’Blomster, som en knyttet hånd’

Det, var et af Anne Just’ udtryk, når hun skulle fortælle om roser, der nærmest var kuglerunde.

 

claus20090626_041922

 

Jeg må sige, at sådanne blomster kan jeg slet ikke stå for, og det handler nok om, at de ligner dem, som man ser på de gamle blomstermalerier. Fuldstændig uimodståelige er de.

 

claus080918_122559_

 

Hvad siger I til denne? ’Geoff Hamilton’ hedder den. Opkaldt efter den kendte engelske havemand, som blev så elsket for sine udsendelser på BBC.

 

NB. Jeg ved godt, at jeg de seneste dage ikke har fået svarer på jeres spørgmål på bloggen. Men jeg slås med influenza og burde nok opholde mig i sengen. Tiden er desværre blot ikke til det!

 

Rigtig mange sender mig spørgsmål på mail. Men her må jeg endnu en gang nævne, at tiden ikke er til at svare. Jeg læser alt, men svarer kun et fåtal.

20 kommentarer:

 1. åååååååååååå Claus.......den gillar jag.....lite dålig doft..men så vacker :)
  ja nu har jag snart rosor igen,,,,,,i mitt varmväxthus........underbart..
  å missa nu inte...

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  förra veckan var det 111 fina bloggar med
  VÄLKOMMEN :)
  Håkan

  SvarSlet
 2. kære Claus,

  'tak for blomsterne' - meget velvalgt billede for mig (har fødselsdag i dag) jeg tager dem til mig :D
  - og rigtig god bedring til dig :)

  kh Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 3. HEJ CLAUS !drik godt med citronvand( lavet af presset citron)til at hjelpe dig iggenem din influenza.Du har ret de engelske roser er ikke til at undvaere,nogle blomstrer mere end andre,nu i sommer har ·scepter isle· ,·abraham derby·og·crown princess margareta· blomstret uanset om der var 38ºeller 20º helt fantastisk!!Hilsen A.Bonairensis

  SvarSlet
 4. Hej Claus,

  Og tak for den smukke rose. Før i tiden har jeg egentlig ikke brudt mig så meget om roser - måske fordi min far, der var graver - ikke kunne fordrage dem. Men det har du absolut fået gjort noget ved. Har plantet 15 sidste sommer - og har 15 i bestilling til uge 11. Men denne har jeg ikke - endnu. En dejlig sart farve.
  God bedring med din influenza. Jeg har hørt, at man bare skal drikke tilstrækkelig med god gammel skotsk whisky - og efter flere af slagsen er man så ligeglad med, at man har influenza/snue. Om det virker, ved jeg ikke - jeg drikker ikke alkohol.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Har netop siddet og svømmet hen over I.L Jensens gamle blomstermalerier, der er til salg på Brun Rasmussen kunsaktioner. Suk, lige en kende for dyre, men dejligt så at kunne se frem til at have yndighederne in live i stedet, inden længe. Han var en fabelagtig blomstermaler ned til mindste detalje.

  Rigtig god bedring til dig.

  Engblomsten

  SvarSlet
 6. Kære Claus Dalby
  En bedårende rose, som jeg må have fat i til foråret. Håber ikke, at influenzaen er alt for slem ved dig. Rigtig god bedring.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 7. Hej Claus

  Rigtig god bedring.
  Det er en skøn rose, men mit blik faldt nu på den lilla skønhed der står sammen med rosen. De er så fint afstemte sammen.
  Er det en valmue?

  Mvh Maibritt

  SvarSlet
 8. Ej Claus! Kan du så komme under dynen! C-depot i rigelige mængder og en toddy.
  Købte en Geoff Hamilton sidste sommer til terrassen. FAN-TAS-TISK! Elsker de kuglerunde knopper som minder mig om slikkepinde - er vel arbejdsskadet ;)

  SvarSlet
 9. Kære Claus

  Det er en dejlig rose, jeg har den selv her i mit paradis på opfordring af nogle de indlæg der har været tidligere, desværre er den ikke så glad for regnvejr, men den har en stor plads i mit hjerte, da den er rigtig skøn. Her kan jeg ikke lade være med at tænke på Nete, der sidste år satte poser over knopperne, for at de ikke skulle rådnede. Sikken syn.
  Rigtig god bedring, pas godt på dig selv, så kommer du hurtigere over det.
  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 10. Rigtig god bedring. Lad os håbe, at frosten dræber alle "baktusserne", for så er den da god for noget, når nu vi utålmodige havefolk venter på forår...

  SvarSlet
 11. "He knows no winter, he who loves the soil,
  For, stormy days, when he is free from toil,
  He plans his summer crops, selects his seeds
  From bright-paged catalogues for garden needs.
  When looking out upon frost-silvered fields,
  He visualizes autumn's golden yields;
  He sees in snow and sleet and icy rain
  Precious moisture for his early grain;
  He hears spring-heralds in the storm's turmoil
  He knows no winter, he who loves the soil."
  - Sudie Stuart Hager, He Knows No Winter

  SvarSlet
 12. Rigtig god bedring. Omgang med blomster er jo helene men influenza kan jord og blomster trods alt ikke kurere.

  SvarSlet
 13. This rose had to be in my garden, not only because it is one of Austin's best creations but also because that man inspired me so much. His serial "Paradise Gardens" had so much influence on my way of gardening that I decided to call my garden and my blog "A Little Bit of Paradise". I miss him so much.
  Today the one who gives me much inspiration is you and I thank you very much to post everyday even when you're ill. I wish you a good recovery !

  SvarSlet
 14. uha var det de sjællandske bactusser du er blevet smittet af?
  Du må nu pleje dig selv lidt, influenza er ikke til at spøje med.
  Det er nogle vidunderlige blomsterbilleder du viser, både de malede og fotoerne. Der er noget at lære mht at svinge penselen. Jeg glææder mig til foråret, bare til marts, eller til sneen er væk. Erentisserne er lige under sneen og venter. Snart snart blir haven gul, og hvidspjættet af vintergækker. uh ventetid, din blog blir brugt flittigt til at dæmpe længslen.
  God bedring
  kh Gunvor

  SvarSlet
 15. Kære Claus.

  Først god bedring, håber ikke du er for hårdt ramt, -- men det er nok klogt at passe på sig selv --- Og tak for den fine rose, den er virkelig smuk--
  mange hilsner
  jmn

  SvarSlet
 16. til Cendie:
  tak for gengivelsen af Hagers digt - det gik mig lige til hjertet her, hvor vi sidder i februars kulde.
  Så er det godt at tænke på, at om ikke så længe ... så 'vifter det hjemligt gennem løvet' :)

  god søndag i februar
  kh Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 17. Kære Sweet Pea,

  Ja, Geoff Hamilton rosen er PRAGTFULD. Det samme var manden, der lagde navn til rosen.

  Hvor jeg dog glæder mig, til også at få en "Claus Dalby" i haven. Så kan du og Geoff stå og stråle om kap med hinanden.

  Jeg er sikker på, at du nusser, nurser og forkæler din Claus Dalby-rose efter alle kunstens regler. Men hvad med MENNESKET Claus Dalby? HUSKER DU AT NURSE OG NUSSE HAM??:o) :o) :o) Han har det ligesom rosen. Han skal have max omsorg for at kunne yde sit bedste.

  Så hvis ikke du og din influenza straks hopper under dynen med et varmt krus et eller andet bacilledræbende, så ser jeg ingen anden udvej end personligt og med tantelig streng mine, at troppe op i Risskov, medbringende levertran, varm hyldebærdrik, romtoddy, en varm dyne og et mindre apotek af smertestillere. Og det med levertranen, det vil du ikke risikere, vel??

  Ønsker dig en rigtig god og snarlig bedring, Claus.

  Her er det lidt svært at bevare vinterpessimismen idag....temperaturen står på + 2 og jeg har lige set årets første stær. Det lugter lidt af meget tidligt forår.

  Kære Cendie,

  tusind tak fordi du ville dele det smukke smukke digt med os andre. Jeg elsker digte og citater om haver og havepassion. Samler faktisk på dem.

  De kærligste weekendhilsner og forårstanker til alle derude

  SvarSlet
 18. Var så lidt, kære Tante Grøn :) Det er et af mine yndlings

  SvarSlet
 19. Hej Claus. Håber at du igen er frisk. Anne Just's udtryk "som en knyttet næve", dækker så fint. Andre steder bliver rosen beskrevet som kop-formet. Jeg holder selv meget af Geoff Hamilton. I haven har jeg også Queen of Sweden og Claire Austin, som ligeledes har denne karakteristik.

  SvarSlet
 20. Fint, fint digt, Cendie :-)

  Og Claus,jeg har før tænkt på at det virkede som om du havde et jernhelbred, siden du altid var på og i fuld vigør. Men alle har brug for at trække stikket helt ud af og til. God bedring.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet