Glidende overgange

Det, jeg i den grad har arbejdet med, siden jeg for omkring femten år siden begyndte at interessere mig for have, er, at skabe glidende overgange i mine bede.

 

_20100524_110342

 

År for år bliver jeg mere og mere erfaren og noterer, hvornår hvilke vækster blomstrer.

 

_20100524_164011

 

Den viden bruger jeg, når jeg komponerer mine bede. Mange planter bliver hvert efterår gravet op og flyttet rundt for at skabe endnu flere glidende overgange.

 

_20100529_144908 _20100529_150239

 

Billederne her viser alleen over en blot treårig periode, og det er tydeligt, hvor hurtigt det hele skifter.

 

_20100608_161535

15 kommentarer:

 1. Hallo Claus,
  I am happy that I found your blog. All this beauty you are showing. Your garden must be a paradise.
  gr. Marijke

  SvarSlet
 2. Haj Claus
  Ihh hvor jeg glæder mig til forår, tror jeg har det med forår som børn har det med jul. Kan næsten ikke vente med at pakke haven ud.
  Og sikken en velkomst du byder dine gæster, SÅ flot
  MVH
  Maj-Britt

  SvarSlet
 3. Jeg takker for ditt besøk hos meg:) Dette med glidende overganger er noe jeg prøver å fokusere mer og mer på, det er veldig flott når man får det til. Enn så lenge bruker jeg sommerblomster for å fylle opp der det innimellom kan bli noen hull i blomstringen blandt staudene:) Takker for alt du deler og inspirerer, og jeg gleder meg vilt til din nye bok:)

  SvarSlet
 4. Jeg bliver altså også helt dirrende af forårslængsel, når jeg ser dine billeder.
  Med så gavmildt et blomsterflor, må dine gæster da blive mere end overvældet. Når de nogensinde op til hoveddøren. Jeg tror jeg ville falde i svime inden:-))

  Kh.
  Karina

  SvarSlet
 5. Du gør det så godt.... Og især din allé ved indkørslen er så smuk. Jeg er helt vild farverne og hvordan den skifter.....
  Kan man mon med succes plante Purple Sensation imellem hosta der står meget tæt....??
  Nyd weekenden.
  Hilsen Susan

  SvarSlet
 6. Kære Susan - det kan du meget fint, og det vil være et ret godt partnerskab, fordi hostaerne vil dække for prydløgenes nedvisnende løv.

  NB. Sød hund. Men hver gang jeg ser dit billede, tror jeg, at det er et kamera, du står og kigger ned i!

  SvarSlet
 7. Åhhh det er bare så smukt..Alle de billeder du lægger ind, er bare så flotte, skarpe og inspirerende. Kh Camilla

  SvarSlet
 8. Hej Claus
  Det er nogle helt fantastiske billeder fra alléen! Det bekræfter mig virkelig i, at en gennemgribende "oprydning" i forhaven skal ske!
  Nærmere planlægning må straks påbegyndes - mens vi venter på foråret...
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 9. Hej Claus,
  Hvor er dine tulipaner skønne sammen med prydløg. Dine mange mange løg i bedene er svimlende skønne. De overgår jo ens fantasi i ynde og overflod.
  I efteråret har jeg lagt en masse løg læs tulipaner og prydløg i et nyt bed.
  Gøder du dine allium og tulipaner i forårsmånederne, hvor de er på vej op?
  Kh Anne

  SvarSlet
 10. Kære Anne - ja, jeg gøder hele haven i marts og igen i juli med NPK.

  SvarSlet
 11. Jeg er simpelthen drøn forelsket i det nederste billede, du viste det billede en´ gang før og det har simpelthen printet sig ind et sted hvor der bliver drømt og tænkt tanker !!!:) simpelthen fantastisk.

  SvarSlet
 12. Det lilla boblebad ser bare så skønt ud!
  Jeg har flere prydløg i haven og her nogle år efter, er der tilmed nogle af dem der har sået sig selv og lilla bobler dukker op hvor jeg aldrig har lagt dem :)
  Jeg bruger dem mellem forskellige stauder, så der er ikke noget med grimme gule blade. Selve frøstanden synes jeg nu også er flot at have stående, så den også kan sprede nogle frø.

  SvarSlet
 13. Wow, det är så läckert med det lila i de här bilderna. Min favorit allium, av alla sorter "Purple sensation" började nu längta efter.

  Hoppas det går fort nu, till maj-juni.
  Hej svejs.
  Ann

  PS Tack för kommentaren på min blogg.

  SvarSlet
 14. Du har en pointe her, som du måske ikke selv er helt klar over. Du skriver at du har været havemand i omkring 15 år. 15 år er 15 havesæsoner. Egentligt ikke ret meget vel? Det er jo et vikår vi er mange der deler,sagt med andre ord tiden til eksperimenter sig frem til det sublime er simpelthen for kort . Netop derfor er der efter mit skøn et meget stor behov for havebøger der kommer med helt praktisk anvisninger på feks "glidende overgange" etc. Der må selvfølgelig gerne være nogle gode Claus Dalby fotos også. Venlig Hilsen her fra haven.

  SvarSlet
 15. Hvor er det fint at vise et bed over nogle ugers forløb på denne måde. Man bliver vildt ivrig efter foråret :-) Hvor er det flot!

  - Lisbeth K

  SvarSlet