Den skønneste af dem alle

Når det handler om slyngroser, vil jeg her nævne the one and only. Ikke sådan forstået, at der ikke findes andre, men denne er helt i særklasse, selv om den ikke genblomstrer.

 

080611_12466_

 

Det handler selvfølgelig om ’Constance Spry’, hvis uimodståelige blomster i den grad minder om pæoner og dufter som myrra.

 

20100703_171037

 

Når jeg nævner den i dag, er det fordi, vi lige har været ved at lave etiketter til den og andre skønne roser, som jeg var valgt til Bilka.

 

20100703_165249

 

Jeg ved, at mange har prøvet at få fat på denne rose, men at den flere steder i de forløbne sæsoner hurtigt er blevet udsolgt. Hvor om alt er kommer den i Bilka, og jeg skal nok ’advare’ jer forinden.

15 kommentarer:

 1. Det är verkligen en underbar ros. En av få klätterrosor i min trädgård som inte frusit ner under de två senaste kalla vintrarna. Gott betyg.

  SvarSlet
 2. Kære Claus Dalby,

  Det er også en af mine favoritter, formen er så smuk.

  Desværre er jeg blevet færdig med at læse din bog Mit Haveliv... desværre, siger jeg, fordi den har været så skøn at hygge sig med, at jeg kommer til at savne den, det er som at være i gang med at læse en dejlig, fortryllende historie.

  Tak for den.

  Kærligst
  Christel Tajo-Hjenner

  SvarSlet
 3. Det er en eventyrlig smuk rose. Det kunne være der blev plads til den i min bitte vindomsuste have?
  Tak for dit virke, Claus, man kan tydeligt mærke i livsstils og blomsterbutikker, planteskoler m.m. at danskerne er ved at vågne op og vil forskønne deres haver. At det ikke kun rhododendron og græsplæner er smukt. At det betyder noget at forskønne sine omgivelser. At det er vigtigt med flotte haver, hyggekroge og blomster. At det giver mening. At haven ikke kun er tidsrøver. Jeg tror der kommer en bølge af haveomlægninger. Takket være dig.

  SvarSlet
 4. Jeg VIDSTE det.... Jeg havde lige besluttet mig, og så kommer du på banen med en lækkerbidsken....

  SvarSlet
 5. suk ja. Den er gudesmuk. Der er, som du skriver, nu også andre dejlige klatreroser, men Constances farve og form er fantastisk. Jeg rumsterer lidt rundt for tiden for at finde en plads til en af Austins nyere roser, som også ser dejlig ud og tilmed skulle være sund. The Wedgwood. Tror nok jeg har fundet en plads til den, men på mystisk vis, er min lille have mindre, når jeg står der, end når jeg planlægger inden for :0) Mærkeligt som den krymper, når jeg står i haven og kigger.

  SvarSlet
 6. Glæder mig også meget til at se Rosenudvalget ;-)

  Får jo besøg af havearkitekten i næste uge / tegnet haveskitse - glæder mig som en vanvittig til at kunne indrette/lave bede i stedet for nu at det meste enden på vendt i potterne 8-)

  Har for øvrigt været i Bilka Tilst i dag og forsyne mig med frø og knolde. De havde fundet det hele frem - Dejligt :-))))))))))))
  Masser af havehilsener Sanne O.
  Som drømmer om at foråret er på vej x x x x x

  SvarSlet
 7. SMUK... er der andet at sige...
  fru.leger

  SvarSlet
 8. Hej Claus,
  Hvor er den altså skøn.
  Det er smukke billeder fra din have hvor den gør sin ret. Det er jo ren overflod til glæde for øjet.
  Mon der vil kunne presses en ekstra klatrerose ned i min have. Du lokker ihvertfald...:-)
  Mange hilsner Anne

  SvarSlet
 9. Constanse Spry er uimotståelig vakker,
  jeg er veldig spent på hvorledes den vil klare seg her hos meg. Den er så skjønn, og hos deg er jo alt så nydelig.

  Unn :)

  SvarSlet
 10. Føler mig rigtig heldig, for sådan een ejer jeg :D
  Dog en tilfældighed at jeg erhvervede mig den, da jeg for nogen år siden fik den med hjem for en slik, da butikken havde efterårsudsalg.

  Måske jeg skulle supplere med en clematis for at gøre projektet fuldendt :)

  SvarSlet
 11. Kære Claus,

  ååååååååååååh, det øverste billede er bare så dalbysk... selve essensen og indbegrebet af dalbysk lækkerhed.... eller er det lækker dalbyskhed?

  Sjælfuldt, feminint, udtryksfuldt, stemningsfuldt og ....lækkert:o)

  Har allermest lyst til at slikke på skærmen, men det smager sikkert ikke godt!

  Forførte og henførte hilsner fra Constance og mig

  SvarSlet
 12. Jeg giver dig fuldstændig ret i at både formen og duften er helt uforlignelige. Og den klæ'r i den grad din have og det flotte smedejernsstakit :-)
  Har du den mon også andre steder i haven, hvor du kan sidde ugenert midt i duften og lade dig beruse?

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 13. Constance Spry er helt uforlignelig og farven fortryllende. Jeg har ofte beundret roserne på dit hegn som en anden "stalker" når jeg kommer forbi i skoven.

  knus Ulla

  SvarSlet
 14. Eeeelsker den og navnet - især med dansk udtale som minder mig meget om Karin Nellemose. Købte den sidste år på udsalg :) - men jeg kan altså bare ikke duften! Dalbysk lækkerhed eller lækker Dalbyskhed...Tante Grøn, det er for mig en alkoholprøve :)

  SvarSlet
 15. Kjære Claus,
  Så fantastisk flotte planter og produkter du gjør tilgjengelig på Bilka, jeg skulle så gjerne hatt en Bilka i Norge også - og helst i Stavanger :-)
  Vh Målfrid

  SvarSlet