Tre af de uundværlige

Her fortsætter jeg, hvor jeg slap sidst i sidste uge, nemlig med min lille forårskavalkade. I dag gælder det tre af de helt uundværlige vækster, som jeg ikke kunne forestille mig at undvære i aprilbedet.

 

080503_2093_havedrømme

 

I haven er der gennem årene lagt så mange tusinde løg, at jeg slet ikke kan tælle så langt. Nogle bliver, andre forsvinder, mens andre igen sår sig selv.

 

20090423_131329

 

Det gælder for eksempel den lille fine perlehyacint, hvis blade ofte begynder at titte op af jorden allerede inden årsskiftet.

 

20090423_133232

 

I sidste uge viste jeg også den dejlige kugleprimula, som jeg frydes over år efter år, hvor den indtager større og større partier af skovhaven. Den er nemlig også en flittig selvsåere.

 

20090423_132300

 

Det samme gælder de små hornvioler. De pibler også frem rundt omkring. Men grundbestanden udgøres nu af nye, der plantes hvert år.

18 kommentarer:

 1. De er så fine alle de små forårsblomster, jeg kan slet ikke stå for dem :-)

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Fortsæt endelig din forårskavalkade
  den er så skøn med alle de dejlige forårsbebudere du præsenterer. Disse blå dejligheder kan ingen da stå for. Herligt skue. Har lagt et hav af perlehyacinter i flere blålige farver, og så den hvide, begyndelsen til ´mit hvide bed´. Smukke smukke kugleprimula, og violer. Glæder mig til de ´ny´ pastelfarvede stedmoderplanter kommer i Bilka. Apropos Bilka, kommer der ´Show-Aurikler´ til salg i foråret/sommeren?
  Kærlig hilsen, Iris.

  SvarSlet
 3. Hej Claus. Det var rigtige dejlige billeder, især det med hornviolerne. Jeg er lige gået igang med "Mit haveliv" igen igen og der har du også et godt kapitel om hornvioler. Jeg har fået mod på at så dem selv, det lyder ikke særlig vanskeligt! Tak for din kommentar på min blog i går. Fortsat god skrivelyst.
  Mange hilsner fra Birgitte.

  SvarSlet
 4. Kære Claus.. Det er vel nok nogle dejlige billeder du har lagt ud til os her på bloggen i dag, FORÅR.. en af de smukkeste tider.. Kugleprimula er vist det jeg skal prøve , syntes at farven er helt fantastisk... lige mig.. Har dog ikke prøvet dem før.. Hornvioler kender jeg rigtig godt , det er en af de forårs planter som jeg ikke kan få nok af, jeg køber i store mængder og planter dem i mange krukker og inden man ved af det er de store og tætte ..Engang imellem kommer der en lille hornviol med det sødeste hovedet lige i mellem en flise fuge.. Jeg holder mig til de farver som jeg kan se på billedet .. er vild med dem.. Har i år også lagt mange løg af perlehyacinter , jeg fandt nogle rigtige fine i Bilka s løgsalg,.. elsker de to farvede og tror at det bliver et rigtig flot forår her i min dejlige have.. Claus sådan en dag som i dag , hvor det er gråt og regner (København) så er det virkelig dejlig at kikke ind på "vores" Blog , og drømme sig hen.. Det er en rigtig stor hjælp du giver os , til at komme igennem den mørke tid.. Mange tak for det. Kærlig hilsen Paw..

  SvarSlet
 5. Ja ! man får helt sommer fugle i maven.. Når man ser alle de smukke forårs blomster... ,:-) Der er bare ikke noget så dejligt som en lun forårs morgen, når man lige tar runden i haven og ser alt det dejlige som vælter op af jorden..

  SvarSlet
 6. Tusinde tak for din dejlige kommentar på min blog i går :-)

  Skønne forårsblomster du viser.
  De blå kugle primula er rigtigt søde. De minder lidt om primula salvana, som jeg såede sidste år.

  Jeg syntes, at alle forårs blomster er uundværlige....


  Kh

  Gitte

  SvarSlet
 7. Ja... mere forår. Kugleprimulaen er uimodståelig. Hvor finder jeg sådan en. Er det noget Bilka kan tænkes at handle med?
  Jeg er paf over hvor godt den passer sammen med hornviolen. Knaldgodt skudt, Claus!
  :)

  knus
  Eva

  SvarSlet
 8. ja det er lige til at blive i forårshumør af:) skønne farver. Anne Gine

  SvarSlet
 9. Hey Claus,
  I see almost every post but I am a little afraid to leave a comment. Your impressions are always beautiful and very welcome especially in this time of the year when my little garden is almost brown. A treasure to my eyes your photograph's.
  Have a nice day
  Marijke from Holland

  SvarSlet
 10. En herlig gjeng med blå skjønnheter:) Jeg gikk gjennom heke din blogg istad etter gode komposisjoner, og jeg må si at bloggen din er uunværlig for meg når det gjelder inspirasjon:)Takk:)

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Skønt at få lidt forår ind på nethinden via dine billeder. De violette hornvioler står lige nu fantastisk flot i krukke i min lille have sammen med pyntkål i nøjaftig samme farve. Det kalder virkeligt smilet frem, når jeg sjapper derned :-) De dejlig kugleprimula, som du viser, så jeg langt efter sidste forår, men kan se at de absolut må med hjem til foråret og gøre hornviolerne selskab :0)

  SvarSlet
 12. Kære Iris - ja, der kommer showaurikler til salg i Bilka. Og i år er der nok!

  SvarSlet
 13. Skønne forårsfarver - og som du kan se i blog-land, vi er ret mange der længes efter det!!

  SvarSlet
 14. Kom april, kom nu - så vi alle kan plukke Poesiens Blå Blomst!
  Stammer for øvrigt vist nok fra en gammel monolog (altså udtrykket Poesiens Blå Blomst!).
  MÅ og SKAL altså have flere af disse underdejlige forårsvækster.
  Det er så livgivende, når man hver dag i foråret hilser på nye gæster i haven ved morgenstuegangen.
  Tak for dejlige billeder.

  Kærlig hilsen
  Karen O.

  SvarSlet
 15. Hej Claus.
  Det er lige netop selvsåning og anden naturlig udbredelse, der gør det så dejligt at have en have med nogle år på "bagen". Det er fjerde sæson min have går ind i nu og i år, hvor alting er så tidligt på den, kan jeg allerede se hvor meget tættere, det bliver i år - når man nu ikke har mønter til at plante i industrielle mængder.

  En frydefuld hilsen fra
  Jette, Kr. Hyllinge.

  SvarSlet
 16. Som Eva, er jeg fuldstændig solgt i kugleprimulaen sammen med hornviolen - ser for mig en planteskål jeg har, med hvide hordvioler og blå kugleprimula - men hvor finder jeg kugleprimula? Dansk Primula Selskab ser ikke ud til at nævne den på deres hjemmeside....
  Hjælp en ulykkelig kærlighed lidt på vej... (og endnu engang vil du så også hjælpe mig til at lette kontoen ;-) )

  SvarSlet
 17. Kære Mette - kugleprimulaen er altså ret almindelig og fås på de fleste planteskoler ved forårstide.

  SvarSlet
 18. Jammen SÅ må jeg afsted og holde øje - synes ellers jeg er velbevandret i min lokale planteskoles sortiment,

  Tusind tak for hurtigt svar :-D

  SvarSlet