlige bøger, som du frister med.
  Rigtig god tur til Skagen, og pas nu på dig selv kære Claus. Det er jo ikke den bedste vejrmelding de lover.

  Knus - Madam Bæk

  SvarSlet
 9. Kære Claus.
  Omslaget til bogen fortryllede mig fuldstændigt. Mere Engelsk KAN det ikke blive, og se lige en ekstra gang, selvom billedet måske er taget for nyligt, kunn det ligesågodt have være taget for hundrede år siden. Dét er en side der virkelig fascinerer mig, for sådan fremstår engelske haver. På én eller anden måde ´tidløst´ og på en overordentlig smuk og betagende måde. Jeg tror på at bogen er en rigtig spændende bog, som jeg meget meget gerne vil ´rejse´ i. Glæder mig allerede, men udsæt nu ikke ´Den Hvide Have´, smiler, den skulle gerne udkomme til min fødsels dag ...
  Du ønskes et dejligt og behageligt ophold på Klitgården.
  Kærlige blæsende hilsener,
  Iris.

  SvarSlet
 10. Ja en have rejse til England (og italien) står bestemt på ønske listen. Er ikke helt sikker på mand og 3 børn er enige. Det må nok blive til en dejlig rejse via bøgernes fantasktiske verden. Så må jeg drømme mig til duft og varme. Godt nytår

  SvarSlet
 11. Kære Claus,

  uha uha...der var jeg lige ved at få mundvandet galt i halsen. Den bog bliver da Guds gave til alle anglofile havetosser. Den udgivelse ser jeg (også) utroligt meget frem til.

  Har du nogensinde overvejet at skrive en bog udelukkende om cottagehaver? Jeg ville (også) ELSKE sådan en bog:o) Ja, når man rækker en vis herre en lillefinger....!!!

  Hav en rigtig god tur op til Skagen. Håber at en masse inspirerende muser hopper op og gemmer sig i din kuffert, så forfatteriet går som en leg:o)

  Savlende knus

  SvarSlet
 12. Hej Claus
  Det bliver spændende læsning. Når ungerne ikke mere gider at tage med på ferie, skal vi på haverej...øhm ud og se den sydengelske natur. Min mand må så, når det bliver for meget med blomster parkeres på en lokal pub. Der er bare lige det med venstrekørslen, som ikke er min favoritdiciplin. Nå, det er vel ikke påkrævet at mestre, for foreløbig bare at læse om disse skønne haver - glæder mig!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 13. Tusind tak til Mette (i Horns Herred) for fristende rådgivning. Min menneskelige aflægger kan vel undvære mig i en uges tid.

  SvarSlet
 14. Hej
  Lyder som og ser ud til at være lige den bog jeg altid har gået og ønsket mig. Vi har flere gange snakket om en tur til England. Skulle måske prøve at dele sol og vind lige mellem Londons seværdigheder, deres antikmarkeder og deres meget roste haver.
  Hilsen GM

  SvarSlet
 15. Jeg har nettopp fått din bok.. "Hemmelige haver" i hus. Den er nydelig.. og så mange gode ideer som en får av å lese en slik bok.
  Takk og godt nytt år til deg!

  SvarSlet
 16. Det er da "frygteligt", endnu en bog jeg bliver nødt til at eje, og jo værre er, det ender sikkert med, at jeg bliver NØDT TIL at drage til England på havebesøg. Uha det bliver dyrt ;-)

  En bog om cottagehaver, som Tante Grøn foreslår, vil helt sikkert også have min store interesse :-))

  SvarSlet
 17. Kære Claus ... Godt at jeg har fødselsdag i maj.. For jeg ved hvad jeg ønsker mig.. Kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet
 18. Kære Claus - pokkers osse, at man ikke interesserede sig for "havebrug" i sine helt unge dage, da man boede et helt år i Cambridge og havde ALVERDENS TID til at drøne rundt i landet.
  Nu kniber det både med tid og muligheder.
  Så hvor er det godt, der er noget der hedder Forlaget Klematis og Claus Dalby samt clausdalby.dk!
  Det er jo forrygende, så meget vi oplever - og det uden at rejse os fra stolen.
  Det giver ganske vist ikke meget motion - men det må vi jo så indhente, når våren nærmer sig.
  Nu venter jeg med glæde på at rejse i Hans Peder Christiansens fodspor, når den udgives.
  Tak for det!
  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet