De cremede gule

Hver gang jeg viser noget fra min lyse- eller måneskinsgule afdeling, mærker jeg, at det er en farveskala, der taler til mange.

 

claus20100801_085814

 

Selv er jeg også meget glad for disse toner, som jeg hen over årene har forsøgt at rendyrke. Faktisk vil jeg være så selvforherligende at nævne, at det ikke er noget, jeg har set andre steder.

Jeg er der som en mis, når jeg ser blomster med lyse gule blomster, og det er klart, at den engelske rose – ’The Pilgrim’, som I ser øverst, er selvskreven her.

 

claus20100801_090044

 

Det samme gælder den skønne daglilje ’Light the Way’ herover. Det er sjældent at se en daglilje med så lyse og delikate blomster.

 

claus20090610_082218

 

Og så er det jo også, at jeg tillige holder af det gule løv. Hvad synes I om druehylden med de fligede blade?

 

Som I ved, har jeg mange bogprojekter i gang, og som jeg måske har nævnt før, udgiver jeg til næste forår en bog med titlen ’Mine mange haver’. Den vil komme til at handle om mine farveafstemte haverum, og jeg lover jer en masse billeder af plantekombinationer samt en mængde nyttige sortsnavne.

27 kommentarer:

 1. Hej Klaus. Den bog vil jeg glæde mig til... Jeg er "afhænig" af inspiration..smiler.. Og man kan altid lærer noget af dine farve og blomster kombinationer.. fortsat god søndag. VH fru.leger

  SvarSlet
 2. Den cremegule daglilje er virkelig en skønhed.

  Det lyder spændende med den nye bog, den vil jeg glæde mig til.

  God søndag :-)

  Kh

  Gitte

  SvarSlet
 3. Det låter som en bok helt i min smak. Jag har inte läst någon av dina böcker... än, eftersom jag precis upptäckte att de fanns :-) Har redan beställt tre. The Pilgrim är en av mina favoriter och det är därifrån jag har mitt bloggnamn. Älskar ljust dessa ljusgula toner och det är en av mina favoritdelar i mitt projekt Regnbågsrabatten. Daglilja har jag också, dock inte Light the way utan White Temptation. Den låter vit men har just den där krämgula färgen.http://www.blandrosorochbladloss.blogspot.com/2011/07/rosor-kastanjestaket-karlek.html

  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvarSlet
 4. Kære Claus
  Flotte billeder du viser af lysegule/creme/grønne kombinationer. De gulløvede planter ser vældig fine ud i din have, men indtil videre er de ikke velkomen i min! Med tro ikke, at du er ene om at 'samle på' lysegule blomster. Og jeg har ikke lært det af dig.
  Med venlig hilsen Heddie
  P.S. Hvorfor kommer der ikke en bog om den lysegule have? Det er da lige så relevant - og meget mere originalt- end en bog om den hvide have.

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  I sidste indlæg nævnte du, at det svagt lysegule (cremede) er lækkert sammen med det lyserøde. Det giver jeg dig mere end ret i. Hvis man ellers kan det.

  Da jeg var så heldig at være blandt de udtrukne til at se din have i juni 2011, var dit lysegule bed, også det som jeg faldt i svime over og blev ved med at gå tilbage til. Måbende. For hvem skulle dog have troet det? Ikke jeg.

  Det lyserøde og lyselilla (blandet med hvidt omkring mit havehul) præger afgjort min have. Nu er min have så også kun på størrelse med et mindre bed i de fleste andre haver. 200 m2 med havehus, terrasse, skur, vandhul osv. er ikke meget. Bl.a. blev din lille lysegule ranunkel sulphureum noget af en showstopper for mig. Den må jeg eje. Jeg har også været på jagt efter en creme daglilje til bedet omkring vandhullet. I et par af dine bøger har jeg fundet "Gentle Shepherd", men den du viser her ryger lige på min liste i stedet. Tak for dejlig inspiration. Igen. Igen :0)

  SvarSlet
 6. Jeg set druehylden med de fligede blade i Geografisk have. Det ses fantastik ud i maj og juni men i efterår bladene tabte guld farve og blevet næsten grøn..

  SvarSlet
 7. Hej Claus!
  Det bliver spændende og inspirerende med en nye bog fra dig. De nævnte lysegule til cremegule planter du nævner er bestemt en mulighed til at lyse op hvor der måske er lidt mindre sol i haven. Jeg tænker samtidig på at de også har en god virkning hvis man vælger at bruge dem sammen med nogle få placerede rødbladede stauder el. buske - eksempelvis alunrod, slangeskæg eller måske én parykbusk kunne være et bud.
  God søndag Peter Dupont

  SvarSlet
 8. Mycket njutbart! Härligt med färg. Ute är det grått, brunt och en aning vitt.
  Eva

  SvarSlet
 9. Kære Peter - ja, alt er jo tilladt. Men ved at bruge de mørkløvede planter, som du nævner, bliver resultatet ikke så distinkt.

  SvarSlet
 10. Hej Claus, både dit indlæg fra i dag og det fra i går er noget af det mest bedårende inden for den gule genre, jeg længe har set.

  Din blog er om nogen årsag til at jeg er blevet fuldstændig forgabt i den lysegule farve og igennem længere tid har noteret på små lapper med plantenavne og referencer til hvor på din blog, de kan ses - så jeg kan få skabt mig et stort lysegult bed også.

  Du har nok ret i at mange af dine læsere har fået øjnene op for denne farve.

  God søndag :)

  Ulla

  SvarSlet
 11. Kære Heddie - jeg siger sørme heller ikke, at alle har lært at bruge lysegule blomster af mig. Blot, at jeg ikke har set dem plantet monokromt andre steder. Jeg har efterhånden set en del, men har selvfølgelig ikke besøgt dig!

  Om en hvid have/bed er mindre original end en gul, ved jeg nu ikke. Jeg holder af alle farver og giver gerne mit bud på min anvendelse. Er af gode grunde vældig optaget af førstnævnte lige nu, og jeg tror, at der kommer en flot bog ud af det.

  SvarSlet
 12. Hej Claus

  Jo jeg deler din passion for alle farver, og i min lille bitte have, må jeg være varsom med at bruge for mange sammen. Mit forårsprojekt i år, vil blive en lille strimmel på nordsiden af mit hus, hvor de cremede, lysegule og lime farver vil komme til at spille hovedrollen. Det glæder jeg mig meget til at arbejde med, og jeg er sikker på at både druehylden og daglilien vil være perfekte i den sammenhæng. Tak for altid at inspirere :-)

  SvarSlet
 13. Underbara gula färger. En gul som även jag klarar ;-)
  Den där flädern har jag med, snygg kontrast mot mörkgrönt och rödbladigt, för att inte tala om mot min röda friggebod :-)

  SvarSlet
 14. Denna färgen - den ljusgula/creme är du mästare på att använda. Jag njuter av dina vackra kompositioner som jag sett på din blogg och just dessa med de ljusgula är jag extra förtjust i. Tack för fin inspiratiion!

  SvarSlet
 15. The Pilgrim er bare nydelig, og jeg har heller ikke sett noen annen like fin som den! Jeg elsker også den kremgule fargen, for det gir hvile for øynene! Druehyllen med sine lysgule blad var rett og slett vakkert! Jeg er blitt meget glad i bladfarger, for de varer lenge, mens blomstringen står veldig kort!
  Ellers gleder jeg meg til din neste bok, Drivhusdrømme!
  Og tusen takk for koselig kommentar på bloggen min!

  SvarSlet
 16. Kære Claus
  Det er en fantastisk dejlig farvesammensætning, og for mit eget vedkommende har jeg da først fået lyst til at anlægge sådan et bed efter inspiration fra dig. " Den levende Have" satte virkelig skub i min have-passion. Igår var jeg så heldig at få "Hemmelige Haver" foræret, og jeg vil nyde hver side. Og har allerede sat din kommende bog om den hvide have på min ønskeseddel. Så jeg er ikke bleg for at nævne dig som stor inspirationskilde, og elske rat have tid til at snuse rundt på din skønne blog.
  Vinterhilsener fra Anette

  SvarSlet
 17. nei så morro at du også er på gul i dag :)
  Jeg har kommet til gul-farge i konkurransen jeg kjører, og til min store glede så raser det inn spennende bidrag. Hadde ikke trodd gul skulle bli så populær en farge, men det ser ut til at mange har i minste _en_ gul blomst de liker, og noen er jo som deg og liker gult godt :)

  Selv liker jeg de kremgule godt, spesielt tulipaner og narsisser :)

  SvarSlet
 18. Jeg har også fået øjnene op for de lysegule her på din blog og i dine bøger. Jeg overtog en have med de varm gule farver, så det er det mit udgangspunkt var!
  Jeg har fået daglilje "Light the way" og det er en af dem som jeg hurtigt må have flere af - den blev sommeren 2011´s yndlingsplante hos mig.
  Jeg har lige fået øje på et nyt "must have" Trollius pumilus 'Djupedal' - den glæder jeg mig til at få i haven i år.

  SvarSlet
 19. Har ellers aldrig været vild med gule blomster i haven men må siges at være blevet omvendt ... ihvertfald til den lysegule ;0)

  SvarSlet
 20. Hej Claus,

  Virkelig dejligt med dine underskønne billeder, når haven er dækket af et tykt lag sne. Jeg plantede i efteråret 5 stk. roser The Pilgrim - og jeg glæder mig til at se dem til sommer. Jeg startede et lidt rodet bed, og der kommer jeg nok til at flytte noget rundt med tiden - og så er det virkelig skønt med al din inspiration - også farvemæssigt.
  God søndag til alle.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 21. Underbara gula växter du använder, så vackert och samstämt!

  SvarSlet
 22. Hej Claus
  Kan rigtig, rigtig godt lide druehylden:0)barberer du den helt ned som de rødløvede hyld og bruger busken i staudebedet?
  Dagliljen "Light the Way", lever virkelig op til sit navn og er dejlig høj; 80 cm - åhh...den lyser lige vej til min baghave!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 23. Kære Pia - nej druehylden er ikke så villig, så den beskærer jeg ikke.

  SvarSlet
 24. Hej Claus

  Lysegul er en dejlig farve og det har jeg altid syntes :o) Den er blød og cremet, uden at gå over i Netto-kuløren. Dagliljen har jeg ikke set før, men jeg må nære mig med engblommen. Har lige bestilt Trollius "Alabaster" hos Marlene og en bunke andet, så nu må jeg holde en pause :o) Jeg havde godt nok tænkt at jeg skulle have Winchester Cathedral roser, men The Pilgrim er altså også smuk. Hvem der havde en større have!!

  SvarSlet
 25. Hej Claus. Har du mon ogsaa 'Aucuba japonica' ? Det er en stedsegron busk med lysegronne blade og lysegule pletter. I Italien er den meget almindelig, men jeg har kun set den eet sted i Danmark , hos nogle venner, som havde den til at gro et beskyttet sted. Faktisk et must i enhver nord italiensk have, og ogsaa i storbyer som Milano, da den er utrolig haarfor ogsaa overfor forurening.

  SvarSlet
 26. Kære Jane - uha. Bliver nødt til at tilstå, at det er en plante, som jeg ikke bryder mig om. Den minder for meget om en stueplante, synes jeg.

  SvarSlet
 27. Kære Claus
  Jeg er sådan set ikke i tvivl om, at du kan lave en fin bog om den hvide have. Min pointe var, at hvide haver kan man læse om flere steder. Det kan man derimod ikke om lysegule haver (eller også er jeg for selektiv i mit litteraturvalg), og du har jo allerede en række flotte billeder fra egne have, så....
  Med venlig hilsen Heddie

  SvarSlet