Jeg er sådan lidt en mærkelig een!

Det indrømmer jeg gerne. For når jeg ser en ny plante, eller i hvert en, jeg ikke i forvejen har, sætter det straks min fantasi i gang. Hvad kan den passe sammen med.

 

360_DSC0062

 

Men det er vel ikke anderledes end jer kvinder, der kigger efter en ny kjole. Hvordan vil den passe sammen med de og de strømper, den og den taske og det og det smykke. Ja, det er også sådan, jeg sammensætter mine bede.

 

361_DSC0081

 

Når jeg ser et bed, interesserer den enkelte plante mig sjældent. Nej, det er sammenhængen jeg kigger på.

 

356_DSC0080 356_DSC0010

 

Det den drømmedejlige gule rose ’Aicha’, der er i fokus. For foden af den har jeg plantet en gulbladet tvetand, Lamium, og en hosta med gul rand. Her ses I igen, hvordan jeg skaber sammenhæng og ro ved at lade den gule farve være bindeled.

 

356_DSC0010

 

NB. ’Aicha’ er en dansk rose, fremavlet af Valdemar fra Rosenplanteskolen i Løve. I dag er den verdenskendt.

26 kommentarer:

 1. NEJ Claus du er ikke underlig, du er genial! Det er bare så flot!
  Ps. tak for din hilsen forleden dag på min blog :-)
  K. Gro

  SvarSlet
 2. Haha, ja sådan tænker jeg også når jeg ser en plante som jeg bliver begejstret for og det næste er så "hvordan/hvor får jeg mon fat i den" . Kunne det f.eks. tænkes at den gulbladede Tvetand komme til salg i Bilka i år? :O)
  Skønne skønne billeder og sammensætninger du viser i disse dage - Äicha er min favorit i haven.

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Hvor ER det godt, at jeg er i Dalbyblog-karantæne, så jeg ikke kan hverken se eller kommentere dette indlæg :0)

  SvarSlet
 4. Jeg har en Aicha i hagen, men hun har enda ikke fått noen naboer... men dette var jo virkelig gode naboer:) takker for tipset:)

  SvarSlet
 5. Det er så fine billeder - meget sommerlige og skønne. Jeg elsker dine sammensætninger, så bliv endelig ved med at tænke :-)
  Knus

  SvarSlet
 6. Kære Claus,
  Sikke en overskrift!
  Haha - jamen du bærer det nu meget pænt, synes jeg!
  Hvis du ikke var den, du er, så din have nok heller ikke ud som den gør.
  Skønne, skønne billeder.
  Når man kigger på dem, kan man ikke forstå, at nogle havemennesker ikke kan lide gult. Beviset for, at det er smukt er jo lige her!

  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 7. hej Claus. Jeg har aicha i haven , Den fik så meget stråleplæt sidste år, blev så gal på den , Den blev klippet helt ned til små stuppe på 10 sm, så kan den komme hvis den vil. har også plantet gul og hvid sammen med den. Jeg har det lige som dig kan ikke leve uden det man synes der er pænt. glæder mig til din nye bog. har dem alle kan heller ikke undvære dem . venlig hilsen GH Viborg

  SvarSlet
 8. Aïcha er een af mine absolutte yndlings.

  I øvrigt kan jeg - i haven - bedst lide at der også er noget, der stritter lidt den anden vej. Ikke direkte kontrast, bare... Natur. Hvordan ser du på det, Claus?

  Bedste Havehilsner fra
  Marianne
  Den Helbredende have

  SvarSlet
 9. Fik selv Aïcha i haven for to år siden og det er en fantastisk rose. Min står også blandt gulrandet Hosta, som den du i den "Levende have" har vist det. Jeg har ledt efter den gule tvetand i lang tid og har ikke haft heldet til at finde den - Kan se på kommentarerne at jeg ikke er den eneste.
  Jeg er personligt ret vild med disse sammensætninger du her viser.
  Kh Michael

  SvarSlet
 10. Kære Claus
  En mærkelig een, syntes jeg ikke du kan betegnes som, du brander jo bare for en rigtig god sag, hvor du virkelig har fået folk op på mærkerne, det er jo bare herligt. Jeg tror, hvis jeg kender dig en lille smule, nyder du det i fulde drag.
  Det er jo nok sådan for de fleste af os, når vi ser noget, vi kunne tænke os, vil vi jo gerne have det og hvis det yder mere kan komme til at se godt ud, er meget jo nået. Det lære du jo os i hvert enkelt indlæg du laver,
  både her på bloggen og i de udundværlige bøger der snart fylder helt godt på hylderne.
  Det er en flot kombination du har sat sammen på de billeder du viser i dag, jeg tror, at det bliver nogle planter der skal finde vej til matrikel her.
  Men den nye bog om "Den hvide have" bliver helt sikkert hentet hjem til samlingen også, den ser ud til at blive lige så spændende, som de andre du har skrevet. NEEJ, hvor jeg glæder mig.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  P:S God arbejdslyst

  SvarSlet
 11. Kære Claus.
  Hvis DU er sådan en ´lidt mærkelig én´, så er vi heldigvis MANGE ´mærkelige´.
  Se! Der er den igen! Lamium maculatum ´Aureum´! Jeg er ved at få åndenød hver gang jeg ser den. Synes den er sååå fantastisk. Du har så mange, jeg har slet ingen, dét er ikke fair, vel. Den MÅ da kunne indgå i Bilka´s forårs sortiment, ikk´?
  Du er en formidabel kunstner Claus, sådan som du kan ´male´ og kreere med foliage og nuancer. Jo. Jeg beundrer dig.
  Kærligst, Iris.

  SvarSlet
 12. Ha ha alle vi have bloggere er vel nok et eller andet sted mærkelige?? Men et er sikkert kære Claus. Jeg kender ingen der kan det med de lysegule bede som dig. Det er det, som jeg vil satse på i min have, når jeg igen får tiden til den vidunderlige og livsbekræftende hobby. Lige øjeblikket tager min 10 måneders firbenet terrorist alt min overskudstid.

  Ha' nu en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 13. Det med kjoler, tasker og andet, ja det kender jeg ikke. Det med planterne er jo en anden sag. Jeg har reserveret et forholdvis stor forsøgsbed i min have. Til det jeg må eje, men ikke rigtig ved hvad nøjagtig skal. Til det jeg opformere eller andres overskud, som jeg tit for foræret.

  Fantasien sættes også hurtigt i sving. B.la. kom jeg til at tænke på om du bruger blærespirea ´darts gold´, den har en gullig-grønlig fin farve, lidt afhængig af hvor den står.

  Jeg har lavet en blog, foreløbig en præsentation af haven og mig. Skriver på nogle indlæg om mine havebesøg i år bl.a. Chelsea flowershow. Håber nogen kigger ind.

  Hilsen Hanne, Tilst

  SvarSlet
 14. hej Claus,
  nej, tænk det synes jeg ikke, at du er, mærkelig altså - tværtimod!
  Tanken med at få øje på noget og så lige finde ud af, hmmm hvor kan man nu få den passet ind ... jo, den er meget bekendt.
  Jeg har også en Aïcha i haven, men det er endnu ikke lykkedes at få den til at blomstre, altså bortset fra de blomster den havde, da den blev anskaffet - det kommer forhåbentlig, for den blev flyttet i 2011, så jeg krydser fingre.

  Tak for smukke billeder her i midvinteren, hvor der ikke er så meget andet end en enkelt erantisnakke og vintergækker, der står på spring - og så selvfølgelig kejserbusken og vinterjasminen :)

  Fortsat god skrivning og billedkigning i nord
  kh Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 15. Kære Claus.

  Du er en sand kunstner - hvor er det smukt!!!!!!!!

  hilsner jmn

  SvarSlet
 16. Hej Claus

  Smukt. Lige mine farver. Jeg forsøgte sidste sommer med gule og hvide stauder sammen og det blev en succes. (ja, det var jo en inspiration fra dig). Bliv endelig ved med at sammensætte stauder og dets lige efter dit hoved. Det bliver altid super godt. Jeg kan ikke få nok af at se dig i disse udfoldelser.

  Knus fra Janne i Greve

  SvarSlet
 17. Det er en rigtig fin sammensætning, du her viser frem, Claus!
  Og du er såmænd ikke mere mærkelig end de fleste af os :-)

  Mange vinterlige og blæsende-regn-ruskende- hilsener fra Lisbeth K

  SvarSlet
 18. Gid verden var fyldt av slike "undelige" mennesker som deg! Bildene idag likte jeg spesiellt godt, det ser ut som det er vårherre som har laget de bedene,bare helt naturlig har plantene vokset opp akurat der der står.

  SvarSlet
 19. Det er netop det, der er så svært for sådan en som mig, der kan lide skønhed i haven, men at jeg ikke kender planter som du gør! Og selvom jeg så ser hvordan det kunne se ud i diverse havebøger, bliver det næste at finde ud af, hvor man finder den plante...
  Og så selvfølgelig lige den lille detalje, at der måske ikke er den plads til de mange forskellige farvede bede. Og at tage beslutning om, hvilke farver der skal satses på..
  Kh Inger Lise

  SvarSlet
 20. Kære Claus,

  nej nej....vi havetosser er ikke spor mærkelige! Hvad mærkeligt er der i, at tale med sine blomster, eller sige "FY.. du er ikke inviteret med til fest!!" til ukrudtet? Hvad mærkeligt er der i, at bruge hver dags sidste vågne minutter i sengen på at prøve at løse et haveproblem?

  Skønne billeder du forkæler os med i disse farveløse blomsterabstinens-tider. Jeg holder især af det brogede løv, når det gælder hvide sammensætninger. Der har det en kæmpeeffekt og er samtidig meget luksuriøst og elegant på den diskrete måde.

  Det er ikke spor mærkeligt, at iføre sig lange underbenklæder, hue, 2 par uldne sokker og polar-heldragt for på en stormende og iskold januartorsdag, at gå ud og binde sine roser ned ..........så det vil jeg gøre!!!!!

  Knus fra den alternativt normale

  SvarSlet
 21. Kære Claus,

  noget af det der virkelig har slået benene væk under mig ved besøg i dit haveunder, er den næsten overjordisk smukke og magiske effekt, det meget lysende lime-gullige løv har. Det tager helt pusten fra een i al sin overvældende, mystiske skønhed.

  Nå, jeg har en aftale med MIN Aicha. Hun (og mange andre) skal have nogle grene tvunget ned med "jernhårklemmer".

  Hav en hvidunderlig dag.

  Knus

  SvarSlet
 22. Jeg tror at alle vil blive forelsket til "Aicha" nu.. En perfekt match!

  SvarSlet
 23. Beate fra skovhaven12. januar 2012 kl. 21.53

  Kære Claus!
  Jeg kan jeg da slet ikke undvære Aicha i mit gule bed, den må jeg da ha` fat i.
  Tante Grøn du gav mig lige en ide`- så nu må jeg gå i gang med mine roser i morgen.
  KH
  Beate

  SvarSlet
 24. Dette var helt nydelig! Jeg har Aicha men enda ikke sett den i blomst, da den er helt nyplantet. Nå vil jeg gjerne lage noe lignende kompinasjon rundt rosen som de vakre bilder du viser:) Den gulbladete Tvetand MÅ jeg ha. Klem Ellen

  SvarSlet
 25. Har hittat hit när jag letade efter bra bladkombinationer. Är helt såld och nu en hängiven läsare. Jag har startat en länksamling på min blogg med länkar till snygga bladkombinationer. Det är inte det lättaste att hitta på nätet. Jag har lagt in ett av dina inlägg som länk, jag hoppas det är okej. I praktiken innebär det att fler kan hitta din underbara blogg. Vill du inte att jag ska länka till dig så hör av dig till mig på troja69@hotmail.com så plockar jag bort länken.

  Tack för en underbar sida!
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvarSlet