Frodigt forår

I foråret bliver vore gæster hilst velkommen af det frodigste flor. Først nede ved vejen, hvor krukkerne med forårsløg står. Dernæst op af alleen, der i begyndelsen i maj ser ud som på billedetrne,

 

_20100523_180233

 

Først kommer tulipanerne og senere prydløg, Allium aflatunense ‘Purple Sensation’. De er allerede begyndt at titte op af jorden. Det så jeg, da jeg lige var hjemme i går.

 

_20100524_161745

 

Mellem løgvæksterne er der plantet hortensier. Det er ikke så nemt at se på billederne, men i sensommeren fylder de bedene helt ud.

 

_20100523_181223

 

Det er altså en rigtig tretrinsraket. Først komer tulipanerne, dernæst prydløgene, og når de takker af, varer det såmænd ikke længe, før hortensierne står i knop. Det er slet ikke en tosset kombination.

34 kommentarer:

 1. Hver gang jeg ser billeder af din alle med løgvækster bliver jeg lige begejstret hver gang. Meget smukt!
  Knus Gro

  SvarSlet
 2. Og så ser det jo helt fantastisk ud med de hundredvis af tulipaner.
  Netop din allé med prydløgene har været en inspiration for mig i mange år. Jeg mindes fra Haven i Hune, at der var 'én' i udsendelsen som havde prydløg mellem sine høstanemoner. Det syntes jeg var så genialt, og jeg kunne slet ikke slippe tanken. Så det kopierede jeg straks i min forhave hvor jeg havde høstanemoner over det hele. Det var sådan mine første allium kom ind i min have. Det er lidt sjovt at tænke på idag :-)

  SvarSlet
 3. Jeg tror jeg må prøve nogle prydløg..

  Jeg har plantet nogle ganske almindelige økologiske løg bare fordi jeg syntes løgblomster er smukke :)

  SvarSlet
 4. Flot, flot, siger jeg bare. Sikke en farve - man kan næsten ikke vente på foråret!

  SvarSlet
 5. Det er helt fantastisk at se på, og jeg elsker dine fotos fra indkørslen. Sikke en velkomst!!

  SvarSlet
 6. Virkelig flot! Men sikke et arbejde med alle de tulipanløg..

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  Rigtig forårsstemning, det må man sige man kommer her, det kan man også sagtens bruger her hvor regnen siler ned og vejret er lidt trist.
  Dagen her er brugt på at kikke på nogle af dine gamle videoer fra foråret og sommeren 2010. De er rigtig livsbekræftende og giver en rigtig meget.
  Håber at alt går efter planen oppe hos dig, selvom du måtte en svingtur omkring Århus igår.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  P.s jeg nyder at se alle de fine billeder du disker op med.

  SvarSlet
 8. Det er en genial kombination, jeg også er begejstret for.
  Min tretrinsraket starter med hvide tulipaner, dernæst Mount Everest Allium og til sidst en flok friskgrønne hosta, sammen med smukke hvide liljer.

  Rigtig flotte farvekombinationer, du har i dit raket-bed:-)

  Kh
  Karina

  SvarSlet
 9. De fleste af tulipanerne er lagt i efteråret ikke`?

  Smukt. Meget.

  SvarSlet
 10. Næh, jeg har også ca. En 38-del så stort hortensiaen i min have til at byde gæsterne velkommen. Og nu har du fået inspirer ig til at fylde et par hundreder flere tulipaner i bedet til efteråret, for vi skal nemlig fejre min datters bryllup i hVen til maj i 2013.

  God aften, her er regnen stilnet af

  Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 11. Beate fra skovhaven18. januar 2012 kl. 21.30

  Kære Claus!
  Flot skue- dette har jeg prøvet at overføre til min skovhave- så jeg glæder mig meget til foråret.

  SvarSlet
 12. Kære Hanne - prydløg og høstanemoner er et perfekt partnerskab, fordi høstanemonernes løv dækker over det nedvisnende løv fra prydløgene.

  Kære Karina - lyder som en flot, flot kombination. Det handler om at plante i 'lag'.

  Kære Hanne - nej, løgene har ligget der et par år og kommer flot igen. Nu ser vi, hvordan det går i år.

  Kære Marianne - fantastisk idé med tulipanerne til jeres datters bryllup. Hvad med at lægge hundrede ekstra? - så har I til bordene eller et oar store vaser også.

  SvarSlet
 13. HELT FANTASTISK SMUKT :)
  Var der ikke også noget med et par geranier som bundække, eller husker jeg forkert ;)

  De bedste hilsner
  Betina Nielsen

  SvarSlet
 14. Kære Betina - godt husket. Jo, i hele bunden er der Geranium macrorrhizum for at dække for tulipanernes og prydløgenes visnende blade. Og langs kanten på begge sider er der bremmer af lodden løvefod, katteurt og Geranium platypetalum.

  SvarSlet
 15. Helt ubeskriveligt fantastisk syn og så lige i mine yndlings farver :-)

  Kh

  Gitte

  SvarSlet
 16. Og hvem siger så at paradis er i himmelen.. Det er fantastiske flotte billeder.. Jeg er ikke i tvivl om at der er et stort stykke arbejde bag, men det hele betaler sig mange gange igen, når det kommer til at se sådan ud. Jeg husker billederne fra din bog " Mit haveliv" kapitlet "løg til pryd" side 110-116..Det er noget af det meste perfekte jeg har set og det står så klart i min hukommelse.. Jeg har jo selv været så heldig at kunne gå en tur op af Alleen, det var sommertid , så Allium var forbi på det tidspuknt..men alligevel en flot oplevelse da hortensia blomstrede. Lige en anden ting... Jeg husker at jeg gik op af Alleen sammen med dejlige Inga..Jeg savner hende her på bloggen, ved ikke helt om hun er gået i hi her til vinteren eller om hun går i en stor rus af kærlighed og kildevand... Jeg elskede at læse hendes hilsen her på bloggen..for hun skriver så godt.. kære Inga se nu at kom ud at start hullet... vi savner dig her.. men ses meget snart.. Kære Claus tak for endnu et dejlig indlæg ... kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 17. Kære Paw - der er andre end dig, der savner Inga!!! Hun bragte så megen glæde her på bloggen. Det gør du i øvrigt også; jeg beundrer dit overskud og din altid positive tilgang til livet.

  SvarSlet
 18. Din indkørsel er den mest fortryllende, jeg kender - det er virkelig genialt med denne tre-trins raket og så smukt farveafstemt. .... lige om lidt... har vi gensynet med dette blomsterflor.

  SvarSlet
 19. En smart tre trinns metode:) og oppkjørselen din er vakker til alle tider:) Herlige planter:)

  SvarSlet
 20. The color mixtures of a master! Gorgeous!!

  SvarSlet
 21. Kære Claus.
  Ja jeg ved slet ikke hvad jeg skal sige. Det er noget af det mest fortryllende smukke jeg nogensinde har set. Det hele er så sirligt og velovervejet, sikke et fantastisk ´adgangskort´ til jeres hjem, så betagende. Jeg erindrer dine Hortensier da jeg besøgte din have, og jeg var målløs. Det er jo også lige mine farver, det kommer vi ikke udenom, men der er noget ganske særligt over opsætningen, som gør at allé´en udstråler en uovertruffen sublimitet.
  Kærlig hilsen, Iris.

  SvarSlet
 22. Vilken färgprakt! Det är verkligen något visst med massverkan, inte minst när den planteras enligt "lager-på-lager-metoden". Jag är full av beundran!
  Må så Gott!
  Ester

  SvarSlet
 23. Det et bare så fortryllende smukt . Jeg håber at se det live engang.....
  Ha' en dejlig dag
  Kh Rikke

  SvarSlet
 24. Kære Paw.
  Ja, jeg husker også tydeligt, da vi gik op af Alleen - pragtfuld dag - og sådan har man det jo i den have derovre - pragtfuldt!. Og nej, jeg er IKKE gået i hi, og jeg får skam også fast føde dagligt. Men en pose slik ville snart være på sin plads, hvis du forstår!

  Til både dig og Claus: Tusind tak for jeres søde ord. Jeg læser trofast med på bloggen - men må nok indrømme, at kommentere på den, det svarer til at skulle vurdere bagerens kager, når man er holdt op med at spise dem på grund af sukkersyge. Til sidst kan man jo ikke huske, hvordan de smagte.

  Men hvis I gerne vil, skal jeg da tage mig sammen og forfatte noget, når jeg føler den mindste trang. Alle andre kan jo bare springe let og elegant over.

  Kærlig hilsen fra Inga, som også håber, vi snart ses, Paw.

  SvarSlet
 25. Kære Inga - godt, at vi fik dig provokeret frem. Håbede da også på, at du fulgte med.

  SvarSlet
 26. Kære Claus,

  jeg istemmer jubelkoret og synes virkelig den lilla løgallè, er en konge værdig. Det må være haveæstetikkens Kongeetape, vi ser her.

  Kære Inga,

  jeg har virkelig også savnet dine dejlige, underfundige og positive kommentarer her på bloggen. Vi gamle veteraner holder jo et vågent øje med hinanden:o)

  Jeg har hørt en lille fugl synge om, at du snart får en af dronningerigets største altaner, og sikke en masse du får at fortælle, om alle dine mange skønne krukkebeplantninger. Vi slipper dig ikke:o)

  2 x knus

  SvarSlet
 27. Kære Claus

  Imponerende skue, og et dejligt lys.
  Skønt at vide det er lige om lidt.
  Jeg må vist til at gøre alvor af at lægge tulipanløg i haven.

  Engblomsten

  SvarSlet
 28. Hej Claus
  Som alt andet i din have er din allé fuldstændigt fantastisk. Planlægger at kopier din allé i min indkørsle, i mindre format. Bliver meget inspireret af alle dine indlæg, og forsøger så vidt muligt at få noget af det "Dalby'ske" ind i min have :-)
  Må man spørge hvor langt er der mellem dine Lindetræer?
  Med venlig hilsen og et håb om et snarligt forår så vi kan komme i haven
  Maj-Britt

  SvarSlet
 29. Det er bare så smukt og stemningsfuldt..Kh Camilla

  SvarSlet
 30. Kære Maj-Britt. Mon det er fire meter? Husker det ikke præcist. Men jeg skal nok tjekke det, når jeg er hjemme midt i næste uge.

  SvarSlet
 31. Jeg fikk en ide i natt og det var å kopiere din innkjørsel inn i min hage...jeg mener å ha lest navnet på den hortensiaen før, både i bok og blogg, men finner det ikke i farten... Ville du nok en gang nevnt navnet på den skjønne hørtensiaen?

  SvarSlet
 32. Kære Linda - Det er 'Endless Summer'

  SvarSlet
 33. Tusen takk, jeg mistenkte det:) vakker er den:)

  SvarSlet