’Noget’ med drivhuse

Det er nok mange af jer, der har lagt mærke til, at jeg har ’noget’ med drivhuse. Men det er der vist mange af os, der har. Tænk en gang, at man under et dække af glas kan skabe så magisk et univers.

 

færdig

 

Der er nu ved at være fem år siden, jeg udgav ’Drivhusdrømme’, som stadig er en af mine bestsellere. Siden da har jeg fået en mængde henvendelser fra folk, der har bygget særlige drivhuse, så nu skal det være. I dette efterår udgiver jeg en efterfølger for ‘Drivhusdrømme’, for jeg har indtryk af, at der stadig er mange, der drømmer.

 

rejsning 2

 

Jeg har før eftersøgt specielle drivhuse på bloggen, og jeg gør det gerne igen. Det er ikke færdigkøbte løsninger, jeg søger, men anderledes og kreative byggerier. Så har I et særligt drivhus eller kender nogen, der har det, må I meget gerne maile mig billeder.

 

9

 

Husene på billederne her er også unika, bygget af Mikkel Birk, som jeg kender fra plantebranchen. Men det var nogle år siden, at vi havde haft kontakt. Derfor blev jeg glad, da der forleden kom en mail, hvor Mikkel blandt andet skrev:

 

16 19

 

... Derfor syntes jeg lige, at jeg ville skrive til dig og berette om mit nye projekt, da jeg mener, at det kunne være interessant for dig at høre lidt om. Jeg har nu startet en produktion af mere eksklusive drivhuse fremstillet af træ. De første prototyper blev opsat i 2009, og jeg mener nu, at jeg har et veludviklet produkt, som er klar til at sætte på markedet, og at der er et marked for det produkt. Du har jo om nogen været med til at skabe denne efterspørgsel, tak for det. Jeg er selv flittig læser på din hjemmeside ligesom mange andre.

 

Enhver opstart er jo svær dels at udvikle produktet, det er der styr på nu, så nu skal jeg bare have kunderne til at finde mig. I den anledning håber jeg at du kunne være behjælpelig med at sprede budskabet. Eller har et bud på hvordan jeg bedst når ud til min målgruppe. Min hjemmeside kom i luften den 31-12-2011 den kan du se på www.drivhussnedkeren.dk

 

20

 

Selvfølgelig vil jeg gerne hjælpe med at sprede budskabet, og det gør jeg altså nu. Klik ind på Mikkels hjemmeside og husk, at han er der, hvis I på et tidspunkt ønsker jer et trædrivhus.

15 kommentarer:

 1. Woooow, siger jeg bare. Hvor SER de lækre ud.

  SvarSlet
 2. Det er godt nok smukke drivhuse han laver.
  I 2011 nød jeg at følge med i Evas udvidelse af sit drivhus -http://bakomhacken.blogspot.com/2011/06/transformation.html
  her er sjæl og en særlig evne, synes jeg:)

  SvarSlet
 3. Lyder spændende! Jeg drømmer om et større, hjemmebygget et af slagsen nå jeg forsøger at klemme 2m høj mand + 3 børn (og kat) ind i mit lille 8 m2 fabriks-drivhus. Så fedt at høre at der nu bliver endnu en bog at savle ned i, mens vi drømmer og planlægger...
  Jeg glæder mig allerede!

  SvarSlet
 4. Hej Claus,
  Det er dejligt at se at en dansker har taget initiativ til at lave så unikke drivhuse. Jeg har idag selv hentet de perfekte vinduer til mit drivhusprojekt. Desværre er der kommet for meget vand til at vi kan komme videre med soklen. Det bliver 24 m2 og forventes færdigt til foråret.
  Kunne forestille mig, at vi på et tidspunkt kunne finde på, at gøre brug af drivhussnedkeren til at få lavet en tilbygning på vores hus.
  Glæder mig til drivhusdrømme 2.
  Michael, Horsens

  SvarSlet
 5. Kære Michael - hvor er din blog blevet af?

  SvarSlet
 6. Hej Claus
  "Drivhusdrømme 2" vil jeg også glæde mig til! I modsætning til 1'eren kan denne læses i drivhuset. Jeg granskede bogen forfra og bagfra, før jeg fik drivhus for et par år siden. Du fik ligesom gjort det legalt og ovenikøbet helt naturligt at ønske sig et drivhus uden agurker. Det er den bedste investering til dato! Selv om jeg valgte den lidt kedelige løsning fra Pavillion Danmark, fabriksfremstillet, koksgråt, kvadratisk og sat op af en mur - men uden vedligeholdelse som de meget smukke trædrivhuse du viser trods alt kræver.
  Men det er jo alle de skæve, flotte og fantasifulde drivhuse, der er så skønne at læse om - glæder mig!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 7. skønne drivshusdrømme, men det må vist blive ved drømmene medmindre vi vinder i lotto. Så jeg "nøjes" med mit arvede selvnedtagneogopsatte drivhus, men drømme om lige dèt rigtige drivhus kan man sagtens.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 8. Å ja drømmerier blir det aldri nok av, og det er det som er så flott med hage, man kan bare drømm ei vei, for nye år byr på nye muligheter:) Enda en bok å glede seg til:) Gleder meg til den om den hvite have, og drivhusdrømme avr jo den første jeg kjøpte av dine bøker, og dermed var hagegalskapen tatt til et helt annet plan:) Takker for at du deler så flittig gjennom blogg og bøker:) Gleder meg til å følge med her i 2012 også:)

  SvarSlet
 9. Käre Claus, vad härligt med alla dina kontakter till dem som sysslar med trädgård och odling och vad det hör till. Här är i vart fall en som har fattat att du inte "skapar kaos" med det du bjuder på din blogg utan tvärtemot inspirerar och ökar intresset hos oss amatörer. Det måste väl generera fler jobb och bättre affärer för dem som har det som sitt levebröd? Ha det riktigt gott och må som en prins på Skagen
  hälsar Margareta.

  SvarSlet
 10. Hej Claus.
  Jeg ved hvor der findes en.........
  Vores venner byggede for nogle år siden et af de smukkeste orangerier jeg har set . Ved at du ville synes om den og den kunne være perfekt i din Drivhusdrømme 2. Vil tage kontakt til dem og spørge om de sende noget til dig.
  Og tak for en dejlig dag i din have i sommer.
  VH Kirsten

  SvarSlet
 11. Kære Kirsten - det vil jeg være uhyre taknemmelig for

  SvarSlet
 12. Kære Claus Dalby
  Dejligt at høre, at der kommer en Drivhusdrømme 2. Den vil jeg se frem til og glæde mig til. Hvor er det dog nogle smukke trædrivhuse Mikkel Birk laver. Et drivhus står øverst på min ønskeliste, men jeg må fortsat nøjes med at drømme og spare sammen.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 13. Kære Claus
  Sikke nogle fantastisk flotte og lækre drivhuse! Glæder mig til "drivhusdrømme II", for er stadigvæk så begejstret for bogen, og drømme har man da lov at have, især på sådan en grå regnvejrsdag, er det et must at have dine skønne bøger at kigge og læse i. Kan næsten ikke vente til at få bogen.
  Venlig hilsen fra Sydfyn Jeanne
  P.S.: Har jo modtaget bogen Hemmelige Haver, og jeg skal da lige love for at det er guf for øjnene. Ja, man bliver jo afhængig af dine bøger, smiler.

  SvarSlet
 14. Kære Claus Nej hvor jeg vil glæde mig til Drivhusdrømme 2 .. Jeg er virkelig glad for at du tager det projekt op igen.. Den "første" drivhusdrømme har for mig været helt fantastisk, og jeg har læst den flere gange fra ende til anden..Du skriver om de forskellige drivhuse, men også om de menesker der ejer dem.Meget spændende.. Det er en rigtig dejlig bog og jeg vil gå så langt at sige at det er min ynglings bog af alle. Jeg er ikke selv ejer af et drivhus endnu , men det er min helt store drøm, Må indrømme at det ikke så meget er til planter , men har et billede i hovedet af en gammel sofa og en transistor radio ...Et hygge- hus til spisning, afslapning, og selvfølgelig lidt planter ..Har set på nogle forskellige og er forelsket i "Tante grøn" og et drivhus "Gothic" fra Willab Garden fra sverige .. Drivhuse i rigtig god kvalitet... Show room i Greve og Bådstad i Sverige. www.willabgarden.dk Jeg håber at du har en dejlig dag og nej hvor jeg glæder mig... Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 15. Ja, det ser sandelig skønt ud!! Vi er også blevet bidt af drivhusbacillen og glæder os til endnu en bog om fantastiske drivhuse. I vores private haveunivers har vi netop i går endelig indviet vores nye drivhus :-) : gasovn, tæpper, dyner, op til flere kager, kaffe, børn, hund (m. tilhørende hundekurv) søde gæster, masser af stearinlys og 2 graders celsius udenfor, mens mørket sænkede sig omkring vores lille, varme, hyggelige "lomme" i haven. Vi glæder os til forårets komme, men vinter i drivhuset kan bestemt også være skønt (og lidt skørt...) KH Sanne-Pande-Kaffekande

  SvarSlet