Home sweet home

Det var ærlig talt rigtig dejligt at komme hjem igen. Faktisk sov jeg i nat så godt, at jeg på et tidspunkt vågnede op og ikke kunne finde ud af, hvor jeg var. Og nej, jeg var ikke havnet i baronens seng!

 

20120125_124539

 

Det var også et dejligt gensyn med haven her til morgen. Lidt spirer var der kommet op, men nu fryser det jo og sætter en dæmper på det hele, så den store forskel var der ikke.

 

20120125_135836

 

Det er på denne årstid, hvor der ikke er planter og grønt til at distrahere, man skal se, om haven står distancen.

 

20120125_124615

 

Det er vigtigt med nogle faste holdepunkter, f.eks. i form af hække, der så at sige sæsonen igennem rammer det hele ind.

 

For lidt og for meget fordærver alting, og det gælder om at minimere effekterne. Og det synes jeg, er lykkedes.

 

20120125_140110

 

Som nævnt før er det eneste projekt vi har i gang nu, nogle smedejernslåger – fire i alt – der skal forbinde hækken op langs alleen. En lille, men fin detalje.

 

Selv om jeg er en typisk igangsætter og trives bedst med projekter, må jeg alligevel sige, at der

også er en tilfredsstillelse ved at nyde resultatet.

 

Siden jeg begyndte på haven for omkring femten år siden, har den hvert år undergået store forandringer. Hvad selve rammerne angår, har jeg haft en uvurderlig sparring med Jane Schul og Kjeld Slot.

18 kommentarer:

 1. Kære Claus.

  Velkommen hjem! Trak lige på smilebåndet, da jeg læste, at du ikke var i baronens seng.

  Jeg har en stor svaghed for smedejernslåger og er sikker på, at det vil give noget helt særligt til din smukke have.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 2. Rigtig interessant at se havens "skelet". Når du nu har foretaget så mange ændringer af haven, hvad er der så i grunden tilbage fra haven, som du overtog den?

  SvarSlet
 3. Griner: selv om frosten er træls for os alle, tror jeg alligevel at den er god for en vis herre/igangsætter. Det kan så være at han kan få slappet lidt af. Knus AnneLilla

  SvarSlet
 4. Meget meget flotte view på langs og tværs i din skønne have!
  Det er slet ikke dårligt med billeder i vintervejr, der er en anderledes ro over det hele og forventningens glæde om foråret får en tak op hos mig.

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Forhåbentlig var det heller ikke hundekassen, du vågnede op i nat, men ærlig talt, så havde du sikkert sovet som prinsessen på ærten. Nej vores egnen seng er trods alt den bedste.
  Det må være dejligt ikke at havde en masse projekter i gang i år, når vi tænker på de store projekter, der har hersket hos dig de sidste vintre.
  Hvordan gik det med træerne nede ved vejen, har I fået dem plantet?
  I dag forbarmede min datter sig over mig og vi landene i Biltema, hvor vi fandt nogle solide plastik reoler, som skal bruges i drivhuset, til alle de små børn der melder deres ankomst i løbet af foråret, derefter forsatte vi til Bilka, hvor der røg lidt frø og to forskellige træ priklepinde og en pot maker i vognen. Nu venter jeg bare på at dine fine frøæsker skal ankomme til Bilkas matrikel, så foråret rigtig kan blive skudt igang.
  God aften til dig.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 6. Kære Marie - det eneste, der er tilbage fra den gamle have, er birketræet på det nederste billede. Intet andet. Da vi kom hertil, var der stort set kun een stor græsplæne. Det var f.eks. Jane Schuls idé at plante den lange bøgehæk ud mod vejen. Før var der helt åbent. Også de andre hække har hun placeret.

  Kære Pia - du gav mig et helt chok - helt ærligt! Jeg så lige i ånden, at du skulle have tre- eller firlinger.

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  NEJ NEJ NEJ Claus, jeg har nok i de to guldklumper på 18 0g 20 år, så jeg skal ikke have flere af den slags. Nu er det blevet interessen med alle blomsterbørn der tæller.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 8. Tak Pia - nu er jeg helt rolig. Og det var faktisk ikke nogen spøg!

  SvarSlet
 9. Even in winter your garden looks wonderfull.
  gr. Marijke

  SvarSlet
 10. Jeg har lidt en svaghed for afklædte haver, hvor man rigtigt kan se skellettet og alle elementerne.

  Den ser rigtig godt ud, din have, også uden tøj på:-)

  -karina

  SvarSlet
 11. Ude godt men hjemme bedst. Hvorfor vågne i Baronens seng, når man er blomsterkonge?
  Man må sige at din have s-m-u-k med og uden blomster. Dejligt at se din have også kan være lidt tom nu - husker den jo mest i farver og overdådighed :) "Ting tar tid, men haven giver dig tid" siger min mor. Ved ikke hvor hun får den fra, men min have stjæler altså tid - man vil jo ikke ind igen! Er da glad for det har taget dig 15 år at få haven som nu. Har haft min egen i 3 år og er nok lidt for utålmodig med at få alt, som jeg vil ha det, taget i betragtning at det er en weekendhave.
  Skal hilse Oraklet fra Lennart

  SvarSlet
 12. Din have er smuk året rund! Tak for inspiration.

  SvarSlet
 13. Hej Claus,
  dejligt at have dig hjemme igen, især når du giver os dejlige øebliksbilleder fra haven.
  Jeg husker tydeligt, da jeg for et par vintre siden var forbi din have og fik mulighed for at se, hvordan den tager sig ud, når den ikke er i et overvældende flor af alverdens blomster. Jeg husker tydeligt, hvor imponeret jeg var, da jeg kørte fra Risskov. Når haven står helt "nøgen" får man øje på det grundlæggende og ser den ramme som det blomstrede maleri senere skal indrammes i. Det er helt rigtigt at vinterhaven viser om haven kan stå distancen. Du har nået målet og du fortsætter sikkert langt ind over målstregen.. rigtig god aften. Michael, Horsens (www.etlivmedstauder.wordpress.com

  SvarSlet
 14. Meget spændt på at se det med lågerne i ...
  men dejligt syn allerede ♥

  SvarSlet
 15. Skønt link til Kjeld Slot! Han kan da noget helt særligt med haver som man meget sjældent ser.
  Venlig hilsen
  Tove

  SvarSlet
 16. Kære Claus. Ja, kender det rigtig godt , det med at ikke vide hvor man er... kan heller ikke helt finde ud af hvor jeg er..Nordenfjord.. Det gode ved din situation er da at du bare kan række hånden ud til højre og straks fornemme en engletrompet og så vide at du ligger trygt i Risskov. Jeg glæder mig til at du viser mere fra haven med dine smedejernslåger, jeg er selv vild med jern låger og har et par fantastiske gamle Franske til at stå i min have.. de står som skillevæg i mellem to have rum..Har købt dem på www.Lauritz.com under bolig og have ... somme tider har de nogle rigtig fine til salg.. Rigtig god aften kærlig hilsen Bloghacker Paw..

  SvarSlet
 17. Hej Claus
  Fantastiske vinterbilleder hvor havens struktur virkelig kommer frem. Bliver mere og mere hook på taks. Har selv indre bøgehække, men mon ikke mine næste indre hække skal være taks?
  Det skønne ved stedsegrønne, udover det åbenlyse smukke, er også at man i det tidlige forår kan nyde solens stråler i læ for vind og nysgerrige blikke.

  MVH
  Maj-Britt

  SvarSlet
 18. Hvor ser de efterhånden tætte og velvoksne ud, dine takshække. De gør sig rigtig godt. Det gør hele havens struktur jo, men hvor er de vintergrønne hække dog et plus for hele haven!
  Og så det lille drys frost - smukt!

  Glæder mig rigtig meget til at se dine låger, når de kommer på plads.

  Kærligst Lisbeth K

  SvarSlet