Faldt lige over ...

... nedenstående billeder, der viser espalierede æbletræer (eller er det pære-), der ligesom i forrige indslag danner skærme.

 

claus20110702_122323

 

Normalt ser vi espalierede træer opad mure, men de kan også stå frit som her.

 

claus20110702_122301

 

Billederne er taget i en af mine sydengelske yndlingshaver, Pashley Manor Gardens.

11 kommentarer:

 1. Det är så snyggt gjort med häckarna och träden! har varit där två gånger.
  Mariana

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Ja, nu kan jeg godt se hvad du mener med dine flotte Gleditsiaer nede ved vejen, det bliver rigtig godt.
  Det var noget der hjalp på forståelsen med de billeder du viser af pære/æble træerne. Tak for det, jeg kunne bare ikke lige vende det i oppe i mit lille kyllingehovedet.

  Knus endnu engang hernede fra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 3. Kære Claus - jeg er bestemt også beundrer af Pashley Manor Gardens! ..var der sidste år i midt juni. Det var egentlig ikke planlagt men haven fik vi anbefalet på turen af de lokale. Og heldigvis lod vi vejen falde forbi.

  Har du lyst, kan du se billeder fra vores visit på min blog: http://minhavedagbog.blogspot.com/2011/06/roserne-i-pashley-manor-gardens.html

  Vi fandt også imponerende mange fine eksempler på espalier i West Dean Gardens. Alt er så flot velholdt og virkelig gennemført... Haven er bestemt et visit værd, hvis man vil have inspiration til beskæring af træer og buske.

  God søndag aften til dig,
  kh. Lone

  SvarSlet
 4. Det giver en fantastisk effekt :) Skal nok blive godt i din have også.

  SvarSlet
 5. For filen da hvor ser det godt ud ♥

  SvarSlet
 6. Nå det er sådan det kommer til at se ud! Det giver lidt mere mening for mig. Spændende!

  Forresten kan jeg fortælle at jeg på min reklameapp. til min iPad, så at det græsgrønne flueskab og trækasse med 9 rum er til salg i Bilka nu.

  Bare sådan lige.... , hvis der nogen, der er brændt varme på de billeder, Claus lagde ud i efteråret. ;) og gerne vil slå til.

  Bedste hilsner
  Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 7. JA det er rigtig smukt! Tænk jeg lagde lige mærke til at der også er smukke roser og lavendel i bedene foran :-) Yndigt!
  K. Gro

  SvarSlet
 8. Det er bare SÅ smukt. Jeg har altid elsket espalierede æble- og pæretræer. Det er yndigt, fylder ikke meget og giver masser af frugt. Og akompagnieret af roser, små hække og lavendler, bliver det bestemt ikke ringere af. Sikke en drøm!

  /Maria

  SvarSlet
 9. Det ser rigtig fint ud.
  Ideen kan også ses i bogen "Køkkenhaven" af Richard Bird.
  Den er i øvrigt en god inspirationskilde til forskellige måder at lave kanter og/eller hæk på, særligt i en køkkenhave, men man kan jo godt mikse tingene :-)
  Fordelen ved en epsalieret "hæk" er at den ikke fylder ret meget, og man kan jo lave i hvilken som helst højde.

  Bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet
 10. ÅH hvor fint! Det er nøjagtigt sådan jeg drømmer om til min kommende urtehave! Har jo espalieret æbletræer i kolonihaven - gælder om at tænke kreativt i en lille have som gerne må være produktiv også.
  Så en 70 år gammel espalierindgang i Trädgårdsfredag. Så smukt!

  SvarSlet
 11. Suk, hvor ser det dejligt ud. Ulempen ved espalier og arkader er at de skal klippes hvert år så det er desværre no-go for mig

  SvarSlet