Helt opslugt

Lige nu sidder jeg og er helt opslugt af ’Den hvide have’, og jeg er igennem tusindvis af billeder for at finde de rigtige.

 

_20100509_160614 _20100509_160743 _20100509_160800

 

I denne nye bog kommer jeg til at skrive en del om broget løv, fordi det i den grad kan skabe liv i et monokromt bed. Fra venstre er det broget stjerneskærm, ingefær, og broget benved.

 

_20100524_124802

 

Hvidrandede hostaer er heller ikke til at undvære, og det er perfekt timing, at de folder sig ud sammen med tulipanerne.

 

_20100608_183353

 

Et af mine hvide bede. I Haverummet her vokser en del skyggetålende vækster, idet bedet ligger forholdsvis tæt på skoven.

16 kommentarer:

 1. Jeg glæder mig til din nye bog :) Jeg bruger selv det broget løv i hvide farver, da det "bryder" så godt Anne Gine

  SvarSlet
 2. Smukt - smukt! Det kan man da kun holde af... jeg bliver nok nødt til at hjælpe dig af med en af bøgerne... ;o)

  SvarSlet
 3. Jeg glæder mig så meget til "Den Hvide Have". Den kommer til at ligge fremme hele tiden.

  SvarSlet
 4. Ja, det er jo det med dig Claus.. Du har et helt speciel kendskab og kundskab i forhold til hvornår planter tager sig allerbedst ud. Din timing i sammensætningen af de forskellige planter er sublim både hvad angår sammensætninger i farver, men også i forhold til hvornår det som en helhed tager sig smukkest ud. Det er det nederste billede et ret godt eksempel på.
  Det må være en fantastisk følelese at fordybe sig i et emne over så lang en periode og til sidst se resultatet på hylderne i boghandelen. Du skal have rigtig god arbejdslyst.
  Kh Michael

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Det er utroligt, som du formår at skubbe til os hele tiden. For ikke så længe siden syntes jeg, at broget løv var noget flimrende rod, men nu er jeg hen ad vejen blevet omvendt, især efter dine seneste anvisninger om mådehold (10-15%) og farveforbindelse bl.a.

  Er det nu man skal tage de store krukker med tulipanløg ind i orangeriet? Jeg har i et par år ufrivilligt fodret rådyr med hvide 'Concerto' tulipaner i et bed i græsplænen. Det blev jeg imidlertid træt af, så sidste efterår lagde jeg nye løg i et par krukker på terrassen, som altså skal ind på et tidspunkt, så jeg kan glæde mig over de smukke blomster uden sultne gæster - men hvornår mon???

  Happy Armchair Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 6. Jeg kom tilfældigvis forbi din blog, men her skal jeg da til at komme lidt oftere. Hvor er her smukke billeder, der giver sjælefred.

  Tak for en spændende blog!

  SvarSlet
 7. Sikke smukt sammensætning ;0)
  - glæder mig til bogen....

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Tak for påmindelsen om det brogede og især ingefæren. Den har jeg set i nogle af dine bøger og blevet helt pjattet med, men af en eller anden årsag, er den endnu ikke hoppet op i indkøbskurven. Den må jeg få lokket indenfor i haven, idet den vel for pokker kan hygge sig i en krukke!? Jeg er desværre omgivet af havenaboernes ukrudt, så jeg er nødsaget til at plante i krukker ved skel. Temmeligt ærgerligt (læs: møghamrende irriterende) når man nu kun har en lille have, hvor hver cm2 tæller, men så må jeg jo tage eksamen i lækre krukkearrangementer. Jeg ville så gerne kunne gøre dig kunsten efter, for du laver nogle helt vidunderlige, pragtfulde, indtagende, sublime krukkebede. Suk.

  SvarSlet
 9. Det vae nydelige bilder idag. Flotte komposisjoner.
  Selv har jeg ikke altid så mye plan på det jeg gjør så det hender ikke så skjeldent at jeg kommer hjem med noe jeg bare nåtte! ha. (Skulle sansynligvis ikke få dra hjemmefra uten hjelpeverge). Da kan jeg gå rundt i dagesvis og meditere over hvor den/de nye skal bo, og noen ganger blir det litt omrokkering, men det ser jeg heldigvis også du driver med.
  Eller som i disse dager når jeg går rundt og rundt og forsøker finne plass ril en Winter sweet. Hvem drømmer ikke om en busk som kan blomstre og dufte i januar.
  Men hvor? Det må jo være inærheten av huset men der er det fullt, hmm det må vel finnes en mulighet.

  SvarSlet
 10. Hej Claus
  Det er meget smukt med broget løv i din have. Må indrømme, at jeg vist kun har nogle brogede hosta og en mynte i min. Det er simpelthen et punkt, jeg ikke lige helt er nået til endnu. Dejligt at du hele tiden sørger for, at vi udvikler os her på bloggen og senere i haven!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 11. Gleder meg til boken er ute!
  Tegner på et stort hvitt bed nå, ektemannen er veeeldig skeptisk, men jeg får han nok på lag når jeg kan få vist hvor fint hvite bed blir, og hvor utrolig spenst det kan være i å ha et bed i en tone.

  SvarSlet
 12. Hej Claus
  Glæder os til bogen Den Hvide Have.
  Her på bornholm har vi osse forsøgt os med en hvid have.
  Se billeder her.
  http://enghoj-have.blogspot.com/
  hilsen michael og anne-mette.

  SvarSlet
 13. Jeg er meget begejstret for broget løv, så i næsten alle mine bede sørger jeg for det brogede islæt. Enten med hosta eller en busk. Og naturligvis skal det passe sammen. Ellers er det ud med spaden :o)

  Bedste hilsner

  Lene

  SvarSlet
 14. Glæder mig som et lille barn til bogen udkommer. Tak for din søde kommentar på min hundeblog. Det er utroligt hvordan nogle mennesker behandler deres hunde :(

  SvarSlet
 15. Er det en bok jeg ser frem til, er det denne! Jeg har gledet meg helt siden du annonserte at du skulle skrive den, og nå nærmer det seg. SOM jeg gleder meg! Bildene du viser gjør ikke forventingen mindre. Jeg blir så betatt at hjertet svulmer og etterfulgt av mange sukk og åhhhh. Jeg vet at dette blir et gedigent høydepunkt for meg blant alle bøkene dine (ja, jeg har så godt som alle :)). Samplantingen med Aicha som dronning, det kan ikke gjøres bedre! Og du lager tilsvarende plantekombinasjoner gang på gang på gang :). Hvilken fryd å se!

  Lykke til videre med skrivingen! Stor klem fra forventningsfull Ninni

  SvarSlet
 16. Det er en meget flot have du har dig!! VI er igang med et nyt projekt "det nye land" som har sin opstart her til foråret, det kan være man skal hente gode råd hos dig!

  foretagsomhed.blogspot.com

  SvarSlet