Lav en collage

Hvis man forbereder et bed, og er lidt i tvivl om, om de planter man vælger, passer sammen, kan jeg anbefale at lave en collage.

 

20090617_164344 20090610_084922 20090616_100445
20090613_181810 20090610_085340 20090613_182000
20090610_082036 20090626_045513 20090610_084832

 

 

Husk, at det ikke kun handler om blomster, men også om blade. Heller ikke kun om farver, men også former.

12 kommentarer:

 1. Hej
  Ideen med en collage virker rigtigt godt. En god måde at gøre planterne mere visionære, når man sidder og vurderer hvordan det hele vil tage sig ud om et halvt år. Har selv brugt metoden for år tilbage
  hilsen GM

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Hvor er det en god ide, du der giver os, at lave en collage!!!
  Dejlige billeder og en meget fin sammensætning ----
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 3. Hej Claus. Super god idé med at lave collager....
  Kunne du ikke skrive en bog el. artikeler her på bloggen om, hvordan man laver struktur, kant og afdelinger i sin have?? Det synes jeg meget, jeg mangler idé til....da farver og sammensætning ofte er en smagssag, men rummene og roligheden dermed kan være svær at forme....og at mange måske ikke har mulighed for at få ekspert/arkitekt-hjælp hertil. På forhånd tak. Hilsen Charlotte Enkebølle

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Du har helt ret! Jeg har dog selv et par gange haft et problem med at finde de rigtige billeder :(
  K. Gro

  SvarSlet
 5. Hej Claus. Hvor er den gule græs smuk. Ved du hvad den hedder?.

  SvarSlet
 6. Genial ide´, tak for tippet!:-)

  SvarSlet
 7. Hvor er det skønne billeder. Jeg blev totalt fanget af dine collager i Den levende have og det satte virkelig skub i min fotografering af min egen have og selvfølgelig den totale udvidelse af blomsterbestanden.
  Jeg har ikke fået kommenteret så meget, men hvor jeg dog glæder mig til tiden, hvor jeg skal igang med at købe alle de dejlige frøpakker du har præsenteret - det skal ikke undre mig at jeg ender op med én af hver - det bliver en fest. Forsat god bogskrivning.

  SvarSlet
 8. Kære Claus
  Jeg har også brugt denne metode en enkelt gang for at planlægge et orange farvetema-bed og collagen afslørede at jeg ikke havde planter i de ønskede farver så det kunne dække hele blomstringssæsonen. Så blev jeg så klog og ved nu til hvilken del af sæsone der især skal sættes ind med indkøb af dejlige nye planter.
  Hilsner fra Berit

  SvarSlet
 9. lækre billeder. Tak skal du have.

  SvarSlet
 10. Kære Else - ja, det gør jeg da!

  SvarSlet
 11. I just stumbled upon your Blog. The leaf collage is a great idea. I may use it on my blog in the future just to show some of the many plants in the gardens here. Great idea. Here on the shores of Lake Michigan in Wisconsin the benefit of the lake does add so much to the garden and the photos, and your collage ideas will come in handy. Thanks. I much enjoyed my visit today and will return. jack

  SvarSlet
 12. Ved at lave en collage, kan man rigtig se om de forskellige vækster passer sammen. Lige mine farver du viser :-)

  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet