Mit ’spisekammer’

Jeg tænker ofte på mit opvarmede væksthus, der lige nu bugner af planter, som mit spisekammer.

Der er en utrolig stor tilfredsstillelse ved at have forråd nok, til det bliver forår.

 

20120125_125908

 

Snart skal nogle af de planter – f.eks. stauder – der tåler kulde, flytte op i det victorianske drivhus, som ikke er opvarmet.

 

20120125_125824

 

Så bliver der plads til ’såerierne’.

 

20120125_125836

17 kommentarer:

 1. Kære Claus
  Dejligt med sådan et spisekammer, der bugner af dejlige lækkerier, jeg forstår godt at du glæder dig over dit vidunderlige væksthus. Det er rigtig dejligt at kunne gå og se planterne trives og har det godt, men også hele atmosfæren i sådan et hus, er bare helt unik. Jeg husker det selv, efter at have arbejdet i væksthus i 20 år.

  Knus her fra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 2. Kære Claus Dalby
  De er da et fantastisk syn med så mange flotte planter her midt i vinterens hjerte, og nogle endda i blomst. Imponerende.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 3. Hallo Claus,
  When I saw all the bag's of seed I was wondering is'nt it a little bit to much seed. But now a I see what space you have to let it become plants. Must be wonderful to see the young green foliage is coming up.
  Have a nice weekend
  Marijke

  SvarSlet
 4. What a heavenly place to be on a cold winter's day

  SvarSlet
 5. Det ser yderst lovende ud!

  God weekend, Lisbeth K

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Uimodståeligt dejlige billeder. Hvor må det være skønt at have et opvarmet drivhus, som dit. Sikke en frodighed ...
  Kærligst Iris.

  SvarSlet
 7. Vidunderligheder, så langt øjet rækker.

  Det må være enormt livsbekræftende, at gå rundt blandt alle de små fine vækster.

  Meget imponerende

  -karina

  SvarSlet
 8. Hold da op hvor ser det dejligt ud! Hvis det var mit, tror jeg, at jeg ville sætte mig i en stol midt i det hele for at kigge på alle disse små vidundere - og lytte til planter gro ;-)

  SvarSlet
 9. Hvor må det altså bare være skønt med sådan et spisekammer. Sådan et står bestemt øverst oppe på min ønskeseddel til haven.
  Altså i noget mindre målestok - ellers ville der jo ikke være ret meget have at plante alle dejlighederne ud i ;-)

  Mange havehilsener Sanne O.

  SvarSlet
 10. Kære Claus.

  Du er et egern ;)

  Sådan lidt apropos, så er jeg i eftermiddag stødt på en blog, hvor forfatteren skal til at bygge orangeri: http://birgittepaanettet.blogspot.com/2012/01/vi-skal-bygge-et-arkitekttegnet.html

  Kh
  Zep

  SvarSlet
 11. När jag ser ditt växthus blir jag sjuk av längtan till ett stort härligt växthus. Jag har inte ens ett litet...än! Jättefint!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvarSlet
 12. Kære Marie-Louise - omring fem grader. I efteråret fik jeg installeret varme i alle bordene, og det varmen derfra, der varmer huset op, selv om jeg lufter godt ud hele dagen for at undgå for megen kondens. De tidligere år har jeg brugt en stor varmeblæser. Har af og til tænkt på, hvad der er/var mest varmeforbrugende. Bordene eller blæseren? Ved det ikke ...

  SvarSlet
 13. Kære Claus
  Det ser fantastisk ud. Det er da godt at du er god til at "skrue" for det bliver der behov for. Krukkerne kan heldigvis tage en del.
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 14. Kaere Claus :har du pròvet at spille klasisk musik i dit drivhus ,for eksempel Vivaldi? det ser godt ud med med alle de planter ,jeg glaeder mig til at se dem blomstre naar min have bliver kedelig vinter!!lige nu er min have en fest af farver ,cosmos , zinnia,og rudbeckia er helt paa toppen.Hilsen A. Bonairensis

  SvarSlet
 15. Det er måske ikke lige det rentable aspekt, man skal tænke på, når man opvarmer et drivhus ;) Men alligevel skal vi nok bruge mere end ét lag bobleplast næste år, har vi aftalt!

  Det er vel bedst i forhold til planterne, at varmen er i bordene, vil jeg formode... Tager jeg fejl?

  SvarSlet
 16. Åhhh - hvor er det et vidunderligt syn, med alle de småplanter på denne årstid :-)

  Kh

  Gitte

  SvarSlet