Mere broget løv

For nogle dage siden skrev jeg flere indlæg om broget løv, og I skal lige have et til.

Det handler om to planter nemlig Iris pseudacorus ’Variegata’ og tulipanen ’Spring Green’.

 

_20100521_183046

 

Iris’en med det skønne brogede løv opdagede jeg første gang i England for snart mange år siden, og da jeg så den, vidste jeg straks, at den måtte jeg plante sammen med ’Spring Green’. Siden er der mange, som har beundret og kommenteret netop denne sammensætning.

 

_20100521_184243

 

Hvad jeg ikke vidste, var, at Iris pseudacorus egentlig er en vandplante, og det vidste den tilsyneladende heller ikke selv!

 

_20100518_135928

 

Jeg plantede den nemlig ud i jorden, og når den trives så fint, som tilfældet er, skyldes det nok, at vores jord er rimelig vandholdende, og at jeg ofte er ude med slangen.

11 kommentarer:

 1. Spring Green var vist i Bilkas tulipansamling, så den er hjemme... så mangler jeg bare den brogede Iris, den ryger fluks ind på min ønske-søge-liste. Utrolig smukt løv, er blomsten mon gul...?

  SvarSlet
 2. ha,ha, ha...."det vidste den heller ikke selv" :)- Du er sjov. Men din sammensætning er sublim - det ved du godt ikke?

  knus herfra
  Eva

  SvarSlet
 3. Jeg undres på om det er den samme iris jeg har her og som står i mange hager her. Den har litt lys blå, deilig duftende blomster. Men fuktighet er det jo dårlig med her serlig om sommeren, kanskje den overlever det meste. Jeg måtte flytte dem litt rundt før de fant en plass de trivdes. De dufter så deilig så jeg ville ha dem inærheten av huset men de ville ha mere sol. En av mine yndlinger som jeg håper vil spre seg. Og da blir det nok selskap med hvite tulipaner neste år, jeg får lete etter Spring Green

  SvarSlet
 4. - men at den er en vandplante, ville den hurtigt finde ud af her - desværre :(
  Jeg bor nemlig i et område med sandet og ualmindeligt veldrænet jord. Det kan så have sine fordele i andre sammenhænge...
  Jeg vil nyde den i fulde drag på dine billeder, og glæde mig på vegne af dem, der vil kunne give den de rette forhld.
  Rigtig god weekend til alle.
  Majbritt

  SvarSlet
 5. Jep "Spring Green" er også hjemme her ;-D (Jeg kunne jo ikke stå for sådan en fin kasse de havde i Bilka, hvor den var i.. hi hi...)
  Glæder mig SÅ meget til den springer ud. (Også alle de andre der var i kassen) Jeg tænkte nemlig de alle ville være flotte, med husets røde mursten som baggrund, stående imellem de smukke mørkegrønne Rhododendron.... suk jeg glæder mig.
  Havehilsner fra Marianne.
  Ps. Jeg kan godt lide din formulering om din Iris; "det vidste den heller ikke selv"

  SvarSlet
 6. God kväll!
  Tack för din rara hälsning, blir så glad när du lämnar ett litet spår ifrån dig. Det är så vilsamt att titta in hos dig och i dina undebara rabatter.
  Nej jag har ingen bok på gång ännu.
  Men jag är tillfrågad av ett förlag om jag vill göra bok till dem.
  Fast jag vet inte hur jag skall göra.
  Vi får se hur det blir.
  I år kommer den 15 nya trädgårdsböcker och jag var i _Stockholm på visning av dem alla.
  I Sverige finns det ingen som gör så fina böcker som du Claus.
  Ha det gott och hoppas vi ses till tulpantiden.

  Annika

  SvarSlet
 7. Kære Fru Friis og Laila - Jeg kan fortælle, at blomsten bliver gul.

  Kære Annika - Tak for dine søde ord. Men jeg vil nu lige sige, at I svenskere laver fantastiske havebøger. Det handler nok om, at 'græsset altid er lidt grønnere ovre på den anden side!'

  SvarSlet
 8. DET der passer jo sammen som Keld og Dirch! Må man kopiere? Det er jo ikke til at stå for - hvis altså Irisen kan finde ud af at gå på land hos mig også. Ellers ku man nok være kreativ med flade wokfade eller noget i den retning.
  Ha en rigtig dejlig Søndag allesammen

  SvarSlet
 9. Kære Cendie - jeg kalder det ikke at kopiere, men at lade sig inspirere. Og selvfølgelig må du da det!

  SvarSlet
 10. Hvor er det bare en fantastisk sammensætning Claus. Husker godt Spring Green fra din tidligere omtale af den, men også i dette selskab med iris er den flot.
  Den er så delikat og sart - ikke så prangende som andre forårsblomster, men bestemt fornøjelig alligevel.

  - Hjerteligst, Lisbeth K

  SvarSlet
 11. Første gang du viste oss denne nydelige iris så visste jeg at den MÅ jeg ha! Jeg ble så inspirert av ditt lysegule/ hvite bed, at jeg sommeren 2010 fikk meg mitt eget på hele 4 meter. Det er så mange fine planter i denne fargeskala med varierende og spennende bladverk. Jeg gleder meg stort til våren når mine iris sammen med spring green og mange andre skjønnheter vokser frem. Ha en god tirsdag. Klem Ellen.

  SvarSlet