I samme boldgade

Jeg fortsætter i samme boldgade lidt endnu; nemlig med mørkt løv. Det påkalder sig altid stor opmærksomhed i haven, og den variation det giver mellem alt det grønne, er da også helt uforlignelig.

 

_20100509_161917

 

Bronzeblad, Rodgersia, er en herlig vækst, som jeg har ret mange steder. Især holder jeg af den i de første uger, mens den vokser frem og langsomt folder sig ud. Det er også på dette tidspunkt, at bronzefarven er mest markant. Senere skifter farven til nærmest grøn og bliver mere uinteressant.

 

20090519_162208

20090518_174439

 

Fuldt udviklet fylder bronzeblad en del. Så går jeg ud med saksen og klipper en del blade bort for at den ikke skal overskygge naboplanterne helt.

 

_20100509_161924

8 kommentarer:

 1. Jeg er også blevet helt pjattet med mørkløvede planter. Lige nu står der tre potter ved mit indgangsparti fyldt med bladbeder af sorten 'Ruby'. Bladene står struttende og bordeauxglinsende, så det er en lyst. Er det ikke fantastisk her mod slutningen af januar? De står for resten også ved siden af den sidste af mine *Apricot Tip Top' nasturtier, som tappert holder stand med små blade OG blomster. Men de er gule. Det er så opløftende, når man bevæger sig ud og ind af huset.
  Happy Winter Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 2. Åh tak for de informationer. Jeg købte en sidste år, men troede jeg havde fået en 'fejlfarvet' da den blev grøn hen over sommeren.

  SvarSlet
 3. Mørkløvede planter har alltid vært en favoritt hos meg, men siden min tomt er liten, og mye skygge pga huset dårlige plassering på tomten, så kan det bli litt mørkt... men i sollyset er det jo helt fantastisk med mørkt løv.

  SvarSlet
 4. I love the form and color of the leaves from the Rodgersia. The red is beautiful.
  Have a nice weekend
  Marijke

  SvarSlet
 5. Hei Claus!
  Denne er jeg også så heldig å ha i min hage, og jeg er enig med deg i at den er fin. Klippe den har jeg aldri gjort, men det skal jeg ha i tankene til sommeren.

  Nydelige og inspirerende vårbed du viser i innleggene forut.

  Ta en titt inne hos meg og kikk på vår nye engelske komfyr, om du har lyst. :-)

  Riktig god helg!
  Klem Trine

  SvarSlet
 6. Hej duktiga Claus :)
  Tack för snäll kommentar hos mig......
  ja nu längtar man allt lite till våren :)
  Din Vän Håkan

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  Ja jeg er ikke gået helt i vinterhi ligesom bjørnene, men du ved jo hvorfor.
  Bronzeblad har jeg også her, den er brugt i skovhaven og er rigtig flot, der er kun det lille minus ved den, at den sidste nattefrost vi får, akkurat lige for dem til at tage skade og de må starte forfra igen, da er de lige knap så kraftige, som første gang. Jeg tror også hvis man først har fået den ind i haven, så er den lidt svær at komme til livs igen.
  Jeg har flytte den til andet sted, men den kommer troligt med enkelte blade på den gamle plads. Skidt med det.
  Den røde hyld stod jeg og kikkede på i efteråret i bilka, men jeg var lidt nervøs for om jeg kunne styre den, men det har du jo fundet ud af på dramatisk vis, så det vil jeg efterligne, så jeg må havde fundet en til to til den nye sæson der venter.
  Jeg er tosset med alle de fine billeder du lægger på bloggen her, de sidste dage er gået med at kikke på tidligere indlæg og sætte med benene oppe med alle dine dejlige bøger, det giver en masse inspiration. Tak for det.
  Forsat god dag til dig og håber du får udrettet en hel masse.
  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 8. Bronzeblad er også en klar favorit for mit vedkommende. Noget af det der gør den interessant, er for mig at den ikke ses i så mange haver.

  Jeg har også set den (f.eks. i Mindeparken i Århus), som en god bunddækkeplante, hvis man har en meget stor have og mangler noget i et hjørne, som er gemt lidt af vejen. Frem for vedbend som man ser alle vegne, så er det mere interessant med bronzeblad. Og den skygger så meget, hvis den får lov, at der ikke kommer ukrudt nedenunder.

  - Bedste hilsener Lisbeth K

  SvarSlet