Hvid som sne

I forrige indlæg er der flere af jer, der nævner den hvide løjtnantshjerte. Den er ikke helt så almindelig som den pink, så I får lige et par billeder af albino-typen.

 

20090519_162908 _20100521_161428

 

Lige nu sidder jeg jo begravet i hvide blomster, fordi jeg er i fuld gang med min næste bog, ’Den hvide have’. Og jo, til jer der spørger: Jeg har det rigtig godt heroppe i Skagen på Klitgården. Mit domicil de næste uger er ’Kronprinsens værelse’, så jeg bevæger mig i de samme rum og cirkler som kong Frederik har gjort. Er der noget at sige til, at jeg befinder mig godt?

18 kommentarer:

 1. Hvor er det smukke billeder.!
  Ulempen ved denne milde vinter er at man bare har lyst til at kaste sig ud i haven og plante, så og sætte løg - vel vidende der kan komme sne på søndag..

  SvarSlet
 2. Løjtnantshjerte er bare så skøn og den hvide er også et must i haven. Jeg er dog særligt begejstret for den lyserøde i forrige indlæg, hvor den spiller fint op mod den mørke tulipan - er det Queen of Night eller hvilken?

  Fortsat god arbejdslyst deroppe i Skagen.

  Ulla

  SvarSlet
 3. Kære Claus,
  Billedet til højre er næsten at sammenligne med livseleksir på denne årstid.
  En friskhed og frodighed samt en yndefuldhed uden lige.

  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 4. Hej Claus.

  Nej lidt kongelig har man jo lov at være. Der er "et eller andet" over at mærke historiens vingesus.
  Du ønskes et rigtig dejligt ophold.

  Hilsen Jette, Kr. Hyllinge

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Selvfølgelig har du kronprinsens værelse, hvem skulle ellers have det? Du er jo "kronprinsen" eller er det selve kongen i hele det store haveunivers, som vi befinder os i.
  Løjtnantshjerter har været en plante. som jeg har set lidt skævt til i mange år, det var bare sådan en plante der var der om foråret og som jeg bare havde lyst til at rive op, men jeg har lært at sætte pris den, hvis skyld mon det er?. Sidste forår købte jeg så den hvide, for jeg syntes den var rigtig sød.
  God skrivelyst til dig oppe i nord.

  Knus herfra et noget mørkt midtfyn, Pia

  SvarSlet
 6. Fantastiske billeder. Den hvide løjtnantshjerte er bare ubeskrivelig smuk.

  God arbejdslyst :-)

  Kh

  Gitte

  SvarSlet
 7. Den hvite er flott synes jeg:) den rosa og... kan ikke bestemme meg for min favoritt, de har hver sine flotte farger:) Kos deg masse:)

  SvarSlet
 8. Skønne blomster! Er selv så heldig at have begge varianter i min lille have. Den rosa var i min barndoms have - og er et must. Den hvide er kommet til siden hen. Den hvide er (i modsætning til den rosa) rigtig flink til at selvså sig mellem fliser o.lign. Med lidt behændighed kan de lirkes op og plantes et mere velegnet sted i haven - eller måske endnu bedre pottes og foræres til gode havevenner.

  SvarSlet
 9. Kære Frk. Anemone - ja, det er Queen of Night.

  Kære Pia - River dem op??? Du er godt nok en hård kvinde.

  Kære Lone - lykkelige du, at den hvide ligefrem sår sig.

  SvarSlet
 10. Den er også smuk den hvide løjtnantshjerte. Hmm... nu må foråret da gerne komme snigede lige så småt.
  God fornøjelse og jeg håber at du fornemmer historiens vingesus og måske det kan inspirere. Dr. Ingrid var jo Queen of the flowers. Ved ikke helt med Kong Frederik.

  SvarSlet
 11. Har netop læst sidste side i min julegave - Hemmelige haver ...
  endnu en dejlig bog ;0)
  tak for det.
  God arbejdslyst i skagen

  SvarSlet
 12. Hej Claus. Hvor er det dejlige billeder du viser. Jeg har også hvid løjtnantshjerte i haven, som jeg plantede sidste år, så jeg har stadig til gode at se dem i blomst.
  Lige nu er jeg faktisk ved at bage rugbrød efter din opskrift, som du lagde på bloggen for mere end et år siden. Vi har været selvforsynende med dette rugbrød lige siden og det bliver ved med at smage så godt!
  Jeg har for længe siden sendt en mail fordi du skriver, at hvis man nævner dig og lægger et link på sin blog, vil du nævne mig på din blogliste. Jeg kan ikke rigtig se, at jeg er der, så måske er min mail aldrig nået frem?
  Rigtig god skrivelyst. Mange hilsner fra Birgitte.

  SvarSlet
 13. Så smuk, så smuk. Som taget ud af en drøm.

  k

  ( Kommentar fra "Haveredskaber til børn".
  Hej Claus. Det var så lidt.
  Jeg kunne nu også sagtens forestille mig en Claus Dalby version, på hylderne hos Bilka:-)

  SvarSlet
 14. Kære Claus
  Din blog er den daglige livseleksir for mig. Jeg glæder mig ustyrligt til foråret - og bliver det mindre af dine smukke billeder?!! Aldrig her jeg været så meget i haven en vinter som nu; går og forestiller mig det kommende blomsterflor. Tusind, tusind tak for inspiration, skønhed og vedholdenhed!

  Tror det bliver den pink løjtnanshjerte, som får lov at boltre sig med Queen of night og pink tulipaner her.

  God aften oppe nordpå.

  Mvh Gitte, Viborg

  SvarSlet
 15. Jeg kan næsten ikke vente på den bog... Jeg har et bed liggende og ventende på hvide og cremegule planter...
  Hvert år glæder jeg mig sådan til min hvide løjtnantshjerte og bliver bare så skuffet, når jeg kommer ud, og den er kvast under en fodbold. På en eller anden måde, er det altid den, det går ud over, og den er lidt sart med sine sprøde stængler.

  SvarSlet
 16. Ja Løjtnantshjerter må der til - elsker den lethed og nostalgi de har over sig. Har arvet begge farver men pludselig forsvandt den hvide! Gudskelov havde Bilka den i en serie af lækre haverplanter sammensat af en blomsterkonge vi skal lade være unævnt :) Så nu er den tilbage i den hvide/creme bed.
  Det er helt efter mit hjerte du disker op med alle disse "vitaminer" og tvinger tanker hen på forår og solen lune stråler. Det er vist også det eneste vi glæder os til i foråret - bryllup udsat til næste forår. Tænk hvis man også kunne udsætte den kommende runde fødselsdag! Er du ved at blæse væk på toppen af Danmark? Sender dig de varmeste tanker og glæder mig til flere "vitaminer"

  SvarSlet
 17. Synes at det lyder rigtigt spændende med den nye bog. I efteråret anlagde min kone og jeg netop et hvid bed. Hvid Anisisop, Hvid Solhat, hvide roser, Nyserøllike, artiskok, timian m.fl. Endvidere er bedet suppleret med din samling af hvide forårsløg (Creme). Vi glæder os meget til, at se det hele vokse frem igen til foråret. Bedet skal bestemt udvides i år og mon ikke vi finder inspiration i din nye bog.

  SvarSlet