Hvidt i hvidt

Jeg er vild med fikspunkter – Point de Vue’s – og har dem snart for enden af alle stier.

 

20120130_085352

 

20120130_085156

 

Urnen her købte jeg i sommer, og jeg indrømmer, at jeg fik noget af et chok, da jeg så, hvor stor den var, da den ankom. Derfor besluttede jeg mig for at placere den helt henne ved skoven, for enden af Flammebedet.

 

20120130_085248 20120130_085309

 

Her er den virkelig kommet på rette plads, og når der begynder at gro bregner, hostaer og andet småvildt omkring den, vil det snart ses ud som om, den har stået her altid.

 

20120130_090603 20120130_090546 20120130_090608

 

I løbet af en sæson er det hvide gået af den, og den vil ligesom den mindre model herover have antaget en meget mere organisk tone.

8 kommentarer:

 1. Hej Claus.

  Håber at du nyder det skønne vintervejr. Jeg har langt om længe fået min bærbar tilbage, så jeg nyder at bruge nogle timer i blogland.

  I efteråret var jeg så heldig at få en søjle som den du viser på de nederste billeder. Giveren havde været så "sød" at vaske den fri for alger...HÆRVÆRK. Men vinteren har heldigvis allerede rettet op på det.
  Det er så imponerende alt det du har gang i og det giver så meget inspiration. Godt vinteren snart er slut, så vi kan komme igang med alt det sjove.

  Kh Marlene

  SvarSlet
 2. Hej Claus,
  De er virkelige smukke de forskellige søjler og obelisker du har i haven. Jeg var under et af dine tidligere indlæg, forbi hjemmesiden, som du tidligere har henvist til som sælger disse monumenter. Og sikke dog mange smukke ting man kan finde der. Der er ingen tvivl om at jeg med tiden også vil gøre i den slags. Den seneste måned har jeg i øvrigt, uden held, bøvlet med at give kommentarer med open id her på bloggen. Det har ikke før været et problem så jeg undrer mig, hvad der kan være sket..
  Kh Michael, Horsens (etlivmedstauder)

  SvarSlet
 3. hmmmm jeg har ingen fikspunkter i min have - er det en fejl? Men jeg har selvfølgelig heller ingen stier.. :-)

  SvarSlet
 4. For mig er stierne og evt. fikspunkter lige så værdifulde som de vækster der er i haven.
  Sidder netop nu og læser i bogen om Tasha Tudor, og den siger det så fint omkring stier:
  "Men i mine øjne ser det ud, som om hun er allerbedst beskæftiget, når hun anlægger stier, som aldrig rigtig ender nogen steder. Faktisk har jeg hende mistænkt for at få ideen til en ny sti, før hun får skabt et mål for den. Selvfølgelig opfylder stierne et vigtigt socialt formål. Tasha sender for eksempel altid sine gæster ud at spadsere på dem [...] Og så sendes man ud på en vandretur langs en af hendes slingrende stier. Turen er betagende og man farer hurtigt vild i et virvar af krinkelkroge, som man ikke kendte i forvejen." (side 69).

  På side 70 kommer en fin lille pointe om hvordan en sti er et brugbart virkemiddel, også uden et fikspunkt: "Som sagt er det ikke alle Tashas stier, der har et egentligt formål andet end at være udgangspunkt for en inspirerende lille tur i skoven. Det gælder for eksempel azaleastien. Den begynder ellers i fin stil for så næsten at stoppe op ved en væltet fyrrestamme og slå en cirkel rundt om stammen, før den leder tilbage igen. På den måde får Tasha fortalt, at små dynger af træer med vilde blomster er lige så meget værd som resten af haven."

  De bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet
 5. Hej Claus..Selvom jeg ikke er sne- menneske ;) så ser det altså flot ud, når det ligger der over det hele, og dine " urner " og søjler fuldender det hele..Kh Camilla

  SvarSlet
 6. Hej Claus
  Jeg elsker dine søjler, urner og andre fixpunkter i haven. Dog synes jeg det er svært at hugge ideen og bruge i min egen have. Den er ligesom ikke så symetrisk - desværre! Så skal man jo også passe på ikke at tro, at man bor i en palævilla, når man bor i et gulpudset hus fra 20-erne...
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Stilen med dine søjler og figurer ser blændende godt ud til jeres smukke hus. De fremhæver hinanden smukt. Selvom jeg er meget gegrejstret for dem, ville slige ting se tåbelige ud i min lille have.

  Jeg har for nylig genlæst noget af bogen om Tasha, som VARMT kan anbefales til alle. Især de læsere som kan lide det vilde og naturlige look. Der findes nogle skønne små klip med hende på YouTube. Jeg fandt dette for nylig som jeg ikke havde set før: http://www.youtube.com/watch?v=C5bvta07Isk. Lav en varm kop te, læn jer tilbage og nyd de 10 min :0)

  SvarSlet
 8. Skulpurene i Pashler Manor Garden er fantastiske i landskapet. Jeg er selv på jakt etter noe som passer i min hage men det må være noe "ugarsk" som passer i landskapet her. Jeg er ikke så glad i efterlikninger av "greske søyler og krukker" Og jeg håper på at Pan skal materialisere seg i et hjørne her en dag

  SvarSlet